Šťastné hviezdy roku 2011

Rok 2011 by mal byť z pohľadu feng šuej pokojnejší ako bol ten predchádzajúci. Mali by sme si nerušene užívať život, finančná situácia bude stabilná, doba na podnikanie pomerne priaznivá. V roku králika budeme mať sklony hodnotiť všetko iba racionálne. Pomôcť nám môže sústredenie a cieľavedomé konanie. Ľudia nebudú veľmi rešpektovať zákony a budú sa ich snažiť obchádzať na všetkých úrovniach. Akoby nám bolo všetko jedno, hlavne nech si užijeme. Veď život je krátky!

Umenie feng šuej využíva na diagnostikovanie priestoru veľa rôznych spôsobov a metód. Jednou z nich je aj sledovanie Deviatich šťastných hviezd. Ide o 9 rôznych energií, ktoré sa usadia v našich domovoch podľa svetových strán. Nasledujúce rady vychádzajú práve z poznania vlastností týchto hviezd a jednotlivé opatrenia sa dajú ľahko uskutočniť. Potrebujete len vedieť, kde je severná, južná, východná a západná časť vášho bývania. Tieto svetové strany je vhodné zamerať od stredu. Presnejšiu predstavu človek získa, keď sa pozrie na pôdorys a položí si naňho kompas.

Ako sa Šťastné hviezdy usadia v našich domovoch?

Budeme postupovať po jednotlivých sektoroch, pre každý sektor vyplynú nejaké harmonizačné odporúčania, ktoré buď eliminujú negatívne pôsobenie zlých hviezd alebo podporia dobré hviezdy.

SEVERNÝ SEKTOR

Sem priletí tzv. drevená (rastlinná) hviezda Hádok a agresivity č. 3. Má rada právne spory a súdy. V zdravotnej oblasti môže privodiť poruchy močových ciest, ktoré majú na starosti odplavovanie negatívnych energií z tela. Keď sa napríklad často hneváme, zaťažujeme tento systém. Obličky ako párový orgán môžu trpieť pri nezhodách s partnerom a uši sú choré najmä vtedy, ak človek dlhodobo niečo nechce počuť. Povaha tejto energie je drevená. Keďže sever patrí vodnému živlu, bude túto hnevajúcu sa hviezdu výrazne podporovať. Aby sme utlmili jej pôsobenie, je vhodné na severe bývania umiestniť kovové guľaté predmety, vymaľovať na bielo, perleťovo alebo v kovových farbách, stena môže byť nalakovaná, získa tým lesk a oslabí drevenú povahu tejto škriepnej hviezdy. Zo severu je potrebné odstrániť kvety a umiestniť sem kovovú korytnačku. Na súdy a útoky by si mali dávať pozor ľudia narodení v rokoch 1945, 1954, 1963, 1972, 1981, 1990 a 1999. Výnimku tvoria právnici, ktorí zo sporov a hádok žijú. Tí by mali prosperovať.

SEVEROVÝCHODNÝ SEKTOR

Vodná šťastná hviezda č. 1 sa rozhostí na severovýchode všetkých objektov a ohraničených území a bude požehnaním pre domy so severovýchodným vstupom. Podporuje nové začiatky, priťahuje prosperitu a zisky. Môže pritiahnuť do života nových ľudí, nové smerovanie, možno inšpiruje človeka k štúdiu. Rozhodne by mala pomôcť učiteľom a školám. Pre aktivovanie tejto blahodárnej energie treba doplniť do SV sektoru vodu (fontána, akvárium a pod.). V symbolickej rovine vodu zastupuje tmavomodrá alebo čierna farba. Severovýchod je zasvätený duchovným smerom a cestám, možno ľudia objavia nejaký nový zaujímavý duchovný smer alebo budú mať chuť vydať sa niektorou duchovnou cestou a obohatiť tak svoj život. Túto energiu si človek naštartuje tak, že sa bude v SV sektore svojho bývania zdržiavať častejšie, takže také hojdacie kreslo na čítanie kníh by bolo ideálne.

VÝCHODNÝ SEKTOR

Od februára 2011 sa na východe rozloží nešťastná Žltá hviezda č. 5. Aktivovaná bude najmä vtedy, ak vo východnej časti bývania nájde oheň, červenú, žltú alebo oranžovú farebnosť. Vtedy začne úradovať: oslabenie zdravia, zhoršenie ekonomiky domácnosti, problémy v podnikaní, nečakané nepríjemnosti, ohrozenie rodiny, problémy môžu postihnúť najmä najstarších synov v rodine a najmä takých, ktorí východnú časť bývania často používajú. Opatrní by mali byť aj starší ľudia, ktorí bývajú v domoch s východným vstupom. Túto nebeskú energiu je potrebné oslabiť a utlmiť. Robí sa to pomocou kovových prostriedkov, takže do východnej miestnosti je potrebné umiestniť (najlepšie v guľatej forme) ťažké kovové predmety a pokiaľ sa dá tak sa tam nezdržiavať ani nespať. Tradične sa používajú aj 6-rúrková kovová alebo drevená zvonkohra, tibetská misa alebo zvonec. Farba stien je najlepšia biela alebo zelená, zeleno – modrá. V roku 2011 pomôžu na východe modré doplnky alebo bielo kvitnúce kvety a akvárium. Na zdravie by si mali dať pozor najmä ľudia narodení v rokoch 1934, 1943, 1952, 1961, 1970, 1979, 1988, 1997 a 2006. Najlepšie by bolo posilňovať počas roka imunitu, zaradiť do jedálnička zdravšie jedlá, vyskúšať otužovanie a viac pohybu.

JUHOVÝCHODNÝ SEKTOR

Tento sektor bude po celý rok trochu napätý, pretože do dreveného JV sektoru vletí kovová Hviezda povýšenia a ziskov č. 6. Napätie vznikne preto, lebo drevený a kovový živel sa podľa teórie vznikania prvkov nemajú radi. Vhodným opatrením by preto mohlo byť umiestnenie vodných prvkov (podobne ako na východe), napríklad tmavomodré interiérové doplnky alebo bambusová stonka v modrej sklenenej váze a so šiestimi čínskymi mincami na červenej šnúrke. Hodia sa sem rastliny s panašovanými listami, bielo kvitnúce alebo s listami guľatých tvarov. Ďalším špeciálnym harmonizačným prvkom by mohlo byť šesť drevených alebo modrých gúľ alebo rastlinné dekoratívne motívy namaľované striebornou farbou. Táto energia dokáže rozmnožiť bohatstvo, ale za cenu disciplíny a poriadku. Prospešná bude všetkým policajtom a vojakom, sľubuje povýšenie. Na juhovýchode by nemala chýbať fontána a treba do nej vhodiť pre šťastie mincu, aby voda dostala jasnú informáciu, že má pre svojho majiteľa vyrábať peniaze.

STRED BÝVANIA

Po predchádzajúcej hviezde prosperity sa v strede objektu v roku 2011 usadí Zlodejská energia č. 7. Spôsobuje straty akéhokoľvek druhu, vlámania, krádeže. Ohrozené budú napríklad domy postavené v rokoch 1984 – 2004 s východným alebo južným vstupom. Feng šuej ochrana spočíva v tom, aby sme zo stredu objektu odstránili kovové predmety a zariadenia. Osvetliť ho silným svetlom alebo sem umiestniť nejaké červené dekoratívne prvky alebo červené svetlo. Do stredu bývania je možné umiestniť hada (najlepšie kobru vo vztýčenej polohe), psa alebo inú symbolickú ochrannú bytosť (sochu, obraz) – budú symbolicky strážiť centrum. Ak je v strede bývania záchod, tak je to výnimočne dobre, lebo sa zlodejské energie každým spláchnutím oslabia. Častejším vykonávaním potreby tak vlastne ochránime náš domov.

JUŽNÝ SEKTOR

Na juhu sa usadí Čierna hviezda č. 2 – energia, ktorá môže spôsobovať zdravotné ťažkosti (srdce, rečové orgány, krv, žalúdok). Pre túto časť bývania je v roku 2011 najlepšie odstrániť červené, žlté a oranžové prvky a dodržiavať kovovú liečbu. To znamená – umiestniť sem ťažšie kovové predmety, napríklad starú žehličku. Na okno je vhodné položiť drevenú misku s vodou a do vody nasypať morskú soľ, aby do seba absorbovala negativitu z okolia. Misku môžeme každý mesiac znova doplniť vodou a soľou. Na konci roka túto misku treba spáliť a poďakovať sa jej. Vody sa nesmieme dotýkať, lebo bude otrávená. V prípade kontaminácie je potrebné dať si studenú sprchu. Stlmiť svetelné podmienky, obmedziť oheň v akejkoľvek podobe. Pokiaľ sa dá, nesedávať tu a nespať. Na srdiečko by si mali dať pozor ročníky 1937, 1946, 1955, 1964, 1973, 1982, 1991. Základná prevencia spočíva v tom, aby sme sa nerozčuľovali a pokúsili sa vyžiariť do okolia viac Lásky.

JUHOZÁPADNÝ SEKTOR

Po kritickom roku 2010 vletí do juhozápadnej časti každého objektu Akademická a umelecká hviezda č. 4. Táto energia pomáha študentom pri zápočtoch, skúškach a prijímacích pohovoroch, podnecuje umelecké aktivity a prezentuje sa veľmi luxusne. Je to aj hviezda prominentných športovcov a vyššej spoločenskej triedy. Podporiť ju môžeme umiestnením kvetinových aranžmánov alebo kvetov (juka, dracéna, palma, fikusy a rôzne červeno kvitnúce rastliny). Ak sa v JZ sektore nachádza spálňa manželov, je vhodné odstrániť všetky kvety a zariadiť si spálňu v červenom, erotickom štýle, aby partner toto vzrušenie nehľadal zbytočne niekde inde. Táto drevená hviezda nám totiž môže do života vniesť nejedno dobrodružné erotické stretnutie. Je to skrátka bohémska energia vysokoškolského života. Profesori majú šancu zamilovať sa do svojich študentiek a študenti zasa do svojich profesoriek.

ZÁPADNÝ SEKTOR

Do tejto časti bývania priletí Ohnivá hviezda č. 9 – je to hviezda pozitívnych príležitostí, ktoré svoje ovocie prinesú v budúcnosti. Oheň tejto hviezdy však môže oslabiť zdravie detí, najmä dýchacie orgány, preto je vhodná zvýšená prevencia a podpora imunity. Pre neutralizáciu konfliktu ohnivej hviezdy a kovového sektoru je vhodné pridať do interiéru zemské materiály – piesok, hlina, štrk, kameň – napr. kamenné zátišie (svetlej farby) v piesku v miske. Na najbližšie dva roky je vhodné vymaľovať Z časť bývania na žlto, oranžovo, okrovo alebo svetlo hnedo. Z tradičných feng šuej prostriedkov sa používa deväť čínskych kovových mincí zavesených na červenej šnúrke alebo mandala v zemitých farbách zapadajúceho Slnka. Mamičky by mohli spávať v oranžovej nočnej košieľke, partnera to určite povzbudí k väčšej aktivite.

SEVEROZÁPADNÝ SEKTOR

Táto svetová strana bude otvorená prosperite a rastu za predpokladu, že si túto časť bývania vymaľujete na oranžovo alebo si sem donesiete prírodné kamienky a naaranžujete si nejaké pekné zátišie. Pomôcť by mohlo aj brúsené guľaté sklo alebo krištáľová váza, polodrahokamy – karneol, citrín, záhneda, jaspis, jantár. Ak máte do domu vstup priamo na SZ, je vhodné do jeho blízkosti umiestniť hocijaký symbol pre bohatstvo a hojnosť. Na kľučke z vnútra zavesené tri čínske mince na červenej šnúrke alebo tri eurá v červenom vrecúšku (alebo pre istotu ešte aj tri koruny). Keďže SZ podporuje cestovateľské aktivity, môžeme si ich podporiť tak, že na stenu zavesíme nejakú mapu, do vzduchu lietadielko alebo plachetnicu.

Šťastné hviezdy pôsobia na všetky objekty. V každom dome je však iné usporiadanie miestností. Niekto má spálňu na severe, iný na západe. Je dôležité vedieť, že energie hviezd sa aktivujú pohybom a činnosťou človeka. Tam, kde sa človek zdržiava najčastejšie, aktivuje aktuálnu šťastnú hviezdu. Ak máte teda zlú hviezdu práve v hosťovskej izbe, kam nechodievate, nebude táto hviezda aktivovaná, takže s ňou budete mať pokoj. Podobne je tomu aj s dobrými hviezdami. Ak vám priletí Šťastná dobrá hviezda do vášho obľúbeného kresla alebo na pracovný stôl, prinesie vám veľa dobrého. Preto je niekedy rozumné nábytok presunúť do výhodnejších pozícií alebo sa presťahovať do inej izby. Keď sa pozriete ešte raz na svetové strany vášho domova, zistíte, kde sa zdržiavate najčastejšie a aké Šťastné hviezdy budú ovplyvňovať váš život počas roka 2011. Ak by to mali byť zlé hviezdy, urobte radikálnejšie zmeny a presťahujte si domov tak, aby ste sa ocitli pod vplyvom dobrých hviezd. Na každého svieti jeho Šťastná hviezda, len si ju treba nájsť a prispôsobiť sa jej.

Veľa harmónie v roku 2011 želá

zdroj: artstudiosy.sk

autor: Mgr Ľubomír Slejzák

S Ľubomírom Slejzákom sa môžete stretnúť na Dni Zdravia 25-26.3.2011

Prednášky od Mgr Slejzáka si môžete zakúpiť v E-shope tu a predmety feng-shui tu

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
3 837 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme