Podivná smrt ropného magnáta Christophe de Margerie

Christophe de Margerie (napravo)

Christophe de Margerie (napravo)

Je tomu pár dní dozadu, co byl svět informován o tom, že šéf francouzského ropného gigantu „Total“ – Christophe de Margerie, zemřel během „letecké havárie“. Když jsem se seznámil s okolnostmi této tragické událostí, nestačil jsem kroutit hlavou. Bizarnost celé této události mne svým způsobem přinutila k tomu, že jsem tomuto případu začal věnovat zvýšenou pozornost. Samo o sobě je velmi zajímavé, jak o incidentu informovaly některé světové renomované sdělovací prostředky. Zde je krátký sestřih některých z nich:

The Economic Times: „Generální ředitel francouzské ropné společnosti „Total“, Christophere de Margerie, zemřel při letecké havárii na letišti v Moskvě poté, co jeho privátní letoun během staru narazil do sněžného pluhu.“

Společnost „Total“: „Naše společnost s velkým smutkem potvrzuje, že generální ředitel Christophe de Margerie zemřel záhy poté, co se jeho letoun na letišti „Vnukovo“ v Moskvě střetl se sněžným pluhem.“

Ruský list „Vedomosti“ informoval tímto způsobem: „Jen několik hodin před srážkou se de Margerie setkal s ruským premiérem Dmitrijem Medveděvem v jeho rezidenci v Moskvě. Diskutovalo se o zahraničních investicích v Moskvě.“

List „Economic Times“: „Vyšetřování nehody, je v kompetenci ruského vyšetřovacího výboru pro letecké nehody, který bezprostředně po nehodě započal s šetřením, podobně jako odborníci z ruské „federální letecké agentury“.

Agentura „Interfax“: „Šéf ruské ruské „Federální agentury pro letecké nehody“ – Alexander Nieradko, koordinuje vyšetřování.“

O několik dní později, se opět nechal slyšet „Ekonomic Times“, který napsal: „Moskevští vyšetřovatelé vydali prohlášení, že bylo zahájeno trestní vyšetřování, neboť došlo k porušení celé řady pravidel. Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na 7 let. Francouzská strana byla vyzvána k tomu, aby vyslala své vlastní odborníky, kteří by se měli také účastnit vyšetřování.“

———————————————-

V historii letectví došlo k mnoha pozoruhodným katastrofám. Ovšem havárie se sněžným pluhem? Tak to je ovšem zcela něco nového. Celá věc pochopitelně vyvolává mnoho podezření, a to je také jedním z důvodů, proč Rusové bezprostředně zahájili trestní šetření. Včas se podařilo zajistit černé skřínky a Francouzi byli výzváni k účasti na vyšetřování tohoto případu.

Existují totiž jisté náznaky, že francouzský podnikatel mohl být zavražděn zcela záměrně a jeho smrt je interpretována jako důsledek války uvnitř Ruska, která probíhá mezi Putinemna jedné straně a liberární frakcí Medveděva na straně druhé. V následujících odstavcích tohoto materiálu se budu snažit nastínit interpretaci možných okolností, které za smrtí de Margerie mohly stát.

Začnemě ale pěkně od začátku.

V září letošního roku management společnosti „Total“ zveřejnil, že se bude i nadále (tedy navzdory sankcím EU a USA vůči Rusku v důsledku konfliktu na Ukrajině) podílet na výstavbě poměrně velkého komplexu na zkapalňování zemního plynu, který je těžen v oblasti poloostrova Jamal v severozápadní lokalitě Sibiře. Pro upřesnění bychom měli uvést, že výstavba probíhá za účasti ruské společnosti „Novatek“ a čínské korporace„CNPC“.

Již v květnu 2014 společnost „Total“ oznámila, že podepsala velmi významnou smlouvu stvrzující společnou těžbu v regionu ropných ložisek v západní Sibiři, a to s druhou největší ruskou ropnou společností „Lukoil“. V nedávném rozhovoru s „Financial Times“dal de Marggerie na vědomí, že tento projekt bude v důsledku sankcí západu vůči Ruskuzatím pozdržen. Maximálně však do konce října 2014.

Takže se zdá, že se francouzská společnost rozhodla sama za sebe přerušit podporu sankcí vedených proti Rusku a naopak podpořit rusko-čínskou dohodu o strategické spolupráci v oblasti energetiky. Zdá se tedy, že smrt pana Margerie je jistým signálem toho, že tento typ aktivit u jakékoliv větší západní společnosti není prostě vítán. Dostaly se ke mne informace, že především právě z tohoto důvodu zahájili Rusové velmi rychle trestní stíhání proti (zatím..) neznámému pachateli.

Je evidentní, že společné akce Rusů Čiňanů jsou vážnou hrozbou pro zájmy „západních elit“ a aktivní účast společnosti pana de Margerie byla jistým způsobem čárou přes rozpočet plánům a zájmům „západu„. Podle mého názoru měla být smrt tohoto Francouze jasným varováním pro všechny, kteří by chtěli nějakým způsobem prolomit sankce. Pakliže se ukáží (anebo jsou) mé uvahy správné, pak se potrzuje to, co již dlouhou dobu mnozí z nás vědí.

Globální elita se nejenže neštítí vražd jakéhokoliv charakteru a proti komukoliv, ale navíc si je velmi jistá tím, že tyto vraždy může provádět beztrestně. Takové zjištění je pro každého normálního smrtelníka katastrofou, neboť se potvrzuje, že ti, kteří určují běh událostí na této planetě, se ničím neliší od klasické a nefalšované mafie.

Pokud byl de Margerie skutečně záměrně zabit zatím neznámým útočníkem (nebo útočníky), znamená to, že „západní mocenská klika“ disponuje přímo v Moskvě velmi mocnými prostředky, takže pro ně není žádným problémem naplánovat a zrealizovat i takovou akci, na jejímž konci byla smrt velmi vlivného a bohatého miliardáře. Ti, kteří hypoteticky zrealizovali atentát na de Margerieho, nejenže měli k dispozici přesné informace o tom, jak funguje letiště Vnukovo, ale zároveň měli přístup i k takovým prostředkům, jako jsou sněžné pluhy.

Takže pokud skutečně máme co do činění s vraždou, která byla chladnokrevným způsobem na Christophe de Margerie spáchána na uvntiř Ruska, pak to je pro Rusy velmi špatná zpráva. Ukazuje se totiž, že jejich nepřátelé jsou schopni dosáhnout svých cílů přímo uvnitř jejich země, a to i ve vztahu k velmi významným lidem. Ptám se tedy sám sebe, zda v blízké budoucnosti budeme svědky dalších podobných situací, kdy budou postupně odstraňováni nepohodlní zástupci různých mezinárodních společností?

Asi ano, ale ono nejde ani tak o nic nového. To všechno tu již kdysi bylo. Je možné, že jsme svědky bratrovražedné války mezi jednoltivými klany světových vládnoucích elit s vydatnou pomocí různých zpravodajských agentur na pozadí? Zřejmě ano, anebo k tomu v současné době není rozhodně daleko.

„Zdá se, že Christophe de Margerie nebyl zas až takový pěšák, jak by si někteří lidé mohli myslet. Jak vidno, tento člověk vzal evidentně svůj vlastní osud pevně do svých rukou, když se rozhodl prolomit monopol petrodolaru v rámci obchodování s ropou.“ (Reuters, 5. 6. 2014).

Tato anotace v listu „Reuters“ vyšla jen několik měsíců před smrtí výše uvedeného ropného magnáta. Když si přečtete obsah, zřejmě vás napadne, že v agentuře „Reuters“musí pracovat nějací jasnovidci. Já mám zato, že jasnovidných schopností zase až tak v tomto případě nebylo zapotřebí. Margerie před svou smrtí vystoupil v několika veřejných rozhovorech, během kterých opakovaně zdůraznil, že by euro mělo hrát rozhodně větší roli v mezinárodním obchodu s ropou. V obchodech, které doposud nebyly možné bez účasti amerického dolaru.

Margerie evidentně šáhl do hadího hnízda. Přál bych si, aby jeho smrt nebyla zbytečnou. Evropané by si měli každopádně velmi rychle uvědomit, že americký „spojenec“ se vždy choval, chová a bude chovat v duchu hesla:

„Bratrem a sestrou jsi pouze do té chvíle, dokud tvé zájmy nezačnou obtěžovat ty mé.“

Autor: Jaroslav Chvátal (c)2014

Prevzaté so súhlasom autora: www.matrix-2001.cz

 

Knihy z kategórie „Očkovanie, obchod so zdravím, konšpirácie

Ďalšie články od Jaroslava Chvátala

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
3 257 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme