Prečistenie organizmu je základom zdravia a mladosti.

O blahodarných účinkoch očisty organizmu pomocou enterosorbentov (sorbent = čistič), sa objavuje čoraz viac informácií v odbornej literatúre .

Nakoľko vedci považujú „starnutie organizmu“ za problém straty bunečnej vody, nutnosť udržať hrubé črevo v čistote je pre organizmus nevyhnutnosťou (hrubé črevo je z 95% miestom spätnej resorpcie vody).

detox-tanier-pexels-photo-2377166.jpeg

Detox – Klik na obrázok

Pri bežnej konzumácii potravy vyprodukujeme také množstvo odpadu, na likvidáciu ktorého potrebujeme 30- 40 % energie získanej trávením. Je to energeticky veľmi náročné pre vylučovací systém, ktorý sa postupne zanáša. Preto sa už v strednom veku bez pravidelných očistných kúr nahromadí v organizme 4- 5 kg odpadových látok.

Za odpad sa v našom organizme považuje aj hlien v  prieduškách, zanášanie ciev cholesterolom a ukladanie minerálnych solí v okolí stavcov alebo kĺbov, ukladanie škodlivých látok v tkanivách, ale aj vytváranie žlčových kameňov. Vo všetkých prípadoch hovoríme o problémoch schopnosti organizmu udržať „vnútornú čistotu“. Vekom naviac znečistené organy strácajú svoju schopnosť regenerácie a stávajú sa otvorenou bránou pre ochorenia. Pochopiteľne, každý organizmus reaguje na danú situáciu podľa vrodených dispozícií, životných podmienok a stravovacích návykov.

Niekedy sa stretávam s výrazmi: “dokázal by som aj klince pojesť“, ale žiaľ, naše životné prostredie a prechemizovaná strava výrazne zvyšuje počet pacientov, pre ktorých je bežný výraz: “ pred desiatimi rokmi som mohol aj klince…“

Stavy zamorenia organizmu

Ešte v roku 1955 nemecký Dr. Reckeweg považoval choroby za prejav „samodetoxikácie“ organizmu. Jednoduchšie povedané, horúčky, bolesti a zápaly sú sprievodným javom „veľkého upratovania“ v našom tele. Človek vždy rýchlejšie ochorie, keď je jeho obranyschopnosť oslabená. Napríklad, chrípke podľahnú len oslabení jedinci. Odolný organizmus prekoná infekciu len so slabou nádchou, alebo s ľahkým zvýšením telesnej teploty. Pokiaľ sa telo nevie zbaviť toxínov, tieto sa v organizme začínajú hromadiť. Pokúsim sa pomocou teórie doktora Reckewega vysvetliť súvislosti zamorenia ľudského organizmu s klinickými prejavmi. Robím to preto, aby ľudia oslabení a rizikoví, sa rozhodli zvoliť spôsob posilnenia organizmu jeho detoxikáciou a nepokúšali sa oklamať prírodu vakcináciou alebo užívaním antibiotík.

• Stav normálneho vylučovania

Za normálnych podmienok ľudský organizmus vie likvidovať všetok odpad látkovej výmeny.

• Stavy určitých reakcií

Pri zvýšenej tvorbe odpadových produktov organizmus reaguje nadmerným vylučovaním. Môže sa pri tom zvyšovať telesná teplota, vzniká nádcha, kašeľ, potenie, hnačka, výtoky. Organizmus môže neutralizovať toxíny aj pomocou zápalových procesov (začervenenie, opuch, hnis, výtok).

• Stavy zvýšenej tvorby a ukladania veľkého množstva odpadu

Ľahká forma sa môže prejaviť ako obezita 1. stupňa alebo chudnutie bez zjavnej príčiny a to lokálnym ukladaním vo forme lipómov, fibrómov, aterómov a polypov. Aj v tomto štádiu sa organizmus čiastočne zbavuje toxínov či už formou zápalov, alebo zvýšením sekrécie slizníc. Stav slizníc sa môže zlepšovať alebo zhoršovať. Keď človek s podobnými prejavmi nezačne pomáhať svojmu organizmu zbavovať sa odpadu, nezlepší svoju životosprávu, priebeh hromadenia toxínov „naberá na otáčkach“. Dochádza k poškodeniu samotných buniek. V praxi tomu hovoríme, že ochorenie sa dostáva do chronického, nevyliečiteľného štádia.

• Stav zvýšenej tvorby toxínov

sa prejavuje subjektívnymi symptómami. Objektívnych symptómov je málo a preto sú diagnózy u pacientov nie veľmi konkrétne (srdcovo-cievna dystónia, predčasná menopauza, migréna, poruchy látkovej výmeny, osteochondróza chrbtice, syndróm chronickej únavy, …). Dokonca sa stáva, že pacienti končia aj na psychiatrických oddeleniach. Toto štádium sa niekedy nazýva „mlčanlivé“.

• Stav degenerácie, poškodenia

Aj keď sú objektívne prejavy ešte mierne, pozorujeme zhoršené výsledky laboratórnych vyšetrení. Ochorenia, vyskytujúce sa v tomto štádiu sú väčšinou degeneratívneho charakteru (atrofická rinitída, parézy a plégie, atrofia zrakového nervu, cirhóza pečene, …).

• Štádium rakovinotvorby

Hrubé poškodenie genetickej identity toxínmi zákonite vyvoláva nekontrolované množenie rakovinových buniek.

Treba si uvedomiť, že ukladanie toxínov prebieha postupne. Najskôr sa zanášajú povrchové tkanivá – koža, sliznice ústnej dutiny a dýchacích ciest. Nasledujú tkanivá tráviaceho traktu, žlčníka, pečene, pankreasu, obličiek, priedušiek a pľúc, pohlavných orgánov a endokrinných žliaz. Neskôr sú napadnuté:
– telesné tekutiny (krv, lymfa, miazga)
– gélové tkanivo (oko, kĺbové mazivo)
– chrupavky, svaly a kosti.

Keď intoxikácia organizmu dosiahne určitú hranicu, dochádza k ťažkým poruchám, vrátane rakoviny. Táto schéma vysvetľuje, ako správne postupovať pri očiste – od povrchových orgánov k vnútorným.

Detoxikáciu, ako nevyhnutnú súčasť prevencie a liečby už viac ako dvadsať rokov propagujem v spoločnosti NOE – centrum prevencie a zdravia MUDr. A. Fesenka ako aj v pobočke – Regeneračné centrum Košice. Skúsenosti starej čínskej medicíny s použitím rastlín bohatých na prírodný kremík, pomohlo moderným vedcom objaviť gélový kremíkový sorbent „Sanogel“ s efektivitou porovnateľnou s infúznou terapiou na jednotkách intenzívnej starostlivosti. Tento prípravok má štruktúru jemného gélu. Jeho konzumácia je veľmi jednoduchá, nevyžaduje špeciálne podmienky, je vhodná aj pre malé deti, oslabených i chorých. Neprítomnosť vedľajších účinkov, možnosť dosiahnutia efektu v krátkom čase (10 -12 dní) výrazne ho uprednostňuje pred inými detoxikačnými prípravkami.

Užíva sa 2x denne 1 plná čajová lyžička 1 hodinu pred, alebo 2 hodiny po jedle. Už v priebehu 2 týždňov dokáže pacientom pomôcť zbaviť sa nádchy, výtoku z pošvy, svrbenia, zápalov kože a normalizovať hodnoty pečeňových testov a iných laboratórnych vyšetrení.

Chronické ochorenia ako sú cukrovka, astma, chronický zápal pečene si vyžadujú kombinovanú liečbu. Mnohoročná prax v liečbe týchto závažných ochorení ukázala, že popri tradičnej alopatickej liečbe sa jeho použitím dosiahnu oveľa lepšie terapeutické výsledky.

Neoceniteľnou vlastnosťou „Sanogelu“ je jeho schopnosť normalizovať termoreguláciu organizmu. Táto, v Európe nová metóda pomáha liečiť mnohé endokrinné ochorenia, vrátané porúch štítnej žľazy, obezitu, ale napr. aj celulitídu.

Kazuistika

Na záver uvediem príklad 50 ročnej pacientky trpiacej krutými bolesťami, ktoré boli spôsobené stuhnutím chrbtového svalstva. Trpela myomatózou maternice a anémiou. Gynekologická operácia myómov sa i napriek nákladnej liečbe železom odkladala pre zlý krvný obraz. Bolesti chrbta sa neustále stupňovali. Trpela obstipáciou (nepravidelná stolica), no bála sa akýchkoľvek radikálnych očistných kúr. S určitými obavami, no predsa, pristúpila na 14 dňovú očistnú kúru pomocou kremíkového sorbentu „Sanogel“. Po dvoch týždňoch užívania došlo u pacientky k výraznému zlepšeniu krvného obrazu. Bolesti chrbta ustúpili, stolica sa upravila. Podrobila sa operácii, ktorá bola realizovaná bez najmenších komplikácií. Bola si 100% istá, že pri lepšej starostlivosti o svoje vnútorné prostredie by k operácii nemuselo vôbec dôjsť. Je presvedčená o tom, že „hnilobný proces“ v jej črevách spôsobil poruchu termoregulácie vnútorných orgánov a bol hlavnou príčinou nádoru na maternici. Mnohí ľudia sa už rozhodli otestovať „Sanogel“. Tento úspešný nováčik v rodine prírodných kremičitých sorbentov (čističov organizmu) ako keby tvoril samostatný vylučovací orgán. Zároveň dokáže odbremeniť pečeň a obličky, čím vlastne podporuje ich regeneráciu.

Autor: MUDr. Alexander Fesenko – odborný garant a hlavný lektor Školy regenerácie organizmu certifikovanej ministerstvom školstva

O blahodarných účinkoch očisty organizmu pomocou enterosorbentov (sorbent = čistič), sa objavuje čoraz viac informácií v odbornej literatúre .

Nakoľko  vedci považujú „starnutie organizmu“ za problém straty bunečnej vody, nutnosť udržať hrubé črevo v čistote je pre organizmus nevyhnutnosťou (hrubé črevo je z 95% miestom spätnej resorpcie vody).

Pri bežnej konzumácii potravy vyprodukujeme také množstvo odpadu, na likvidáciu ktorého potrebujeme 30- 40 % energie získanej trávením. Je to energeticky veľmi náročné pre vylučovací systém, ktorý sa postupne zanáša. Preto sa už v strednom veku bez pravidelných očistných kúr nahromadí v organizme 4- 5 kg odpadových látok.

Za odpad sa v našom organizme považuje aj hlien na črevnej sliznici alebo prieduškách,  zanášanie ciev cholesterolom a ukladanie minerálnych solí v okolí stavcov alebo kĺbov, ukladanie škodlivých látok v tkanivách, ale aj vytváranie žlčových kameňov. Vo všetkých prípadoch hovoríme o problémoch schopnosti organizmu udržať „vnútornú čistotu“. Vekom naviac znečistené organy strácajú svoju schopnosť regenerácie a stávajú sa otvorenou bránou pre ochorenia. Pochopiteľne, každý organizmus reaguje na danú situáciu podľa vrodených dispozícií, životných podmienok a stravovacích návykov.

Niekedy sa stretávam s výrazmi: “dokázal by som aj klince pojesť“, ale žiaľ, naše životné prostredie a  prechemizovaná  strava výrazne zvyšuje počet pacientov, pre ktorých je bežný výraz: “ pred desiatimi rokmi som mohol aj klince…“

Stavy zamorenia organizmu

Ešte v roku 1955 nemecký Dr. Reckeweg považoval choroby za prejav  „samodetoxikácie“  organizmu. Jednoduchšie povedané, horúčky, bolesti a zápaly sú sprievodným javom „veľkého upratovania“ v našom tele. Človek vždy rýchlejšie ochorie, keď je jeho obranyschopnosť oslabená. Napríklad,  chrípke podľahnú len oslabení jedinci. Odolný organizmus prekoná infekciu len so slabou nádchou, alebo s ľahkým zvýšením telesnej teploty. Pokiaľ sa telo nevie zbaviť toxínov,  tieto sa v organizme začínajú hromadiť. Pokúsim sa pomocou teórie doktora Reckewega vysvetliť súvislosti zamorenia ľudského organizmu s klinickými prejavmi. Robím to preto, aby ľudia oslabení a rizikoví, sa rozhodli  zvoliť spôsob posilnenia organizmu jeho detoxikáciou a nepokúšali sa oklamať prírodu vakcináciou alebo užívaním antibiotík.

Stav normálneho vylučovania

Za normálnych podmienok ľudský organizmus vie likvidovať všetok odpad látkovej výmeny.

  • Stavy určitých reakcií

Pri zvýšenej tvorbe odpadových produktov organizmus reaguje nadmerným vylučovaním. Môže sa pri tom zvyšovať telesná teplota, vzniká nádcha, kašeľ, potenie, hnačka, výtoky. Organizmus môže neutralizovať toxíny aj pomocou zápalových procesov (začervenenie, opuch, hnis, výtok).

  • Stavy zvýšenej tvorby a ukladania veľkého množstva odpadu

Ľahká forma sa môže prejaviť ako obezita 1. stupňa alebo chudnutie  bez zjavnej príčiny a to lokálnym ukladaním vo forme  lipómov, fibrómov, aterómov a polypov. Aj v tomto štádiu sa organizmus čiastočne zbavuje toxínov či už formou zápalov, alebo zvýšením sekrécie  slizníc. Stav slizníc sa môže zlepšovať alebo zhoršovať. Keď človek s podobnými prejavmi nezačne pomáhať svojmu organizmu zbavovať sa odpadu, nezlepší svoju životosprávu, priebeh hromadenia toxínov „naberá na otáčkach“. Dochádza k poškodeniu samotných buniek. V praxi tomu hovoríme, že ochorenie sa dostáva do chronického, nevyliečiteľného štádia.

  • Stav zvýšenej tvorby toxínov sa prejavuje subjektívnymi symptómami. Objektívnych symptómov je málo a preto sú diagnózy u pacientov nie veľmi konkrétne (srdcovo-cievna dystónia, predčasná menopauza, migréna, poruchy látkovej výmeny, osteochondróza chrbtice, syndróm chronickej únavy, …). Dokonca sa stáva, že pacienti končia aj na psychiatrických oddeleniach. Toto štádium sa niekedy nazýva „mlčanlivé“.
  • Stav degenerácie, poškodenia. Aj keď sú objektívne prejavy ešte mierne, pozorujeme zhoršené výsledky laboratórnych vyšetrení. Ochorenia, vyskytujúce sa v tomto štádiu sú väčšinou degeneratívneho charakteru (atrofická rinitída, parézy a plégie, atrofia zrakového nervu, cirhóza pečene, …).
  • Štádium rakovinotvorby. Hrubé poškodenie genetickej identity toxínmi zákonite vyvoláva nekontrolované množenie rakovinových buniek.

Treba si uvedomiť, že ukladanie  toxínov prebieha postupne. Najskôr sa zanášajú povrchové tkanivá – koža, sliznice ústnej dutiny a dýchacích ciest. Nasledujú tkanivá tráviaceho traktu, žlčníka, pečene, pankreasu, obličiek, priedušiek a pľúc, pohlavných orgánov a endokrinných žliaz. Neskôr sú napadnuté:

telesné tekutiny (krv, lymfa, miazga)

gélové tkanivo (oko, kĺbové mazivo)

chrupavky, svaly a kosti.

Keď intoxikácia organizmu dosiahne určitú hranicu, dochádza k ťažkým poruchám, vrátane rakoviny. Táto schéma  vysvetľuje, ako správne postupovať pri očiste – od povrchových orgánov k vnútorným.

Detoxikáciu, ako nevyhnutnú súčasť prevencie a liečby už viac ako dvadsať rokov  propagujem v spoločnosti NOE – centrum  prevencie a zdravia MUDr. A. Fesenka. Skúsenosti starej čínskej medicíny s použitím rastlín bohatých na prírodný kremík, pomohlo moderným vedcom objaviť gélový kremíkový sorbent „Sanogel“ s efektivitou porovnateľnou  s infúznou terapiou na jednotkách intenzívnej starostlivosti. Tento prípravok má štruktúru jemného gélu. Jeho  konzumácia je veľmi jednoduchá, nevyžaduje špeciálne podmienky, je vhodná aj pre malé deti, oslabených i chorých. Neprítomnosť vedľajších účinkov, možnosť dosiahnutia efektu v krátkom čase (10 -12 dní) výrazne ho uprednostňuje pred inými detoxikačnými prípravkami.

Užíva sa 2x denne 1 plná čajová lyžička 1 hodinu pred, alebo 2 hodiny po jedle. Už v priebehu 2 týždňov  dokáže pacientom pomôcť zbaviť sa nádchy, výtoku z pošvy, svrbenia, zápalov kože a normalizovať hodnoty pečeňových testov a iných laboratórnych vyšetrení.

Chronické ochorenia ako sú cukrovka, astma, chronický zápal pečene si  vyžadujú kombinovanú liečbu. Mnohoročná prax v liečbe týchto závažných ochorení ukázala, že popri tradičnej alopatickej liečbe sa jeho použitím dosiahnu oveľa lepšie terapeutické výsledky.

Neoceniteľnou vlastnosťou „Sanogelu“ je jeho schopnosť normalizovať termoreguláciu  organizmu. Táto, v Európe nová metóda pomáha liečiť mnohé endokrinné ochorenia,  vrátané porúch štítnej žľazy, obezitu, ale napr. aj celulitídu.

Kazuistika.

Na záver uvediem príklad 50 ročnej pacientky trpiacej krutými bolesťami, ktoré boli spôsobené stuhnutím chrbtového svalstva. Trpela  myomatózou maternice a anémiou. Gynekologická operácia   myómov sa i napriek nákladnej liečbe železom odkladala pre zlý krvný obraz. Bolesti chrbta sa neustále stupňovali. Trpela obstipáciou (nepravidelná stolica), no bála sa akýchkoľvek radikálnych očistných kúr. S určitými obavami, no predsa, pristúpila na 14 dňovú očistnú kúru pomocou kremíkového sorbentu „Sanogel“.  Po dvoch týždňoch užívania   došlo u pacientky k výraznému zlepšeniu krvného obrazu. Bolesti chrbta ustúpili, stolica sa upravila. Podrobila sa  operácii, ktorá bola realizovaná bez najmenších komplikácií. Bola si 100% istá,  že pri lepšej starostlivosti o svoje vnútorné prostredie by k operácii nemuselo vôbec dôjsť. Je presvedčená o tom, že „hnilobný proces“ v jej črevách spôsobil poruchu termoregulácie vnútorných orgánov a bol hlavnou príčinou nádoru na maternici. Mnohí ľudia sa už rozhodli otestovať „Sanogel“. Tento úspešný nováčik v rodine prírodných kremičitých sorbentov (čističov organizmu) ako keby tvoril samostatný vylučovací orgán. Zároveň dokáže odbremeniť pečeň a obličky, čím vlastne podporuje ich regeneráciu.

 

 

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
11 856 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme