Liek, kúpele aj kozmetika

Vironal, Renol, Regalen, Korolen a Gynex – päť základných prípravkov Regenerácie v Pentagrame® – netreba priaznivcom produktov Energy dlho predstavovať. Určite ani zásady ich používania. Viete však, že terapeutické pôsobenie bylinných koncentrátov sa dá využiť aj pri vonkajšej aplikácii?

Obklady

Koncentráty Pentagramu® môžeme používať napríklad vo forme obkladov nad chorým orgánom. Ak máme postihnutú pečeň, na urýchlenie regenerácie môžeme nad oblasť pečene aplikovať obklady s Regalenom. Renolové obklady sa zasa dajú využiť pri akné a bolestiach kĺbov. Ostatné koncentráty môžeme aplikovať podobne. Prikladanie obkladov prakticky kopíruje klasické použitie krémov.

Spôsob aplikovania: Obklad vytvoríme z buničitej vaty, či iného prírodného savého materiálu. Do vlažnej vody nakvapkáme pár kvapiek koncentrátu alebo vytlačíme 1 cm krému, obklad navlhčíme a priložíme na postihnuté miesto. Obklady aplikujeme nad miestom uloženia orgánov aj niekoľkokrát denne.

Kúpele

Koncentráty (a krémy) môžeme pridávať do kúpeľa, keď sa účinné látky vstrebávajú cez kožu, čo spolu s horúčavou (teplou vodou) zlepšuje krvný obeh, posilňuje imunitný systém, poskytuje celkové uvoľnenie svalov a úľavu od bolesti a stresu. V kúpeľoch môžeme využívať aj účinky aromaterapie. Éterické oleje v prípravkoch sa v teplej vode odparujú a cez pľúca sa ľahko dostávajú do krvného obehu, rýchle upokoja psychiku a navodia uvoľnenie svalstva.

Spôsob aplikácie: V prípade koncentrátu stačí 9 kvapiek na bežnú vaňu plnú vody. Na prípravu emulzného kúpeľa vytlačíme do vody 2 cm krému; môžeme ho najskôr rozpustiť v malom množstve vody. Telo si neumývame mydlom, len po kúpeli ho opláchneme čistou vodou a ešte vlhké natrieme príslušným krémom.

Použitie v kozmetike

Zaujímavé je použitie koncentrátov Pentagramu® na výrobu masiek a zábalov v kozmetike.

Korolen môžeme použiť napríklad pri problémoch s lupinami vo vlasoch. Pred umytím ho na 15 minút vtrieme do pokožky hlavy. Vlasom tak doprajeme veľmi výživný zábal s protiplesňovým účinkom, navyše získajú hodvábny lesk. Odporúčame aj omladzujúcu masku Gynexu s Cytovitalom na tvár a dekolt. Tieto produkty obsahujú rastlinné fytohormóny, ktorých význam v kozmetike stále nie je docenený. Najmä vplyv fytohormónov sladovky v súčasnosti skúmajú vývojové laboratóriá svetových kozmetických firiem, a to kvôli ich omladzujúcim účinkom.

Spôsob aplikácie: Masky a obklady prikladáme na tvár na dobu 8 minút 1–4x týždenne. Použijeme niekoľko kvapiek prípravku na už navlhčený kúsok vaty a priložíme na tvár. Po aplikácii opláchneme iba čistou vodou. Ak sa rozhodneme pre masku z bioinformačného krému, nanášame na tvár silnejšiu vrstvu, necháme pôsobiť a potom zmyjeme vlažnou vodou. Po umytí je možné ešte v navlhčených rukách rozotrieť malé množstvo krému, až sa urobí pena, a potom ho aplikovať na tvár.

Z Regenerácie v Pentagrame®

Ďalšie produkty Energy si môžete zakúpiť TU.

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
3 288 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme