Záporné ionty a zdravé bydlení I.

Lidé kdysi žili v čisté přírodě s vysokou koncentrací vzdušných vitamínů než máme dnes. Pokud by se provedly potřebné úpravy v domech, ušetřilo by se až 30 % nákladů na zdravotnictví.

Záporné ionty jsou elektricky záporně nabité částice vzduchu. Představují významný prvek v působení na lidské zdraví a délku života. Záporné ionty váží na škodlivé mikroorganismy a rozkládají je. Čím více záporných iontů, tím příznivější je prostředí pro lidi, zvířata a rostliny. Pokud chcete zůstat zdraví a v pohodě, musíte se obklopit dostatečným množstvím záporných iontů.

iontovy-dum-hruba-stavba

Hodnota v domech se dnes pohybuje kolem 100-500 i-/cm3. V čisté přírodě se může jejich počet pohybovat okolo 1.000 až 2.000 i-/cm3 vzduchu. V moderních budovách bez vhodných podmínek pro existenci iontového pole je koncentrace záporných iontů velmi nízká a je zřejmě jednou z příčin tzv. syndromu nemocných budov. Syndromem nemoci z budov jsou postiženi lidé pracující v klimatizovaných budovách. Prvním příznakem bývají projevy – únava, nesoustředěnost, bolesti hlavy. Dalšími příznaky jsou obtíže respirační (dráždění nosní sliznice, dráždění ke kašli, zhoršení alergických obtíží), oční (pocit suchosti, dráždění spojivek) a kožní (suchost, podráždění kůže, alergické projevy).

Lidé kdysi žili v čisté přírodě s vyšší koncentrací vzdušných vitamínů než máme dnes. Pokud by se provedly potřebné úpravy v domech, ušetřilo by se až 30 % nákladů na zdravotnictví. První zkušenosti z výstavby tzv. Iontového domu se dozvíte na přednášce Zdravé bydlení – vzdušné vitamíny v Košicích na veletrhu:

Regenračné centrum

Pokračování článku a foto z měření v letním dvojčísle WM magazín č. 222/223 a na stránce WM magazín

Autor: Jiří Matějka – stavební odborník. Od roku 1990 provádí stavební činnost – výstavbu objektů, rodinných domů a rekonstrukce. V roce 2002 založil časopis WM magazín, který vychází měsíčně. Od roku 2014 provádí měření záporných iontů. Zajímá se o kvalitu vnitřního prostředí staveb, kde právě záporné ionty jsou velmi důležitým prvkem pro zdravé bydlení.

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
1 521 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme