Lekár MUDr. Jan Hnízdil radí – neverte slepo lekárom

Lekár Jan Hnízdil (52) nehovorí po latinsky. Nehovorí o diagnózach a syndrómoch, ale o problémoch a ťažkostiach. A varuje pred zbytočnými návštevami u lekára, pretože vraj človek ktorý dostane diagnózu, okamžite je z neho pacient.

DESATORO Jana Hnízdila

1. Neverte slepo lekárom. Počúvajte signály tela. Choroby vám hlásia, že takýmto spôsobom už ďalej žiť nemôžete.

2. Prevezmite zodpovednosť za vlastné zdravie. Nespoliehajte sa na zázraky medicíny. Reštart sa už nemusí podariť.

3. Žiadna inštitúcia vám pokojnú starobu nezaistí. Starajte sa o svojich rodičov a vychovávajte deti k tomu, aby sa starali o vás.

4. Nespoliehajte sa na peniaze. Udržujte dobré vzťahy v rodine a s priateľmi. Nemajte radi len seba.

5. Skúste žiť aspoň jeden deň bez elektrospotrebičov. Ak nastane kolaps, budete pripravení.

6. Nepočúvajte prejavy politikov. Šíria zdraviu nebezpečné negatívne emócie. Keď sa objavia na televíznej obrazovke, prepnite na prírodopisný film.

7. Chráňte životné prostredie ako seba samých.

8. Práca, ktorá vám prináša uspokojenie a osoh čo najväčšiemu počtu ľudí, je najzdravšia.

9. Zdravá strava sama o sebe nestačí. Nemenej dôležité je, kedy, ako a s kým si jedlo vychutnáte. Občasný pôst vám len prospeje.

10. Športujte pre radosť. Nenaháňajte sa. Aj tak sa nedobehnete.

Lekár Jan Hnízdil (52) nehovorí po latinsky. Nehovorí o diagnózach a syndrómoch, ale o problémoch a ťažkostiach. A varuje pred zbytočnými návštevami u lekára, pretože vraj človek ktorý dostane diagnózu, okamžite je z neho pacient.

MUDr. Jan Hnízdil zdvôvodňuje svoje nedávne rozhodnutie vystúpiť z Českej lekárskej komory. Popri tomto „rozvode pre neprekonateľný odpor“ sa v novom rozhovore (2023) dotýka aj stavu zdravotníctva, spoločnosti a cestám k obyčajnosti a prirodzenosti. „Necháte sa uliečiť na smrť?,“ pýta sa populárny lekár a zakladateľ Hniezda zdravia:

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
36 200 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme