Zuby sú očami nášho organizmu

stockimages

obrázok so súhlasom stockimages / FreeDigitalPhotos.net

Je to fantastický pocit, ak vieme, že každému z nás dala príroda do vienka dar v podobe tkz. „mapiek“ zdravia (matríc organizmu), ktorých máme v organizme uložené veľké množstvo. Najznámejšie z nich sú dlane, chodidlá, ušnice, očné dúhovky…, no jednou z najdôležitejších sú ZUBY. Pre mnohých je to určite informácia prekvapujúca, no o to zaujímavejšia a dôležitejšia.

Každým jedlom pripomíname organizmu maximálne racionálny spôsob ako stráviť to čo (nie koho) „máme v zuboch“. Je teda prirodzené, že zúbky musíme mať v dokonalom poriadku a to aj z estetického hľadiska, pretože i malé porušenie geometrie zubov môže spôsobiť mylnú informáciu o kvalite stravy. Zaujímavé na tom je to, že zuby informujú náš organizmus o nielen strave, ale spätne aj o stave našich vnútorných orgánov. Tieto veľmi dôležité informácie dosiahneme pomocou hodnotenia elektrickej vodivosti zubov. Takouto diagnostikou sa dá zistiť, že nielen pokazený zub môže spôsobiť problémy v organizme, ale, že stav vnútorných orgánov môže vyvolať úplnú katastrofu v ústnej dutine. Odstránenie podstaty problémov v ústnej dutine uľahčuje prácu zubného lekára, šetrí pacienta a jeho peňaženku.

Praktické skúsenosti dokázali, že normalizáciou metabolizmu je možné predchádzať komplikáciám pri kozmetickej rekonštrukcii chrupu.

Je pochopiteľné, že ak chceme mať hollywoodsky úsmev, výroba umelého chrupu musí bezpodmienečne zohľadniť pôvodnú geometriu zubov a tento musí byť osadený na zdravú sliznicu. Holistickým prístupom (t.j. vidieť človeka v celku) je možné podstatne ušetriť čas a peniaze pacienta, zachrániť mu v max. miere poškodené zuby a pritom úplne ušetriť tie zdravé.

Ako príklad je možné uviesť pacienta s granulomatózou, čo je zápalový proces koreňa zubu, ktorý odborník stomatológ rieši buď extrakciou zubu, alebo dosť zložitým zákrokom – resekciou koreňa. Ani v jednom prípade to však nepovažujem za riešenie. Tým, že sa odstráni konflikt žlčníka a hrubého čreva, zápalový proces sa dokonale skonsoliduje. Potom len stačí, aby si „poučený“ pacient kontroloval „poplašné body“ svojho hrubého čreva a bude mať v poriadku nielen zub…, ale aj hrubé črevo.

Aj preto presadzujem názor a uplatňujem ho aj v praxi, že lekár – stomatológ by mal absolvovať i homeopatické školenie, aby získal väčšiu predstavu o celkovej homeostáze organizmu, ako aj o holistickej metóde obnovenia homeostázy.

EAV zubov – elektroakupunktúrna podľa Dr. Volla

Odjakživa boli zuby znázornením zdravia. Je to jasné, že keď obchodník s koňmi dokáže zistiť zdravotný stav koňa prezretím jeho chrupu , teda skúsený stomatológ takisto na základe prehliadky chrupu dokáže posúdiť celkový zdravotný stav. A celý cirkus okolo elektroakupunktúry zubov je preto, aby pacient pochopil, že je to pravda. Metóda, ktorú propagujeme (elektroakupunktúra a diagnostika zubov) je pre pacienta, a to preto, aby pacient sa pacient dozvedel charakter znečistenia svojho organizmu, iným slovom, v ktorých orgánoch sa premnožuje metabolický odpad, pokiaľ jednotlivý orgán je špinavý, svojim spôsobom tmavne, okamžite zareaguje aj jeho oko, ktoré sa nachádza v ústnej dutine. Každý človek dobre pozná, že keď sa vysadí zo stravy repný cukor (sladkosti), po niekoľkých mesiacoch sa zuby vybielia. Dobre známa reklama s krivkou pH (žuvačkou sa upravuje pH ústnej dutiny), lenže cukre sa veľmi málo rozkladajú v ústnej dutine. MUDr. Fesenko učí svojich pacientov kontrolovať pH nalačno, vtedy pacient rozumie očistnej kúre a vie kedy ju má používať. Nie po jedle, ale vtedy, keď má nalačno zakyslený organizmus.

Príklad mladého človeka : bezúspešne sa mu snažili umtŕviť pulpu, ale vždy sa mu zápal prechádzal do okolia zuby a vznikala tým tkz. periodontitída, veľmi nepríjemná bolesť, keď zub reaguje aj na tlak, na studené a horúce. Štatistiky stomatológov vykazujú vysoké percento radikálnych riešení takýchto situácii – zub ide von a musí sa vyrobiť drahá protéza. V prípade môjho pacienta – bola mu odporúčaná diéta, ktorá max. obmedzila sladké, iba sušené ovocie. Hĺbková kontrolovaná očista tenkého čreva a močových ciest umožnila lokálne preliečiť zub. Lokálne sa používala tinktúra – výťažok z koreňa puškvorca. Podarilo sa vyliečiť zápal, spevniť sedlo zubu ktorý bol pred liečbou už dosť pohyblivý.

Ďalším názorným príkladom by mohol byť prípad mladej ženy trpiacej paradentózou. Veľmi nepríjemné ochorenie, ak sú ďasná veľmi citlivé, krvácajú a pri ťažkých formách sa uvoľňujú zuby. Určite chápete, že kloktanie a zubná pasta problém pacientky nevyrieši. Ale mladá pani videla na mapke akupunktúrnych dráh že horná čelusť sa zásobuje dráhou hrubého čreva a spodná čelusť dráhou žalúdka. Žalúdočné ťažkosti predtým pripisovala problémom so zubami až keď MUDr. Fesenková pomocou EAV zubov zistila výrazný prebytok energie v horeuvedených dráhach. Iným slovom povedané hnilobný proces v hrubom čreve provokoval vývoj paradentózy a nedostatočne prežutá strava zaťažovala žalúdok. Tým je jasné, že očistením hrubého čreva sa podarilo stabilizovať stav ďasien, resp. zachrániť mladej pacientke zuby. Ako príspevok môžeme spomenúť prípad pacienta s granulomatózou zubu, čo je zápalový proces koreňa zubu. Bežne sa to rieši buď extrakciou zubu, alebo dosť zložitým zákrokom – resekciou koreňa. Ani v jednom prípade to však MUDr. Fesenková nepovažuje za jediné riešenie. Prečistením žlčníka a normalizáciou vylučovania žlče sa zápalový proces podarilo skonsolidovať.

Na záver by som povedala, že moji pacienti poučení ako si skontrolovať „poplašné body“ orgánov, ktoré zapríčiňujú problémy so zubami vedia, že skutočná prevencia nespočíva iba v zubnej kefke a paste.

MUDr. Alexander Fesenko

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
14 843 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme