Neplodnosť sa dá liečiť aj inak

ID-10046207

obrázok so súhlasom Teerapun / FreeDigitalPhotos.net

Eva Moučková patří k nejznámějším léčitelům, s úctou o ní hovoří i někteří lékaři. Přesto není v seznamu našich léčitelů.

Paní Eva je totiž plně vytížená a nadto často léčí v zahraničí. I choroby nejtěžší. Je-li v Praze, přijímá pacienty v malé suterénní místnůstce v Praze 10, pár stanic tramvají od Náměstí Míru. Dělí se o ni s několika dalšími léčiteli.

Jak léčíte takovou údajnou neplodnost?

„Většinou stačí jen změnit stravu, pročistit a posílit organismus bylinkami, vyhýbat se stresům. Postup léčby je stejný, jako uvětšiny jiných nemocí.

I u nemocí zhoubných?

Ano. Vždy doporučuji vrátit se ke skromnému životu našich předků.I preventivně, protože v současné „technicky vyspělé společnosti“ jsme doslova zavaleni jedy. Jíme je, pijeme, dýcháme.

Proto máme oslabené orgány, hlavně ledviny a játra. Ty pak špatně čistí organismus od jedů a musíme je posilovat bylinami. Ale většině z nás špatně fungují i střeva, srdečně cévní systém, pohlavní orgány… Léčení musíme začít tím, že tohle všechno srovnáme: životosprávou, bylinkami a dalšími přírodními prostředky, správným pitným režimem. Ten je velice důležitý. Naše tělo obsahuje 70 procent vody a trochu chemikálií, bez nichž nemůže fungovat. Kdysi jsem četla, kolik stojí prvky, z nichž se skládá lidské tělo – tenkrát to spočítali na 2,60 Kč, voda byla ještě levná. Teď by stálo asi 15 korun.

Je známo, že my, občané České republiky, jsme na prvním místě v Evropě v rakovině tlustého střeva a prostaty, v kardivaskulárních chorobách, zaujímáme smutná přední místa i v rakovině prsu a varlat. Je to kvůli nezdravému životnímu stylu?

„Ano, myslím, že na našem neblahém zdravotním stavu se značně podílejí špatné stravovací návyky, za nimiž stojí i čtyřicetiletá touha komunistů ukázat imperialistům, že si náš lid může dovolit spoustu masa, uzenin, mléka a vajec. O pivu nemluvě. Na pohanku či kroupy se hledělo s pohrdáním. Proč asi má tolik mladých mužů v pětatřiceti mozkovou mrtvici? Proč tolik mladých žen trápí křečové žíly?

Mají špatné cévní stěny, protože se živili salámem, párky, minutkami, teď zase hamburgery.Lidé si na maso zvykli, bezmasá strava jim nechutná. Stačilo by ale vysadit uzeniny, hovězí a vepřové, jednou za týden si kousek bílého masa můžeme dát.A také rybu, hlavně mořskou. Zdravé jsou všechny ryby, mimo uzenáčů.Dokonce se zjistilo, že látky obsažené v rybách chrání tělo před rakovinou.

V zahraničním tisku jsem ale četla, že mořské ryby teď jsou často plné olova a můžeme z nich naopak těžce onemocnět.V Japonsku už se to stalo.

„Olovo, pesticidy a další nebezpečné látky jsou dnes všude. To bychom nesměli ani dýchat. Musíme se s tím vyrovnávat a přitom dávat tělu, co potřebuje. Už proto, že jsme všichni dostali dávku z Černobylu, což nám zanechalo stopy na štítné žláze. Většině z nás chybí jód, fosfor a selen, které působí proti rakovině. Je třeba dbát i na pravidelné vyprazdňování. Lidé, kteří málo pijí a nemají dost vláknin ze zeleniny a ovoce, trpí zácpou a obezitou.V těle se jim zadržují karcinogeny a plyny, jsou více ohroženi onkologickými nemocemi.

Je známo, že v koncentračních táborech se rakovina neobjevovala, i když tam lidé přežívali ve smrtelném stresu a dostávali nekvalitní stravu. Může to mít něco společného s tím, že hodně hladověli a nikdo nebyl obézní?

„Může. Ale jistě jsou i jiné důvody. Například můj strýc, který přežil Buchenwald, často vzpomínal, že se udržovali při životě pampeliškami, česnekem, kopřivami a dalšími bylinami. Ale stačí podívat se na moudré předky. Před válkou se maso objevilo na stole tak jednou za týden. Za války a po ní bylo na příděl. Místo kávy se pila po ránu melta z čekanky, ječmene a žita. Místo léků si každý doma sušil bylinky – a byli jsme zdravější. Právě přes bylinky jsem se dostala k léčení.“ TĚŽKÁ PRÁCE LÉČITELKY.

Zmínila jste, že jste televizní scenáristce pomohla s potížemi po borelióze. S těmi se na nás čtenáři často obracejí, i mne léta trápily. Co jste jí doporučila?

„Základní léčbou jsou bylinkové čaje na pročištění lymfatického systému. Poté se pročistí celý organismus, na což nestačí játra a ledviny. Je třeba podávat i přírodními antibiotika. Mám na to speciální kúru: tři druhy čajů, které se pijí vždy po dvou týdnech. Veledůležité jsou koupele v bylinách. Kůže jsou naše druhé plíce a do těla koupelí dostaneme hodně léčivých látek. I zdravým doporučuji alespoň jednou týdně koupele na vyčistění těla a získání energie. Ale dnes jsou lidé líní vařit si bylinky, raději používají výtažky v lahvičce, tinktury apod. Jsou-li kvalitní, není to na závadu.

Paní Evo, patříte k nejznámějším léčitelům u nás. Jak dlouho už vlastně pomáháte nemocným?

„Dá se říci, že od dětství, ale s přestávkami. Když jsem byla sama nemocná, muselo léčení stranou. Navíc jsem brzy zjistila, že na sebe „stahuji“ nemoci některých osob, jimž jsem se snažila pomáhat. Už v dětství po mně chtěli příbuzní, abych jim dávala ruce na hlavu, že je pak přestává bolet, apod. To ale ještě nepokládám za léčení. Se dvěma dětmi jsem pak zůstala několik let doma. Ráda jsem se starala i o děti kamarádek, které chodily do práce.

Bavilo mě vařit, studovat ve starých herbářích, sbírat bylinky, sušit je. Moje děti si sběrem bylinek o prázdninách přivydělávaly. A taky byly prvními pacienty, na nichž jsem je zkoušela. První neplodnost jsem vědomě vyléčila před 30 lety. Pomáhala jsem bylinkami a energií. Tehdy u mne hledali pomoc hlavně lidé s oteklými koleny, bolestmi v zádech, apod. Na rakovinu jsem si netroufala.“

Zdroj:http://janoch.borec.cz

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
8 820 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme