Duchovný rozvoj XVII. časť – Astromedicína versus vedecká medicína

Motto: „A ukázal mi potok čistej živej vody (plodová voda…),
svetlý ako krištáľ (skutočne sa mu svojou farbou podobá),
tečúci z trónu Božieho a Baránkovho (veľký a malý krvný obeh…).
V prostriedku potom rínku jeho (maternica…)
z oboch strán potoka bolo drevo života (ľudský plod…),
prinášajúce dvanásť druhov ovocia (detí),
na každý mesiac vydávajúc ovocie svoje (ľudí v znameniach zverokruhu…)
a lístie svoje pre zdravie národov (placenty…)“
Zjavenie sv. Jána, – kapitola 22:1, 2

Koncom 60-tych rokov minulého storočia som začal písať knihu Apokalypsa planéty s ústredným motívom rozlúštenia biblického textu Genezis a Zjavenie Jána (Apokalypsu)… S mojim bádaním som odvtedy oboznámil veľa ľudí pri osobných stretnutiach a na mojich prednáškach, v 90-tych rokoch o astrológii. Niektoré texty som poslal do rôznych časopisov na zverejnenie, ale márne – pre tak „háklivú“ tému nedozrel čas… Nastal totiž boj temných síl (kapitalizmu a komunizmu), ktorý vyústil do „zbratania“ pod spoločnou hlavičkou Demo(n)kracia, ktorú každý z nás pociťuje na vlastnej koži! Dnes lekárske spoločnosti na tomto biologickom „odpade“, ktorý má slúžiť celému ľudstvu bezplatne – začali parazitovať a zarábať!

V roku 2000 získal Eurocord-Slovakia osobitnú licenciu od Ministerstva zdravotníctva SR. Slovenský register placentárnych krvotvorných buniek Eurocord-Slovakia sa k 1. 1. 2009 stal pridruženým členom Associate Membership – medzinárodnej organizácie NetCord Foundation. NetCord združuje registre pupočníkovej krvi v USA, Európe, Japonsku a v Austrálii, doteraz vraj poskytol tisícky transplantátov pupočníkovej krvi pre pacientov z celého sveta… (nie však zadarmo, – pozn. F.Š.). Ženy, za uloženie vášho vlastného transplantátu, ktorý sa uchováva v zmrazenej forme pri -196 stupňov a môže byť skladovaný neobmedzenú dobu (tzv. poistku na život svojich deti) Účtuje sa 848 € základný poplatok (25546,85 Sk) a ročný poplatok 49 € (1476,17 Sk) za jeho uskladnenie.

Na základe uvedených skutočností, vyzývam vládu Slovenskej republiky, v mene všetkých občanov, aby zákonom určila platiť poplatky zo štátneho rozpočtu pre zdravie našich detí a záchranu národa – namiesto investovania peňazí do mŕtvej hmoty na výstavbu vládnych rezidencií, administratívnych budov, štadiónov, diaľnic, tunelov atď. Vaše kauzy vás usvedčujú, že nie ste pronárodne orientovaní, lebo vám je bližšie osobné pohodlie a luxus, v ktorom sa všetci topíte – než osud vlastného národa…! Ak budete zdravotne na tom tak, ako poniektorí z vás, ktorí už opustili váš parlamentný luxus a kreslá, spomeňte si, že spravodlivosť Stvoriteľa existuje a dostihne vás všade… Zbytočne sa spoliehate na zázračné lieky farmaceutických firiem – nemajú ich ani pre seba… (našťastie Vy, ani Oni nepoznajú deň a hodinu, kedy sa tak stane – pozn. F.Š.). Nie je vám hanba?!, že ste dopustili, aby placenty s pupočníkovou krvou, zadarmo odoberala „biela mafia“ našim rodiacim ženám, ktorá s ňou obchoduje a drzo vyberá nekresťanské peniaze – namiesto toho, aby za tento nenahraditeľný produkt našim ženám zaplatili… (keď ste národu vnútili trhové hospodárstvo, tak nech platia… – pozn. F.Š.). Ani vám lekári nie je hanba?!, že nielen od štátu drankáte stále viac peňazí, ale ich „žobrete“ aj od obyvateľstva pre rôzne nadácie a onkológiu – vraj pre naše postihnuté deti, čo je z vašej strany vedomá kamufláž – pretože tie peniaze ako aj nemalé príspevky od štátu končia v bezodných vreckách farmaceutických korporácií za vraždiace lieky a chemoterapiu – nie pre záchranu životov…!

 

Reakcie ortodoxnej onkológie

Dvojnásobný nositeľ Nobelovej ceny, vedec Linus Pauling dávno potvrdil účinky vysokých dávok vitamínu C pri rakovine a takmer všetkých chorobách, a po ňom ďalší bádatelia… Avšak, len niekoľko dní po zverejnení tohto staronového objavu istá lekárka a výskumníčka organizácie Cancer Research UK (organizácia úzko spolupracujúca s farmaceutickými korporáciami vyrábajúcimi drahé chemoterapeutiká), sa nechala verejne počuť týmito svojimi vyhláseniami:

1) vysoké dávky narúšajú účinky chemoterapie… (hlavne však narúšajú tie obrovské zisky farmaceutickej korporácie, kde má pani doktorka nakúpené svoje akcie…!)

2) je potrebné urobiť ešte veľa na to, aby sa vitamín C mohol použiť na liečbu… (áno – keďže „biela mafia“ zo všetkých síl bráni tomu, aby sa vitamínová liečba v onkológii aplikovala…!)

3) bolo to predsa skúmané len na myšiach… (ach, tá negramotnosť tejto tiež „lekárky“, – prof. Linus Pauling spolu s manželkou roky aplikovali účinok vysokých dávok „C“ vitamínu na sebe aj iných ľuďoch. Pri udeľovaní Nobelovej ceny prítomní žasli nad tým, ako vzhľadom na svoj vek mladistvo a zdravo vyzeral… Preto jeho spisy museli zapadnúť prachom vďaka lobovaniu korporácií vyrábajúcich chémiu, ktorá zabíja ľudí…!)

4) vraj nie sú spoľahlivé dôkazy o tom, že vitamínová liečba funguje… (dôkazy sú – avšak onkológia, dotovaná farmaceutickými firmami ich nenávidí a už dlhé roky všemožne potláča, aby sa na verejnosť nedostali…!

Pravda o cholesterole

ID-10070907

obrázok so súhlasom imagerymajestic / FreeDigitalPhotos.net

Vedecká medicína od 2. svetovej vojny pokročila súčasne s technickým pokrokom v zbrojení (nie však v liečení chorôb…!), tiež v zavádzaní a klamstve (v súčinnosti so svetovou politikou…!). Ak zalistujete v štatistikách z roku 1950 – pochopíte ako k tomu všetkému došlo. Na začiatku druhej polovice 20. stor. boli „experti zdravotníctva“ vyvedení z miery prudkým nárastom infarktov… Záznamy dlho pred jadrovými a inými testami v atmosfére ukazujú, že vtedy oveľa viac ľudí zomieralo na zápal pľúc a TBC – srdcové choroby sa na všetkých úmrtiach podieľali iba 10 %. Avšak od roku 1950 sa do čela úmrtnosti dostali srdcové choroby, ktoré sa v USA podieľali na všetkých úmrtiach viac než 30 %… Kvôli zlepšenému zdravotníctvu a novým liekom podliehalo menej ľudí infekčným chorobám jednoducho preto, že nežili dosť dlho na to, aby mohli zomrieť na infarkt. Ale toto vysvetlenie sa mnohým „expertom“ nezdalo dostatočné…

A tak, v roku 1949, predložil National Heart Institute výskumný protokol pre Framinghamovu štúdiu. Výskum začal v roku 1960 a zaoberal sa faktormi vedúcimi ku kardiovaskulárnym úmrtiam (CVD) a začal s týmito hypotézami:

1. CVD pribúda s vekom. Vyskytujú sa skôr a častejšie u mužov.

2. U osôb so zvýšeným krvným tlakom sa CVD objavujú vo väčšej miere než u tých, ktoré majú normálny tlak.

3. S rizikom CVD je spojená zvýšená hladina krvného cholesterolu…

4. Fajčenie má spojitosť so zvýšeným výskytom CVD… (teda nie atómové pokusy a smrteľný spád, ale fajčenie začalo spôsobovať nárast úmrtí – pozn. F.Š.).

5. Návyk na alkohol má súvislosť so zvýšeným výskytom CVD… (paradox, – keďže v tom období neboli dostupné lieky, odporúčali lekári chorým namiesto liekov, piť kvalitný koňak – pozn. F.Š.).

6. Zvýšená fyzická aktivita súvisí s obmedzením vývoja CVD. (dobre živeným a plateným výskumníkom nič nehovoria fakty, že od roboty aj kone kapú… – pozn. F.Š.).

7. Zvýšená činnosť štítnej žľazy má spojitosť so znížením výskytu CVD…

8. Vysoká hladina krvného hemoglobínu alebo hematocritu súvisí s nárastom CVD…

9. Prírastok telesnej hmotnosti robí náchylnosť k CVD…

10. Ľudia s cukrovkou majú zvýšené riziko vývoja k CVD…

11. Vyšší výskyt CVD je u ľudí trpiacich dnou… K tomuto zoznamu neskôr pribudli ďalšie faktory, vrátane HDL a LDL lipidov (mastných kyselín) v krvi.

Framinghamova štúdia nakoniec dospela k záveru, že vyššie hladiny cholesterolu významne súvisia so zvýšeným rizikom úmrtia na koronárne srdcové choroby iba u sledovaných jedincov nad 60 rokov. Avšak dnes ľudia oveľa mladší, ktorí sa každý deň liečia statínmi, na odporúčanie dílerov v bielych plášťoch, resp. lekárov, pretože drogy na tejto báze sú iba na predpis. Teda táto „liečba vedľajších účinkov“ statínov tiež nie je kšeft na zahodenie…!

Na zdravotníckej konferencii vo Vancouveri v roku 1999 bolo zdôraznené, že Framinghamova štúdia v skutočnosti zistila spojitosť medzi krvným cholesterolom a koronárnymi srdcovými chorobami len u mladých mužov a mužov stredného veku. U žien ani ľudí pokročilejšieho veku nebola nájdená žiadna súvislosť, aj keď sa väčšina prípadov srdcového ochorenia vyskytuje u skupiny v zrelom veku…!“ Je zaujímavým paradoxom, že zatiaľ čo štúdia spája krvný cholesterol s možnosťou srdcového ochorenia len u mladších ľudí, nenašla žiadnu spojitosť medzi potravinovým cholesterolom (čo konzumujeme) a rizikom srdcových chorôb, a to ani u mladých mužov ani mužov stredného veku…! V záverečnej vedeckej správe neboli s koronárnymi chorobami spájané ani nasýtené potravinové tuky, – tie sa dokonca neobjavili ani na zozname po pridaní ďalších rizikových faktorov…!

Poznámka výskumníkov hovorí: „Študijná komisia jednoducho nenašla žiadny náznak nejakého vzťahu medzi stravou a neskorším vývojom koronárnej srdcovej choroby“! Táto správa však zostala hlboko pochovaná pod impozantným množstvom správ vyprodukovaných touto štúdiou. Toto „pochovanie“ potom „určite len náhodou“ poslúžilo potravinárskym guruom a predovšetkým výrobcom podradných polotovarov a rastlinných olejov, ktoré sú samozrejme „nesmierne zdravé“. Všetko súvisí so všetkým, a samozrejme, za ničím z toho nie sú peniaze… Ako by aj mohli!? Veď predsa ide hlavne o zdravie…!?

Kanadská správa „Evidencefor Caution“ z roku 2007 poznamenáva: „Hoci mnohé ďalšie faktory skúmané Framinghamovou štúdiou – vrátane nedostatku fyzickej aktivity, obezity, stresu, fajčenia a alkoholizmu, sa ukázali ako veľmi dôležité, napriek tomu sa ťažisko „z rôznych dôvodov“ presunulo na cholesterol, ktorý sa tak stal najvýznamnejším a najobávanejším rizikovým faktorom pre ženy aj mužov – možno preto, že je najľahšie prispôsobiteľný ?! Avšak žiadne tabletky pre účinky znečisťovanie ovzdušia, ktoré reprezentujú nepomerne vyššie riziko srdcových chorôb – hlavne pre ženy, neexistujú…

A tak sa začalo to, čo správa nazýva „cholesterolizáciou“ kardiovaskulárnych chorôb, to znamená, že dôraz bol prenesený na jediný, a zjavne menej významný rizikový faktor… Pretože firmy a inštitúcie tvrdiace, že im ide o zdravie verejnosti, majú v prvom rade na mysli svoje vlastné „finančné zdravie“. Prečo by sa farmaceutické korporácie zamerané na zisk a hospodársky rast, starali o naše zdravie, keby to nevynášalo…?! Svet moderného zdravotníctva nie je už doménou lekárov, ale svetovej „bielej mafie“ – výrobcov a manipulátorov, ktorý o tisíce percent predražujú syntetické lieky. Zdravotníctvo je svet „nemocenských pokladní“, ktoré v úlohe pijavíc a pod ochranou tendenčných zákonov nemilosrdne vyciciavajú ľudstvo tejto planéty. Díleri/lekári neliečia, iba udržujú stav, ako sieť benzínových púmp, ktorých majitelia vedia, že dobrý zákazník je ten, ktorý sa denne vracia pre svoje „kvapky“ pre svoje telo či auto…!

 

Kauza US firmy Merck & Co

Známa medzinárodná farmaceutická spoločnosť vypracovala čiernu listinu lekárov, ktorí mali byť “neutralizovaní” a diskreditovaní, lebo kritizovali liek proti artritíde, ktorý dotyčná firma vyrobila. Zamestnanci US firmy Merck & Co si posielali e-maily so zoznamom lekárov, hlavne akademikov a výskumníkov, ktorí sa vyjadrili negatívne o ich lieku Vioxx. V e-maile boli tiež odporúčania o tom, aký postoj k týmto lekárom zaujať. Tento e-mail s menami lekárov sa dostal až pred federálny súd v Melbourne. Farmaceutický gigant je obvinený z používania zastrašovacích taktík voči kritickým výskumníkom, vrátane hrozieb pozastavenia finančných dotácií a dokonca straty akademickej pozície. „Bolo by dobre ich nájsť a zničiť ich tam, kde sú”, napísal zamestnanec Mercku v jednej z mnohých viet v e-maile…

Merck & Co a jeho austrálska sesterská spoločnosť Sharpe and Dohme je žalovaná viac ako 1.000 Austrálčanmi, ktorí tvrdia, že spomínaný liek Vioxx im spôsobil infarkty a mozgové porážky. Ten bol v roku 2004 stiahnutý z trhu kvôli zdravotným bezpečnostným dôvodom. Za ťažké ublíženie na zdraví liekom Vioxx – Merck odškodnil tisíce ľudí v USA v celovej sume 4,85 miliárd dolárov, avšak stále odmieta zodpovednosť a vinu…! V súčasnosti čelí skupinovej žalobe v Austrálii. Pred federálnym súdom vyšlo najavo, že Merck sa počas propagácie lieku Vioxx snažil získať si podporu výskumných lekárov ako tzv. “názorových lídrov” z prostredia liečby artritídy, ktorí mali Vioxx propagovať medzi ďalšími odborníkmi. Podľa žalobcu Burnsida firma nebola spokojná, keďže mnoho z oslovených výskumníkov zaujalo k lieku negatívny postoj.

Burnside pred súdom povedal, že “toto je dôkazom šedých praktík a toho, akú úlohu v propagácii majú názoroví lídri a ako sa s nimi narába, ak nepovedia to, čo od nich farmaceutické firmy očakávajú a ako ich treba neutralizovať… Toto sú bežné spôsoby, ktoré podobné organizácie používajú na propagáciu liekov a proti prípadným oponentom.“ Pred súdom okrem iného vypovedal aj profesor medicíny James Fries zo Stanfordskej univerzity, ktorý poslal Mercku sťažnosť preto, ako sa firma správala k mnohým jeho zamestnancom, ktorí Vioxx kritizovali. Najhoršie mali byť výhražné telefonáty minimálne ôsmym lekárom. Dr. Fries opísal, ako niektorí jeho výskumníci mali obavy, keďže firma Merck im hrozila stratou ich akademickej pozície kvôli “zaujatosti voči firme”. Vo svojom liste Mercku, Dr. Fries písal, ako firma systematicky podceňovala vedľajšie účinky Vioxxu, a ako sa zamestnanci Mercku systematicky snažili vážne ovplyvniť akademickú nezávislosť a slobodu vedcov. Firma Merck sa silou mocou snažila presvedčiť verejnosť a lekárov, že Vioxx nepredstavuje žiadne kardiovaskulárne riziko, aj keď výskumy jednoznačne potvrdili, že: a) riziko je možné, alebo b) pravdepodobné…!

Zdroj: http://www.theaustralian.news.com.au/story/0,25197,25272600-2702,00.html

 

Codex Alimentarius

Pod taktovkou FAO/WHO, v rámci obchodnej dohody, tzv. Potravinového kódexu, prebieha v súčasnosti globalizovaná snaha o legislatívne obmedzovanie dostupnosti výživových doplnkov, ako aj čistých, ekologických potravín, a o neobmedzené a neoznačené nasadzovania geneticky modifikovaných potravín. Kódex má svoj proces aj v Európskej Únii a hrozí vstúpiť do platnosti rokom 2010, prípadne v inom blízkom termíne. Navrhované proporcie sú tak drakonické a nevedecké, že vzniká vážne podozrenie z nekalých zámerov za týmito snahami, ktoré sa ukrývajú za heslami o „ochrane spotrebiteľa“. Ak obyvatelia EÚ neprejavia nahlas svoj názor, môžeme sa zobudiť do dňa, keď si nebudeme môcť kúpiť napríklad ani len 250mg dávky vitamínu C.

Olivy pomáhajú zdraviu a funkcii vaječníkov, na ktoré sa aj podobajú… Výskumy ukázali, že olivový olej pomáha znižovať hladinu cholesterolu v krvi, má pozitívne účinky pri zažívacích problémoch, a jeho antioxidačné zložky udržujú mozog v dobrej kondícii aj v staršom veku. Časť oleja, ktorá sa nevstrebe do hrubého čreva, môže pôsobiť ako prevencia rakoviny a má priaznivý vplyv aj na vývoj detských kostí. Obsahujú vysoký podiel vitamínu K, D, E, prírodných antioxidantov, železa a medi. Vďaka tomu účinne chránia bunky pred voľnými radikálmi a pôsobia aj ako prevencia pred kardiovaskulárnymi ochoreniami. Olivy tiež dokážu zlepšiť priechodnosť ciev. Už starovekí Gréci používali 1-2 lyžice olivového oleja nalačno, aby zaktivizovali trávenie. Olivový olej je ľahko stráviteľný, a tak ho môžu konzumovať aj deti, chorí a starší ľudia, ktorí majú citlivejšie tráviace ústrojenstvo. Navyše, obsahuje látky, ktoré zabraňujú vzniku žalúdočných vredov a podporuje vstrebávanie živín, hlavne vitamínov rozpustných v tukoch. Olivový olej obsahuje vitamíny skupiny B a betakarotén, A,C, E, ktoré sa podieľajú na ochrane pokožky pred slnečnými lúčmi…

Citróny, grepy, pomaranče a iné citrusové plody vyzerajú ako ženské mliečne žľazy a vlastne podporujú zdravie prsníkov žien a pohyb lymfy do pŕs a z prsníkov… Dužina citrusov je bohatá na vitamíny C, A, P, obsahujú ovocné kyseliny a enzýmy, ktoré dokážu rozprúdiť látkovú premenu a zrýchliť spaľovanie tukov. Tukové vankúšiky vďaka nim postupne miznú. Citróny sa vyznačujú vysokým obsahom vitamínu C, ktorý naštartuje hormóny a tie aktivizujú spaľovanie tukov, zjemňujú a osviežujú pokožku. Zmierňujú tráviace ťažkosti, zlepšujú trávenie a stimulujú cirkuláciu krvi v ľudskom tele. Tiež prečisťujú organizmus od toxínov a odpadových látok. Citróny by mali ľudia vo zvýšenej miere využívať nielen pri chrípke…! Ideálne je začať deň pohárom čistej vody, do ktorej vytlačíte šťavu z citróna. Grepy obsahujú vysoký obsah vitamínu C – jeden veľký grep pokryje takmer celú dennú potrebu tohto vitamínu. Unikátne zloženie grepov pomáha dokonca vyrovnávať krvný tlak. Obsahuje tiež látky, ktoré podporujú metabolizmus cukrov. Pomáhajú prečisťovať organizmus, najmä črevá. Vďaka nemu teda vytrávia látky, ktoré by sa v tele udržali oveľa dlhšie. Ak zjete pol hodiny pred jedlom polovicu grepu alebo vypijete 200 ml grepovej šťavy, zjete menej potravy – pretože horké látky v grepe brzdia chuť na jedlo. Pomaranče podporujú odolnosť organizmu proti chorobám, majú protirakovinové účinky, znižujú hladinu cholesterolu v krvi a posilňujú krvné vlásočnice. Kálium a magnézium v nich organizmus prečisťuje. Konzumácia pomarančovej šťavy súvisí aj so znižovaním škodlivého cholesterolu LDL. Horkosť v pomarančoch podporuje tvorbu žlče a tá priaznivo ovplyvňuje trávenie tukov.

Moruša svojim vzhľadom guľovitých zhlukov buniek pripomína vývojové štádium oplodneného vajíčka morulu… Všeobecne je to veľmi zdravé ovocie pre ľudský organizmus. Zrelé biele, červené a čierne plody Moruše pomáhajú pri liečbe cukrovky, anorexie, bulímie a iných poruchách príjmu potravy. Plody obsahujú 78 % H2O, 18 % cukrov, 0, 85 % organických kyselín, 0, 32 % popolovín, 1, 4 % dusíkatých látok, 0, 04 % pektínu, 30, 6 % oleja v nažkách. Z vitamínov najviac vitamín C, E, menej vitamíny B1, B5, B6 a beta-karotén. Listy majú antibakteriálne účinky, podporujú potenie a uľahčujú vykašliavanie. Obsahujú veľa uhličitanu vápenatého, adenín, glukózu, minerálne soli a triesloviny. Používajú sa pri prechladnutí na tlmenie horúčky, pri bolestiach hlavy a hrdla a na stimuláciu tvorby inzulínu vo forme odvaru a výluhu. Pri regulácii hladiny cukru v krvi sa používa prášok zo suchých listov zbieraných v júli až v auguste. (Recept: 5 % odvar varený 3 minúty, piť 2-3 šálky denne..). Vetvičky majú antireumatický účinok a používajú sa aj ako analgetikum. Taktiež znižujú aj krvný tlak. Odvar z kôry sa v ľudovej medicíne používa proti hlístam.

Ovocie pre konzumáciu musí byť úplne zrelé. Šťava a ovocie pomáhajú pri zápche, krvácaní a ochoreniach dýchacích ciest. Šťavu môžeme tiež použiť na vyplachovanie ústnej dutiny, krku, pri angíne, aftách a iných zápalových ochoreniach ústnej dutiny. V plodoch čiernej moruše je dvakrát viac železa ako v plodoch bielej, má vplyv na odkašliavanie, je potopudná, močopudná, má antiseptické účinky. Ďalej plody čiernej moruše obsahujú organické kyseliny, triesloviny, pektíny a farbivá, podporujú trávenie a pôsobia proti infekciám. Vnútorne pomáhajú zrelé plody pri zápche, liečia poruchy srdca (myokarditídu – (4 – 5 krát denne po jedle, 200 – 350 g po dobu 2 – 4 týždňov). Na hnačky ochorenia úst a krku sú vhodné nezrelé plody alebo sirup, vodný výluh, šťava rozriedená vodou, a to vnútorne aj na kloktanie. Usušené listy a plody sa dávajú ako súčasť do diabetických zmesí pre liečbu cukrovky. Na vonkajšie použitie – rany sa používa sa prášok z kôry s rastlinným olejom (v pomere 1:30). (Najbohatší výskyt tohto vzácneho ovocného stromu v celej Európe sa nachádza na Slovensku v Pukanci a jeho okolí… – pozn. F.Š.)

Kauza firmy GlaxoSmithKline

Liek s názvom Avandia, ktorý sa na celom svete používa na liečbu cukrovky, podľa najnovších odborných štúdií výrazne zvyšuje riziko srdcového infarktu. Informoval o tom v pondelok prostredníctvom internetu americký zdravotnícky časopis New England Journal of Medicine. Avandia sa predpisuje pacientom z najčastejším druhom cukrovky, tzv. diabetom 2. typu. Liek distribuovaný britským farmaceutickým gigantom GlaxoSmithKline PLC (GSK), ktorý je na trhu osem rokov, podľa odhadov už doteraz užívalo viac ako šesť miliónov ľudí chorých na cukrovku. Liečivo, zvyšujúce citlivosť buniek na inzulín, sa svojho času považovalo za revolučný prípravok na reguláciu hladiny cukru v krvi. Rozsiahla analýza, vychádzajúca z výsledkov desiatok odborných štúdií, uvádza, že Avandia zvyšuje nebezpečenstvo srdcového infarktu až o 45 % aj riziko úmrtia na srdcové ochorenia. Americký Úrad pre kontrolu potravín a liečiv (FDA) vyhlásil, že bezpečnosť Avandie preveruje… Vedenie GSK analýzu nepovažuje za definitívny vedecký dôkaz. Avandiu preto naďalej pokladá za bezpečný, efektívny a dôležitý liek na cukrovku. Správa o riziku, hroziacom pri podávaní antidiabetika Avandia, prišla tri roky po tom, čo spoločnosť GlaxoSmithKline čelila súdnej žalobe v súvislosti so zamlčiavaním výsledkov štúdií, ktoré preverovali bezpečnosť užívania antidepresíva Paxil – detskými pacientmi. (TASR – 22. 5. 2007)


 

Znamenie Leva 23. 7. – 23. 8., vládnuca planéta Slnko

Lev je znakom kráľovským a človek tohto znamenia sa tak aj správa. Avšak tento hrdý a panovačný človek je neprávom vychvaľovaný prívlastkami naj…

V podstate je to dravec a ten zostáva šelmou vždy. Keď sa ho niečo dotkne, vie byť namyslene arogantný skôr ako pyšný, skôr nazúrený ako prísny, skôr citový ako zaľúbený. Hoci nie je nikdy úmyselne krutý, jeho neuznanlivosť voči právam iných môže viezť k najhoršiemu druhu nátlaku a týrania, hlavne ak sa ocitne v úradnom, politickom alebo vládnom postavení. I najvznešenejší ľudia znamenia Leva majú chvíle lenivosti a odkladania povinností. Dôvera v šťastné hviezdy ich niekedy zavedie k hazardu v kasínach alebo k špekuláciám na burze či v obchodovaní. Lev by si mal osvojiť výživný režim, bohatý na proteíny a veľmi chudobný na cukor a škroby.

Má predispozíciu k chorobám srdcovo cievnym a s ním súvisiacimi ťažkosťami. Mal by sa vyhýbať nadváhe, stresu a nesprávnej diéte. Varujúce signály, aby zlepšil svoje životné zvyky je krátkosť dychu, ostrá bolesť za hrudnou kosťou, malátnosť a závrat. Potraviny, ktoré mu dodajú proteín a pomôžu napraviť slabý krvný obeh sú: nemastné mäso, hydina, divina, jogurty, syry, vajcia a sójové bôby.

Bunkovou soľou Leva je Fosfát magnézia (nedá sa umelo nahradiť…) pre obnovenie nervovej energie, ktorou tak plytvá, k posilneniu svalov a štruktúry kostry. Stimuluje aj tráviace a vylučovacie funkcie, pomáha tvorbe albumínu v krvi a udržuje jej prirodzenú tekutosť. Cennými zdrojmi fosfátu magnézia sú: mandle, raž, hlávkový šalát, jablká, slivky, figy, citróny, kokosové orechy, uhorky, čučoriedky, cibuľa a orechy.

Červené víno v malom množstve pri obede mu neuškodí, avšak tvrdý alkohol áno. Najdôležitejšie vitamíny pre Leva sú C a E, získané z prírodných zdrojov…!

Zdroj: Astro-tabu.sk

Ďalšie časti seriálu Astromedicína versus vedecká medicína

Literatúra o medicíne a obchode zo zdravím

Literatúra o výžive

Článok Hlavné zásady zdravej výživy v kocke

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
3 169 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme