Slané cievy – slané kĺby – slaný rozum

ID-100244634

obrázok so súhlasom tiverylucky / FreeDigitalPhotos.net

95 % obyvateľov Európy používa na konzumáciu takzvanú kuchynskú soľ, ktorú bežne zakúpite v akejkoľvek predajni. Jedná sa o chemikáliu chlorid sodný – chemická značka NaCl. Na – je sodík a Cl je chlór.

Ešte pred 100 – 120 rokmi táto chemikália neexistovala na našich tanieroch a prakticky sa ani ináč nepoužívala.

Mimochodom :

Pred 100 – 120 rokmi neexistovala ani výroba cukru v tej forme, ako dnes.
Pred 100 – 120 rokmi neexistoval absolútne žiadny margarín, rastlinné maslá, alebo iné trans-tuky, prípadne oleje, ktorými sú zaplnené regály obchodov a ktoré doslova jedy do seba dnes denno denne nasávame. A teda pred 100 – 120 rokmi sa nevyprážalo, nesmažilo a nevypekalo na olejoch. Mäso sa vždy v celosti uvarilo, následne nakrájalo na drobné kúsky a v polievkach, alebo ináč konzumovalo a aj to len u tých, čo si to mohli 1x za týždeň dovoliť.

Ešte pred 100 – 120 rokmi konzumovali ľudia na zemeguli výhradne čistú organickú, prírodnú soľ, v podobe, akej bola priamo v zemi, alebo v morskej vode.

Každý lekár vám povie : málo soliť lebo si škodíte hlavne v týchto oblastiach :

– zvýšenie krvného tlaku
– poškodené cievy
– poškodené chrupavky
– zničené kĺby
– nápomoc chloridu sodného pri vzniku močových – žlčových – obličkových kameňoch
– zopár ďalších neduhov

Aká je ale celá pravda ?

V krajinách, kde sa konzumuje aj dnes prírodná soľ : časti Pakistanu, časti Indie, Číny, Korea … tu ľuďom žiadny lekár nepovie, aby menej solili. Na to by nemal dôvod . Prečo ? Lebo táto soľ sa správa v tele radikálne ináč, ako chémia – chlorid sodný.

Dr. Hiromi Shinya je jeden z najznámejších špecialistov na hrubé črevo, žalúdok a pod vôbec za posledných 50 rokov.

Vynálezca prístrojov na operáciu hrubého čreva, bez otvárania tela pacienta a pod. Sú knihy, v ktorých autori poukazujú na to, že niektorí slovenskí špecialisti – lekári za celú svoju niekoľko ročnú prax nikdy nevideli zanesené hrubé črevá. Netvrdím že sa mýlia, možno to naozaj nevideli. Ale pravdepodobne potom mali do činenia len so zdravými hrubými črevami.

Dr. Hiromi Shinya jeden z najuznávanejších odborníkov na svete za posledné pol storočie v tejto oblasti. Za svoju prax ošetroval 300 000 , to je tristo tísíc hrubých čriev. Z toho polovicu v Japonsku a polovicu v USA. Opisuje hnilobné procesy, nánosy kalových odpadkov staré mnoho mesiacov až rokov. Hľadáte odborníka na túto oblasť … to je jeden z najlepších.

Podľa Dr. Shinya a množstva iných: ak sa dlhodobejšie stravujete živočíšnou stravou vo zvýšenej miere, ak silne konzumujete mlieko a hlavne syry, ak máte viac rokov silnejšiu nadváhu : tak je pravdepodobnosť, že vaše črevá zvnútra smú pôsobiť obdobným obrazom pomerne vysoká.

Ináč čo vlastne očakávame od svojho tela, ak ho mäsom, mliekom a vajciami, bez malého prísunu vody a rastlinnej stravy bičujeme celý život ? Sme fakt tak naivní, ( hoci možno vysoko vzdelaní ) že si myslíme, že toto telo vám vydrží tak, ako to vydrží napríklad Japoncom, Korejcom a iným ?

Himalájska kryštalická soľ je vyťažená z jedného z najstarších prírodných zdrojov na zemi, z juhozápadných fosílií Himalájí. Kryštalická soľ vznikla vyschnutím pramora, spôsobeným klimatickým zmenami, pred vyše 220 miliónmi rokov. Dnes je uložená v hĺbke približne 400 – 600 metrov, chránená pred akýmkoľvek súčasným znečistením životného prostredia. Je preto bez nečistôt, ktoré sa nachádzajú v dnešných moriach, a bohatá na minerálne látky.

Ako mi pomôže organická soľ :

– Rozpúšťa v tele usadeniny chloridu sodného, ktorý tu s vápnikom, cholesterolom a inými látkami skryštalizoval. Napríklad v podobe kameňov, alebo priamo v kĺboch a tkanivách.

– Pôsobí prečisťujúco na žalúdok, črevá – ráno na lačný žalúdok lyžičku soľanky zapiť vodou. Je však potrebné radikálne vylúčite chlorid sodný aj silne spracované potraviny plné chloridu sodného zo svojej stravy. V tomto prípade dostanete do tele veľmi malé – takmer žiadne množstvo soli. Preto že v rastlinnej strave jej je zanedbateľne málo.

– Upraví takmer okamžite krvný tlak, ak pri tom budete piť hodne vody a obmedzíte, alebo vyradíte kompletne niektoré druhy choroboplodných jedál. Najneskôr za 3 – 6 mesiace zrazíte svoj tlak na normálny stav.
Týka sa to približne 80 – 90 % ľudí, čo majú problémy s tlakom.
Ináč sa úprava prejaví už po 2 – 3 dňoch.

– Pôsobí proti astme a alergiám.

– Zábaly10 % soľného roztoku tlmia rapídne horúčku a bolesti svalov.

– 1 % roztok je vynikajúca vec na čistenie očí a nosnej dutiny. Krv obsahuje približne 1 % soli. A teda smiete takýto roztok bez problémov natiahnuť cez nosné dierky priamo do vnútra a cez pusu, alebo druhú dierku ho vytlačiť. Nebude Vás v nose nič páliť a zdezinfikujete vnútorné dutiny.

– 10 % roztok vhodný na čistenie rán, pokožky – kožné choroby, uši …

Príprava soľanky:

Himalájsku soľ nasypte do vody (napríklad do zaváraninového pohára s viečkom).  Musí vzniknúť nasýtený roztok – 26% koncentrácie – viete to podľa toho, že na spodku Vám ostane nerozpustená soľ. V tomto stave je to potrebné udržovať a roztok bude stabilný.

Soľný roztok používajte nasledovne :

Na cca 70 kg postavu užívajte jednu kávovú lyžičku soľaky denne – POZOR opäť len s dodatkom, že ste radikálne zredukovali príjem chloridu sodného a silne spracovanej stravy, kde sa tento nachádza. Ak vážite podstatne viac, alebo menej, prípadne pri deťoch – jednoducho odhadnite množstvo smerom na hor, alebo na dol. Nebojte sa množstva smerom nahor hlavne pokiaľ máte nadváhu , tak Vám to dokonca ešte viac prospeje. Kyslosť nahromadená v tukových bunkách teda v obezite ako takej a aj v kĺboch, chrupavkách a pod. má ešte lepšiu možnosť sa uvoľňovať.

Každé ráno na prázdny žalúdok nalejte jednu kávovú lyžičku z roztoku do pohára čistej vody a následne vypite. Pred tým, ako si naberiete lyžičku soľanku , tak pohárom riadne zatraste, alebo jednoducho lyžičkou zamiešajte. Lebo hustejšia časť, ktorá sa zdržuje na dne pohára sa musí riadne premiešať. Jednu kávovú lyžičku soľanky si vlejte do takého množstva vody, aké Vám najlepšie chutí – minimálne 2 – 3 dcl.

Ak pocítite únavu počas dňa – kľudne si dajte ďalšiu takúto lyžičku soli namiesto kávy. Ak ste napríklad tvrdo fyzicky pracovali, tak ste stratili potením a pod. veľa soli . Nebojte sa ju takto nahradiť.

Následne po vypití soľného roztoku zapite takto pripravený nápoj maximálnym množstvom ďalšej čistej vody aké ste v stave vypiť. Minimálne ďalších 2 – 3 dcl ak môžete tak ideálne viac. To do vás zo začiatku nepôjde, ale po určitom čase sa telo znova zavodní a bude vďačné, za tento váš nový móres.

Za každú cenu vypite počas celého dňa maximálne množstvo vody aké ste v stave vypiť. Napomôžete tým soli pracovať na vašich problémoch.

Čo vás s vysokou pravdepodobnosťou čaká ak naskočíte na kúru, čo je hore opísaná :

Ak sa vám takéto množstvo vody spolu so soľankou podarí vypiť , čo nie je žiadny problém chce to trochu cviku a sebadisciplíny
Ak sa vám podarí aspoň jemne zredukovať mäso , mlieko, vajcia syry
Ak ste v stave aspoň jemne zredukovať cukry a zbytočné tuky

Ak ste ochotní radikálne vyradiť chlorid sodný a aj silne spracované potraviny tak máte šancu zažiť zázraky v podobe :

úpravy tlaku
schudnutia
vyčistenia pokožky
zmiznú astmy a alergie
zmizne bolesť žalúdka, pálenie záhy
zmiznú bolesti hlavy
zmiznú bolesti kĺbov a typická ranná tuhosť kĺbov
zmiznú aj dlhoročné migrény

mohol by som tu vymenovať obrovský zoznam ďalších chorôb, ktoré dostanete pod kontrolu len soľou a množstvom vody a pomocou úpravy stravy.

Čo iné môžete s Himalájskou soľou liečiť :

OČI – 1 % roztok – do jedného – dvoch rokov dokážete znížiť a možno celkom odstrániť dioptrie. Štamprlík na oko – otočiť smerom nahor a gúľať priamo otvorenými očami v roztoku. Každý deň napríklad pri televízore a pod.

ZUBY – 26 % roztok zubný kameň odstránite vo veľmi krátkej dobe – maximálne za 1 mesiac komplet : vezmite si malý štamprlík – najmenší aký máte v domácnosti. Nalejte do neho z vášho roztoku len celkom malé množstvo – tak aby ste boli v stave v tomto štamprlíku namočiť zubnú kefku. A takto si umývajte zuby.

ZÁPACH Z PUSY – 10 % roztok odstránite natrvalo za predpokladu, že ho máte a zlepšíte hygienu v ústnej dutine . Jednoducho vyplachovať – preglgávať v puse. Zápach v puse robí nesprávna strava v žalúdku, alebo pokazené zuby, prípadne iné choroby ústnej dutiny. Tak že touto cestou používať soľ je len tak trochu ako keď ometáte prach na ceste. Treba vyriešiť pôvod zápachu.

ASTMA – ALERGIE –– všetky problémy spojené s dýchacími cestami, dokážete urobiť zázraky.
V tejto oblasti ste v stave rapídne eliminovať v krátkej dobe množstvo problémov. Viem, že to znie neuveriteľne, ale proste – Soľ nad Zlato , alebo Soľ nad Lieky, alebo SOĽ nad doterajší neaktualizovaným rozum.

DETOXIKÁCIA TELA – kúpeľom min 1 % roztok – v priebehu 20 minút viditeľné výsledky. Kúpeľ musí trvať min 40- 60 minút a musí byť dodržaná stála teplota vody v min 37 stupňov, ináč soľ neprenikne cez otvory v koži do tela. To znamená, že ako sa voda bude ochladzovať, bude treba pripúšťať ďalšiu horúcu vodu a vyrovnávať teplotu. A teda je potrebné teplotu kontrolovať teplomerom. Soľ na celú vaňu smie byť pre mnohých dosť drahá. Tak si jednoducho urobte kúpeľ len do lavóra a poseďte si pri ňom – nohy pekne ponoriť a čakať. Budete šokovaný podivuhodnou masnotou, ktorá sa vám cez póry v chodidlách dostane von.

ZRYCHLENÉ HOJENIE – čerstvé rany do 3,5 % roztoku, ináč do 10 % roztok týka sa aj jaziev, zápalov, bolestí kĺbov, prechladnutia, nádchy, chrípky .

UŠI– 1% roztok , alebo ako prírodná náhrada za ušné kvapky. Namočiť tyčinku, alebo vatu do roztoku a bežne ako aj s inými prostriedkami vymývať.

ZÁPACH Z POD PAZUŠIA – do 10 % roztok , ak máte problémy s nadmerným potením, dokážete ho odstrániť. Ale zase to je len ako kozmetika. Riešte problém zo stravou a zmizne problém zo zápachom.

POKOŽKA TVÁRE – 1% roztok denno denným umývaním vyhladíte vrásky, odstránite akné a iné problémy na tvári. Umyť tvár a vodu neutierať, ale nechať soľ zaschnúť na pokožke.

EKZÉMY – psoriasis a iné napr na rukách, nohách, tele – začať 3% roztokom a stupňovať až na 8–10%. Užívanie : do roztoku namočiť handru a touto obaliť príslušnú plochu napríklad ruku, alebo nohu. Ak obalenie nie je možné, tak prikladať handru na postihnuté miesto .

Autor: Jozef Lupták

Zdoj: www.jozefbezmena.com

Nahrávky na CD z prednášok Jozefa Luptáka
Himalájska soľ na soľanku
Iné prírodné soli
Zdravé dochucovadlá

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
22 500 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme