Šamanizmus na Slovensku žije! Aj v hudbe…

ETHNO RYTMO je trojčlenná hudobná skupina, ktorá hrá šamansko-mystickú hudbu, ťažiacu z okultného dedičstva rôznych etník a kmeňov, nadväzujúcu na mystickú tradíciu. Zhovárali sme sa s členom kapely, Radoslavom Zelenákom.

Vitalita: Ako vzniklo Ethno Rytmo?

V celkovom dianí okolo našej skupiny vnímam prúd akejsi tajomnej synchronicity. Všetky drobné situácie, ktoré majú zdanlio malý význam a akoby žiadnu prepojenosť. A odrazu z nich vyplynie výsledok a zmysel, pri ktorom je zrejmé, že je akoby pripravený. Ale aby som začal od začiatku, s chlapcami sme sa poznali už dávnejšie. Mnohokrát sme si spolu zahrali pri rôznych príležitostiach a s rozličnými hudobníkmi. Spája nás vášeň k bubnom, tak že to boli hlavne bubnovačky v prírode a tak. Každý šiel však vlastnou cestou života. Bolo to raz ráno, keď mi jeden známy telefonoval, že si otvoril pub. Nasledovala ponuka, že ak mám kapelu, môžeme tam hrať. Zavolal som chlapcom a ešte ten týždeň sme hrali. Šli sme do toho s tým, že to bude čistá improvizácia. Počas hrania bolo ale čosi inak. Zrazu to tam bolo. V tú noc sme si po vystúpení uvedomili, že sa niečo zrodilo. Vznikla skupina.

Vitalita: Čím je pre vás hudba?

Hudba je poslom. Prenáša posolstvo vedomia, z ktorého pochádza. Poznáme rôzne úrovne vedomia, ktoré spôsobujú rôzne druhy energií, myšlienok a emócií. Ak k nám hudba prináša posolstvo z vedomia na napr. mystickej úrovni, tak nás na túto úroveň nalaďuje a my ju prežívame aj s myšlienkami a emóciami, ktoré k danej úrovni patria. Týmto procesom je prenášaný tok informácií, ktoré pôsobia. Nejde tu len o opisný charakter informácie, ktorá nás s niečím oboznamuje. Veľmi významný je tu jej tvorivý účinok. Slovo informácia v sebe totiž zahŕňa tvorbu.

Vitalita: Ako by ste charakterizovali vašu skupinu?

Svetlo ohňa, sladkosť vánku, hlas kopca, vôňa hmly a pokoj stromu, to je ETHNO RYTMO.

Zakladateľ skupiny Ethno Rytmo – Ariel

Zážitkové bubnovanie v Košiciach

Aj vy môžete bubnovať a objaviť skvelý relax s názvom zážitkové bubnovanie.
Je to spontánne bubnovanie viacerých osôb. Bubnovanie vedie skúsený hudobník Ariel. V príjemnej atmosfére prírodných zvukov sa do spoločného rytmu pripojíte vašim vlastným spôsobom bubnovania. V skupine bubnujúcich účastníkov dochádza k prirodzenému prepojeniu. K precíteniu. Môžete ho zažiť aj keď ste nikdy nebubnovali. To čo je pre vaše telo masáž, je pre vašu dušu zážitok pri bubnovaní.

Bubnovanie trvá 1,5 až 2 hodiny väčšinou prvý štvrtok v mesiaci – Regeneračné centrum EZOfit. Termíny sledujte TU. Prihlášky a záloha vopred: 0902 572 372 Ak nemáte bubon, zabezpečíme vám zapožičanie.

Ariel – je autorom a praktikom metódy SPIRITUÁLNA MUZIKOTEAPIA ”Duchovného liečenia hudbou”. Je známym hudobníkom na poli mystickej hudby. Spolupracuje s mnohými významnými osobnosťami v oblasti mystickej, vážnej a populárnej hudby. Na rozvoji metód Spirituálnej Muzikoterapie spolupracuje so špecializovanými vedeckými pracoviskami. Zaoberá sa koncertnou, prednáškovou a publikačnou činnosťou.


Regenračné centrum
Spirituálna Muzikoterapia s Arielom – ako aktivizovať svoje čakry, metódami Spirituálnej Muzikoterapie

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
6 996 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme