Šokujúce Video! …alebo viete čo konzumujete?

Vieme čo konzumujeme?

Ambro

obrázok so súhlasom Ambro / FreeDigitalPhotos.net

Cereálne raňajky sú vraj učebnicovým príkladom úspešného vykrádania našich peňaženiek. Keď v 19. storočí lekár John Kellog hľadal zdravú náhradu za mäso, vynašiel kukuričné vločky. Vtedy to bol pomerne čistý produkt takmer neupravované nespracované kukuričné zrná, mleté, skvapalnené, zahrievané a vysušené. Dnes by sa vraj červenal od hanby, rozpakov a zlosti, keby zistil, ako sa tieto cereálie pod jeho menom spracúvajú. M. H. Diamond v knihe Ako si ovládať telo opisuje výrobný postup v USA: Kukuričné zrná sa namočia do lúhu, áno, ide o žieravinu, ktorá spáli kožu na tele. Potom sa zrná vystavia agresívnej pare, namočia v ochucovacom sirupe, ktorý je najmä z rafinovaného cukru. Potom sa sušia, prebehnú sústavou valcov, ktoré ich lisujú tlakom 75 ton. Po tejto procedúre sa opekajú, nahrievajú a vločkujú, až sú pripravené na kúpeľ v chemikáliách konzervačných látok a prísad. To, čo vyštartovalo ako skutočne živé kukuričné zrno, sa premenilo na mŕtvu ochutenú látku, konštatuje americký lekár.

Ako sa vyrábajú džemy a marmelády?

Keďže továrne musia vyrábať po celý rok, ovocie skladujú do zásoby. Marhule, jahody, ríbezle sa ošetria chloridom vápenatým, ktorý zaručí, že v džeme cítime a vidíme celé kúsky ovocia. Ovocná zložka však býva často nadstavená želatínou a farbivá dodajú bledému ovociu želaný odtieň.

Prečo sú hrozienka v müsli šťavnaté?

Je to tajomstvo niektorých výrobcov. Namočia sa do horúceho roztoku kyseliny fosforečnej, vďaka čomu sa potom dajú naimpregnovať roztokom glycerínu. Sú pekne guľaté a štavnaté.

Aj hranolčeky sa máčajú v lúhu Keď si robíme doma hranolčeky, je to jednoduché. Tie, ktoré kupujeme hotové zmrazené, prechádzajú náročnou úpravou. Zemiaky sa musia okúpať v parných strojoch, kde im popraskajú šupky, potom ich oškriabu kefy. V niektorých výrobniach, ako napísal nedávno český časopis Týden, sa doposiaľ používajú na lúpanie zemiakov kúpele v koncentrovanom sodnom lúhu, ktorý rozloží šupky. Po nakrájaní na hranolčeky sa predvaria vo vode obohatenej siričitanom sodným a fosfátom. Obe chemikálie zabraňujú tvoreniu tmavých miest a dodávajú zemiakom zlatožltú farbu.

Keď šunka nie je šunka.

Trocha mäsa, odrezky, želatína, dusitany, fosforečnany, rastlinné gumy, aromatické látky, konzervanty, stabilizátor, zahusťovadlo a voda. Tak to je šunka, akú si kupujeme v obchode. Kto robí domácu šunku, vie, že do nej pridá kvalitné mäso, soľ a korenie. To, čo kupujeme v obchodoch má od tohto receptu ďaleko. Pod názvom šunka sa totiž často predávajú najrozličnejšie výrobky z kusov mäsa a odrezkov, éčka potom pomôžu z tejto nevábnej hmoty vyrobiť žiadanú šunku. Vďaka fosforečnanom, ktoré v mäsových výrobkoch viažu vodu, môže byt až 30 percent váhy šunky len obyčajná voda. Podobne je to v aj v ostatných údeninách.

Zdroj: zss.sk

Zdravé potraviny si budete môcť kúpiť aj na výstave:

Regenračné centrum

Robia výrobcovia potravín aj zámerne svinstvá a predávajú horšiu kvalitu?

Miroslav Spišiak bol oblastný riaditeľ pre východnú Európu vo firme dodávajúcej pomocné suroviny výrobcom potravín so sídlom v Rakúsku. Neskôr prešiel na druhú stranu barikády, angažuje sa v spotrebiteľskej oblasti, publikuje a prednáša:

Glutamáty (E620 – E621 – E622 – E623 – E624 – E625) začali výrobcovia označovať na výrobkoch pod inými názvami:
– rastlinný bielkovinný hydrolyzát
– kvasnicový / kvasniční extrakt / výťažok
– sójový hydrolyzát
viac info TU

Život ohrozujúca kombinácia Coca Cola light + Mentos

V apríli r. 2006 10. ročný chlapec v Dante Alighieri (São Paolo /Brazília), žiak ZŠ sa zosypal na hodine bez toho, aby bol nejako chorý. Hneď ho odniesli do nemocnice, ale mohli už konštatovať len smrť. Nafúknutie žalúdka spôsobilo smrť udusením. Pitva preukázala, že za stav je zodpovedný obsah žalúdka – potrava ktorá pozostávala z 1 fľaše Coca Cola light a jedných Mentos cukríkov…

Dr. Alexandra B. Mergenthaler, l’Institut USP: Zložky ‘light’, hlavne Acesulfam K INS930v spojení s Mentos cukríkmi – ich arómami, v konečnom spojení vytvoria zlúčeninu: Ta9V4. Táto látka vytvorí také množstvo plynu, ktoré vedie až k výbuchu!!!

Od vzniku tohto prípadu sa Coca-Cola ani Mentos k tomuto prípadu nevyjadrila.

A tu vidíte na vlastné oči ako reaguje Coca-Cola s Mentos cukríkmi:

Cocacola light ako čistiaci prostriedok:

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
141 835 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme