Chřipka a kašel?

Typický obrázek dnešních dnů: chřipka. Nejdříve vysoká teplota, pak několik dní po sobě pálení v hrdle, úporný kašel s vykašláváním hustého hlenu, případné neustále tekoucí sekret z nosu a bolest celého těla; kdo by to neznal. Tato „choroba“ se může objevit prakticky kdykoliv a nečekaně, jenže si musíme uvědomit, že čím víc zmrzlin, jižného ovoce či potravin z jiných krajů jsme „spásli“, tím větší máme šanci, že nás chřipka (ať už prasečí, ptačí či jakákoli jiná) navštíví.

Co tedy dělat?

Nejdříve ze všeho si nakoupíme kořen lotosu. Je to analogicky léčivá záležitost pro plíce; řez průduškou a řez kořenem lotusu je téměř obdobný. Lotos v podobě sušené najdeme v prodejnách zdravé výživy.

Lotos koreň

Lotos – klik na obrázok

Teď se pustíme do přípravy čaje: do půl litru vody dáme asi 3 kolečka sušeného nebo 2 kolečka čerstvého lotosového kořene a pomalu přivedeme k varu. Vaříme na malém plameni pod pokličkou asi 20 minut – zkrátka až máme vývaru asi čtvrt litru. Získáme čaj růžové barvy, takový hladivý, lehce šlemovitý, bez chuti a zápachu, který statečně po doušcích teplý vypijeme. A co s vyvařenými kolečky lotosu? Můžeme si udělat čaj „druhák“ – to znamená, ještě jednou celý postup opakujeme, ale vyvařené lotosové kořeny nevyhazujeme; buď je sníme jen tak, nebo si je nakrájíme do polévky (pokud máme vůbec na nějakou polévku v době chřipky chuť).

A začnou se dít věci.

Začneme se odhleňovat na všech možných i nemožných místech a z našeho těla vychází takové odpady, že se nestačíme divit, kde se to v nás vzalo. Ale díky tělu za to, že se dokáže regenerovat a čistit. Tento lotosový čaj si dopřejeme asi týden, nebo do odeznění problému. Celý proces můžeme podpořit zázvorovým obkladem na záda na oblast plic, případně suchým solným obkladem na prohřátí plic, když máme zimnici. Pokud máme teplotu, až horečku, můžeme si čaj dochutit rýžovým sladem, který teplotu sráží, případně jablečným koncentrátem, který působí podobně. A je to. Velmi jednoduše vezmeme odpovědnost za svoje zdraví do svých rukou – ale musíme počítat s tím, že to bolí.

marin

obrázok so súhlasom marin / FreeDigitalPhotos.net

Pokud bychom náhodou věděli o kojící mamince, která má chřipkový problém buď se sebou nebo s miminkem, můžeme bez obav doporučit taktéž. Přes kojící maminku se lotos dostane i k miminku.

Lotos nám velmi pomůže, i pokud jsme zobali tvrdé sýry a vypečený chleba víc, než je zdrávo a máme zahleněné obličejové dutiny. Asi 3 kolečka čerstvého lotosového kořene nastrouháme na jemném struhadle a trošku zahustíme bílou moukou; pro otrlé přidáme i několik kapek čerstvé zázvorové šťávy. Vzniklé těstíčko přiložíme na čelo a dutiny, přikryjeme kapesníkem nebo gázou a vydržíme vleže asi půl hodiny. Je dobré si před aplikací potřít obličej sezamovým olejem, – zvláště pokud přidáváme zázvor. No a za půl hodiny se odmaskujeme. Aplikaci obkladu (vždy z čerstvě připraveného lotosu) můžeme používat asi 3-5 dní, nebo do odeznění problému. A protože už jsme znalí, tak se ani nedivíme, co všechno se z našich obličejových dutin uvolní a jsme rádi, že jsme. A protože jistě nechceme další chřipkovou anabázi opakovat na jaře nebo při další chřipkové epidemii, dobře si rozmyslíme, co si dáme na talíř.

Krásné dny přeje Dagmar Lužná

Zdroj: jecminek.info

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
5 699 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme