Největší vlivy na růst a otylost obyvatel průmyslového světa

nokhoog_buchachon

obrázok so súhlasom nokhoog_buchachon / FreeDigitalPhotos.net

Protože nejvíce času trávím nad fyzikou a „záhadnými silami“ našich potravin (stejnojmenný článek jste si mohli přečíst v časopisu Věda technika – Science 2007), pokusil jsem se o sestavení náhledu příčin našich častých problémů a chorob. Počátek vítězství je nalezení souvislostí mezi svým tělem a účinkem prostředí včetně užívaných potravin. Bio-fyzika, jak bych tento obor dnes nazval, umí být neuvěřitelným rádcem při znovuzískávání ztraceného zdraví a díky které již nemusíme věřit statistikám o nemocech a životní kvalitě. Obor, který dokáže náš život doslova řídit!

Stupně rizika Chyby Nápravy
1. Pitný režim Dodržování mýtů pitných režimů má za následek nejen oslabování příslušných orgánů, ale i vznik rozsáhlých edémů. Budeme-li se zdravě stravovat, můžeme zrušit mnoho mýtů západní vědy a lépe naslouchat přirozenosti vlastního organismu.
2. Přejídání a pohyb Nesladí-li se energetický výdej s příjmem potravin, dochází k úměrnému růstu orgánů za podpory mechanická expanze z přejídání. Najít si činnost, kolektiv či prostředí, které nás nebude neustále poutat k potravinám a zlozvykům
3. Výběr a příprava potravin Příliš tuků, soli, bílkovin, masa a mléka – hl. od větších zvířat než člověk, časté používání droždí aj. kypřidel Nevyhledávat podobné potraviny a málo solit, aby se nezadržovala voda v tkáních. Prakticky se dá poznat, zda jde o otylost z tuku, vody nebo z nadmíry bílkovin.
4. Jižní potraviny Rychlý růst a vysoký obsah vody tropických i subtropických plodin. V horkém klimatu při dostatku pohybu lze některé ovoce aj. extrémní plodiny do jisté míry tolerovat. Hlavní potravou mají ale i zde obiloviny a zelenina.
5. Podpůrné šlechtění Vybírat či množit velké plody a organizmy z těch největších nebo křížit netotožné organismy, znamená podporovat oslabování organismu a nové nemocí. Problém je tím horší, čím více kypříme půdu, zaléváme nebo používáme chemických přípravků. Vybírat přirozené menší a tím i pevné a silnější chemicky neovlivňované plody. Jejich odolnost a houževnatost pak prostřednictvím stravy dokáže vybudovat i menší a odolnější organizmus s nižšími nároky.
6. Živočišná strava U živočišných produktů je pro podobnost tkání a užívaných hormonálních prostředků bezprostřední shoda účinků i na člověka. Následná kontaminace polí a vod hormony je o to nebezpečnější, že je čističky účinně nezadrží! Vyhýbejme se produktům z velkých zvířat zvláště, jsou-li ovlivňovány hormony aj, podpůrnými látkami. Savci jsou k nám vývojově blízko a stejně se projeví i účinky všech podpůrných látek. Již není tajemstvím, že za mnohé hormonální změny mohou i nicotné „nanogramové“ dávky! Proto je možné „tloustnout“ doslova z vody!
7. Genová manipulace Nejobávanější odvětví moderního světa, které pomalu a zákeřně ovlivňuje vše živé na zemi. Odhalovat pak vzniklé řetězce souvislostí je velice náročné. Jakákoliv podpora zvyšuje nebezpečí nejen v extrémním zvětšování základních potravin, ale i v nevratné pylové kontaminaci příbuzných plodin na celém světě!
8. Kombinace stupňů Obvykle se setkáváme s problémy vzniklými součtem více bodů. „BIO“ strava je základem pro přechod na MAKROBIOTICKÝ způsob života, který zatím jako jediný zohledňuje všechny body!

Ota Reiss

Kniha od Ota Reissa – Ochočte si viry

Ďalšie zásady zdravej výživy v kocke

Kurzy 

Súvisiaca literatúra

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
4 720 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme