Prečo mám rád krémy Energy?

ID-100218398

obrázok so súhlasom stockimages / FreeDigitalPhotos.net

Môj vzťah ku sade krémov sa vykryštalizoval rokmi skúseností práce terapeuta, poradcu. Naplnili to, čo som očakával od
dobrých prípravkov nielen preto, že tak, ako ostatné preparáty firmy, majú v sebe zakódovanú bioenergetickú informáciu,
ale pre dotykovú nadstavbu, ktorá je ich súčasťou.

Používam ich pri rôznych zdravotných problémoch klientov a využívam pri tom základný súbor poznatkov z reflexológie a meridiánovej medicíny. Za veľmi dôležitý pritom považujem práve dotyk, lebo bez neho sa vo väčšine prípadov ťažko aplikujú.

S dotykom a pohladením sa ako s niečím príjemným, ba životodarným stretávame od narodenia a vieme, že deti, ktorých sa v ranej etape vývoja nikto nedotýkal, chradnú emocionálne, zdravotne, ale aj intelektuálne. Preto rád zaraďujem krémy Energy do terapeutickej praxe i na používanie svojim klientom, často v kombinácii s ďalšími doplnkovými prípravkami,. Lebo viem, že pri ich aplikácií sa ľudia častejšie navzájom dotýkajú.

Prečo sa dotýkať?

Učiteľ ájurvédskej terapie nám rozprával aj o svojich skúsenostiach z indických slumov.V kopách špiny a odpadkov tam ľudia prežívajú svoje nie jednoduché životy. Pritom sú schopní dožiť sa pomerne vysokého veku. Čím to je? Keď ustupujú denné horúčavy, na priedomiach obydlí sa objavujú starí ľudia a deti, rozbieha sa rituál dotykov. Vnúčatá masírujú svojich starých rodičov. A títo odovzdávajú svoje terapeutické poznatky deťom. Na to, aby mohli urobiť masáž dobre, kvalifikovane, nepotrebujú žiadne štátom certifikované kurzy. Schopnosti pomôcť dotykom majú v krvi, odovzdávajú si ich z generácie na generáciu. A tak môžu prežiť i v podmienkach, ktoré by „civilizovaného“ človeka zabili v priebehu niekoľkých dní či týždňov.

Aj naša spoločnosť sa postupne stáva odpadovou, odpadkovou, aj keď to navonok zatiaľ možno tak nevyzerá.

Veď sa len pozrime na to, čo dýchame (náš vzduch, hlavne v mestách, je už viditeľný), pozrime na obsah poškodzujúcich chemikálií v našej strave. Aj my potrebujeme, aby sa nás niekto každodenne dotýkal, aby nám pomohol pri detoxikácii, očiste tela. Aj nám by sa mala dostať potreba každodennej masáže do krvi. Čakárne nemocničných ambulancií by sa postupne vyprázdnili.

masaz_zena_free_pixabay

Ako si spríjemniť večerné chvíle?

Dívanie na telku sa stalo každovečerným rituálom vo veľkej väčšine domácností.Zrejme v celom civilizovanom svete.Namiesto toho, aby sme dobíjali baterky pre budúci deň, necháme si vyciciavať energiu vulgárnymi nezmyslami reklám,šouprogramov a agresivitou tupých seriálov plných extrémnych negatívnych vášní, či brutálnymi scénami treťotriednych filmov.

Vždy som mal rád chvíle, keď sa tento „oblbovák“ vypol a mohol som si s partnerkou urobiť „žúžo“ večer. Stalo sa akousi samozrejmosťou, rituálom, že som bral pravidelne do rúk jej chodidlá, najprv pravé a začal ich hladiť. Náhodné dotyky sa pomaly stávali zámernými. Stláčať body, ktoré reflexne súvisia s vnútornými orgánmi tela, som sa naučil z kroka na krok. Na základe získavaných skúseností (literatúry o reflexológii bolo v tom čase menej ako šafránu) a neskôr postupne i štúdiom, som v tom získal zručnosti, ktoré dodnes ako terapeut efektívne využívam.

No na to, aby som i dnes spríjemnil večer s partnerkou stačí, ak sa len nežne dotýkam a hladím jej chodidlá. Je na nich ako na mape namaľovaný celý človek, ktorého sa tak dotýkam. A je to zároveň najintímnejšia časť tela. Veď komu ukážete svoje chodidlá, komu ich zveríte do rúk, ak nie tomu, komu skutočne dôverujete. Treba to skúsiť a postupne sa masáž nôh môže stať celoživotným programom. Puto, ktoré vznikne spojením ruky a chodidla, sa upevňuje príjemnosťou zážitkov. Ne chodidle a v okolí členkov je totiž množstvo erotogénnych bodov. Záleží už len na každom, čo si s tým počne.

Niekoľkoro príjemnej masáže

Desatoro už bolo napísané, s devätorom sme sa stretávali v rozprávkach, s osmorom uctievaných božstiev v Egypte, sedmoro bolo Potterov, ale i hôr, dolín a riek, šestoro je čchi, pätoro prikázaní, štvoro máme ročných období, tres faciunt collegium, dvoje sú ponožky. Niekoľkoro ešte napísané nebolo. Tak to skúsim.

Dotyk sa dnes stal natoľko profánnou záležitosťou (hlavne medzi mladými), že stráca charakter posvätnosti. Svätyňa tela sa natoľko zosvetštila vplyvom médií i liberalizácie života, že to, čo patrilo do nášho intímneho, najvnútornejšieho sveta, sa dostáva bežne na oči širokej verejnosti. Bezočivo, agresívne. Tým stráca dotyk svoju liečivosť a slúži mnoho razy len ako bezduchý sexuálny stimulátor. Lebo okrem stimulácie tela by malo jeho pôsobenie vstúpiť i do duševného a duchovného sveta jednotlivca. A to sa dá iba pri dodržaní istých podmienok. Neznamená to však, že by sme sa nemali dotýkať ľudí na verejnosti (pohladiť milú, milého, podať ruku, objať sa, bozk nevynímajúc).Ide však o mieru, ktorú by sme nemali prekračovať.

Vytvorenie príjemného prostredia, kde sa bude odohrávať terapia dotyku, je tiež veľmi dôležité, profíci maséri vedia, o čom hovorím. Hygienické predpisy totiž prikazujú (vychádzajúc zo zlých tupých nefunkčných nemocničných tradícií), ako má vyzerať miestnosť o oblečenie maséra – terapeuta. Neosobne, bielo, dezinfekčne. Už od raných detských čias som mal zlý pocit z takýchto miest, lebo mi pripomínali bolestivé zážitky stretov s nemocničným personálom.

Farebne zladený interiér i oblečenie pôsobí a priori liečivo. Ani so svetlom netreba preháňať. Silné svetlo pôsobí rušivo, tma je vhodná pre hanblivých milencov.

Takže niečo medzi tým. A k tomu hudba. Muzikoterapeuti zistili, že najliečivejšie pôsobí hudba orientu so svojím svojským ladením. Len nám, európanom, akosi neladí. Takže východiskom môže byť akýsi medzičlánok. Poznáme ho pod názvom new age. Veľa urobí sviečka, vôňa, dobrý olej, … O tom niekedy inokedy. Aby sa Niekoľkoro stalo čo najkomplexnejším.

Autor: Mgr. Miroslav Kostelnik

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
3 626 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme