Prečo detoxikovať?

obrázok so súhlasom marin / FreeDigitalPhotos.net

obrázok so súhlasom marin / FreeDigitalPhotos.net

Celkové znečistenie životného prostredia spolu s nevhodnými stravovacími návykmi, nedostatkom spánku a pohybu a prebytkom stresu, prispieva ceľkou mierou k zaneseniu oragnizmu toxickými a odpadovýi látkami a k celkovo horšej schopnosti tela sa týchto látok zbavovať.

Je preto vhodné zamerať svoju pozornosť na detoxikáciu aspoň 2x do roka alebo ešte lepšie, podporovať detoxikačnú schopnosť tela priebežne. K vonkajšej detoxikácii sú vhodné humátové kúpele v BALNEOLe, prípadne v kombinácii so soľou BIOTERMAL. Výhoda kúpeľov spočíva aj vo zvláštnom účinku vnútornej detoxikácie CYTOSANom alebo s CYTOSANom Inovum.
Koža a hrubé črevo sú totiž vzájomne prepojené orgánové systémy a pokiaľ uľahčíme prácu jednému, uľaví sa aj druhému. Ideálne je oba prístupy kombinovať a podporovať tak ako čisteniím tela kožou, tak odstraňovaním odpadových látok tráviacim a vylučovacím ústrojenstvom.

Niet nad humáty

Iste si mnohí z nás povzdychnú, že súčasná doba na nás kladie veľké nároky, a to nielen po stránke pripravenosti na riešenie zložitých pracovných úloh, ale aj po stránke fyzickej odolnosti. Aby sme boli schopní zvládnuť vysoké životné tempo v telesnom aj duševnom zdraví, treba posilňovať imunitný systém. V tom nám veľmi môžu pomôcť humáty.

ČO DOKÁŽE RAŠELINA?

Využívanie rašeliny sa spája s históriou aj súčasnosťou. V poslednom čase sa pozornosť zamerala na vnútorné a vonkajšie používanie výťažkov z rašeliny (humátov), ktoré majú významný vplyv na očisťovanie organizmu. Dokáže si poradiť s mnohými mutagénmi, ako sú rôzne druhy žiarenia, látky vznikajúce pri spaľovaní vrátane fajčenia, chemikálie, liečivá, niektoré nebezpečné vírusy (tzv. onkovírusy), a pod. Humáty na seba viažu ťažké kovy, toxíny, látky organického a anorganického pôvodu, ktoré vylúčia z tela von bez rizika pre organizmus. Ochraňujú predovšetkým črevá a bránia prenikaniu škodlivín do krvného obehu. Majú výrazné antioxidačné schopnosti, donútia “vyhasnúť” voľné radikály. Doterajšie výsledky výskumu preukazujú vhodnosť a potrebnosť využitia vlastností humínových látok. Humínové látky patria medzi silné imunomodulátory so širokým ochranným účinkom.

Z pohľadu biomedicíny tieto látky:

  • pomáhajú pri zápaloch a bolestivých stavoch
  • detoxikujú organizmus
  • bránia rastu niektorých mikroorganizmov, ako je Streptococcus, Staphylococcus, Enterococcus, Candida albicans, atď.
  • pôsobia protinádorovo, spomaľujú rozvoj niektorých typov nádorov, majú vplyv na mnohopočetné delenie niektorých skupín buniek
  • stimulujú aktivitu bielych krviniek
  • majú preventívny účinok u kardiovaskulárnych chorôb
  • priaznivo pôsobia na pohybové ústrojenstvo, pomáhajú pri degeneratívnom ochorení kĺbov
  • vytvárajú ochranu proti žiareniu

CENNÉ účinky

Vďaka ich pôsobeniu sa humáty dajú úspešne použiť pri žalúdočných vredoch a vredoch dvanástnika, aj pri ďalších zápalových ochoreniach tráviacej sústavy. Regenerujú pečeň po infekčnom či toxickom poškodení. Pomáhajú pri opakujúcich sa infekciách vírusom herpes, uplatňujú sa pri kožných chorobách. Spomaľujú rozvoj niektorých typov rakoviny, znižujú hustotu krvi, pomáhajú pri rozpúšťaní trombov, hematómov, znižujú riziko zrastov. Efektívne sú pri riešení ženských ťažkostí hormonálneho charakteru, známy je pozitívny vplyv pri ochoreniach pohybového ústrojenstva, u artróz a degenerácie kĺbov.

Neexistuje azda dokonalejšia prírodná látka s takým širokým ochranným efektom, ako sú humáty.

Dve kúry – na jar a na jeseň

Detoxikáciu tela vykonávame formou očistnej kúry aspoň 2x do roka pomocou humátových prípravkov Energy.

Prípravkom prvej voľby je Cytosan, ktorý obsahuje lignohumát draselný obohatený o silymarín a kyselinu jantárovú. Je to bioinformačný širokospektrálny regeneračný prípravok, ktorý je zameraný na detoxikáciu vnútorného prostredia buniek a všetkých telesných orgánov. Pôsobí ako silný imunostimulant, likviduje plesne a vírusy. Neobsahuje konzervačné látky, syntetické farbivá, ani cukry!

Nie všetko, čo sa v našom organizme nachádza, je pre nás potrebné – inventúru a vytriedenie nám pomôže urobiť Cytosan Inovum. Okrem lignohumátu obsahuje aj humát draselný, ďalej silymarín, kyselinu jantárovú a prídavok zeleného ílu (nevstrebáva sa, ale viaže na seba škodlivé látky a vylučuje sa von z tela). Preto má Cytosan Inovum výraznejší vplyv na detoxikáciu tráviaceho traktu. Inak sú jeho účinky podobné ako v prípade Cytosanu.

Našich zvieracích miláčikov podporíme Cytovetom, ktorý pôsobí pri neutralizácii alebo odstránení toxínov zo zažívacieho traktu a ďalších tkanív. Pomôže pri ochorení pohybového ústrojenstva, degenerácii kĺbov a kostí, spomaľuje rast nádorov a bráni metastázovaniu. Ako najuniverzálnejší prípravok je vhodný pre všetky druhy zvierat.

Každodenná detoxikácia

Mydlo Cytosan je bioinformačné prírodné glycerínové mydlo s obsahom humátu draselného, ktoré pôsobí na všetkých infekčných pôvodcov ochorenia kože. Vďaka účinku humínových látok sa z pokožky vyplavujú škodlivé usadeniny, a tým sa podporuje ich prirodzená funkcia. Mydlo je veľmi vhodné pri postihnutí podkožného tkaniva, pomáha pokožke zaťaženej vnútorným ochorením, omladzuje zostarnutú a vysušenú kožu, hĺbkovo čistí.

Balneol obsahuje mnoho humínových látok, vďaka ktorým sa počas kúpeľa vymieňajú prvky medzi telom a kúpeľom. Ricínový olej zanechá na pokožke ochranný film a zmes éterických olejov zapôsobí na centrálny nervový systém a pľúca. Kúpeľ je aromatický, nepenivý, vysoko koncentrovaný (stačí ½ uzáveru = 5 ml/1 vaňa). Aplikuje sa 1–3x týždenne podľa zdravotného stavu, (ak máte povolené balneoterapeutické procedúry). Telo by malo byť ponorené po krk vo vode s teplotou 32–36 ºC, max.10–20 min. Táto procedúra zregeneruje telo, kåby, pokožku, uvoľní kŕče svalov, lymfatický systém a predovšetkým nervový systém. Pozitívne ovplyvňuje vstrebávanie krvných podliatin.

Dôležité je piť

V bežnom živote potrebujeme mať dostatok vody, pri očisťovaní tela dvojnásobne. Dodržiavajme preto pitný režim! Nikdy by sme nemali mať pocit smädu, pime priebežne po celý deň; ak má telo dostatočný prísun vody, moč je bezfarebný, a to je dobré znamenie. Pime najlepšie čerstvú vodu s pár kvapkami Fytomineralu, zelený čaj alebo rôzne čistiace bylinné čaje.

Harmóniu tela a duše potrebuje každý. Preto využime tieto úžasné prípravky na detoxikáciu, regeneráciu, odpočinok a omladnutie, buďme vďaka nim zdraví, krásni a radostní.

Fytomineral – koloidný roztok obsahujúci vyše 64 prvkov Mendelejevovej periodickej sústavy

BIOTERMAL – bioinformačná kúpeľová soľ z termálnej vody žriedla Podhájska

 

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
10 113 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme