Hubové ravioli z červenej repy

Zdravé jedlo prirodzene bez lepku, bez mlieka, bez sóji, bez cukru, bez éčok a bez konzervačných látok.

Ingrediencie na cestoviny z repy

obrázok so súhlasom rakratchada torsap / FreeDigitalPhotos.net

obrázok so súhlasom rakratchada torsap / FreeDigitalPhotos.net

Červená repa

Olivový olej

Citrónová šťava z 1 až 2 citrónov

1 strúčik cesnaku

1 lyžica agávového sirupu

Cestoviny – postup

Repu nakrájame na čo najtenšie plátky. Potom si pripravíme kovové vykrajovatko a vytvoríme z plátku požadované tvary. Do malej uzatvárateľnej nádoby dáme olivový olej, citrónovú šťavu, agávový sirup, nastrúhaný cesnak a všetko dobre premiešame. Potom dáme do marinády vykrojené plátky repy. Malo by jej byť toľko, aby bola celá repa pod hladinou, mohla nasať chuť a zmäknúť. Nádobu uzavrieme a necháme cez noc v chladničke.

Ingrediencie na hubovú plnku

Hrsť piniových, alebo  kešu orieškov

Pár plátkov sušených húb

Štipku soli 

Plnka – postup

Piniové, alebo kešu oriešky necháte cez noc namočené vo vode. Každé zvlášť. Vodu  zlejte –  z oboch, z húb si nechajte stranou. Dajte všetko do mixéru, mixujte tak, aby vznikla jemná plnka s čo najmenšími kúskami. Podľa potreby pridáte vodu z húb, aby bola krásne krémová.

Potom vyberiete plátky repy z chladničky a vysušíte ich obrúskom. Plnka sa bude hodiť neskôr, takže ju nevyhadzujte. Získala krásnu červenofialovou farbu a bude výborná do zeleninového šalátu.

Teraz na plátok repy namažte plnku a prikryte druhým plátkom. Postupne si tak vytvorte napríklad 6 ravioliek (alebo, koľko chcete), ktoré naskladajte na tanier. Ako prílohu k nim môžete servírovať šalát.

Ingrediencie na šalát – prílohu

Valeriánka poľná

Cuketa

Tri cherry paradajky

Štvrť avokáda

Bylinky (saturejka, rozmarín, šalvia a pod.)

Šalát – postup

Ingrediencie na šalát nakrájajte na menšie kúsky. Ďalej nadrobno nakrájajte pár lístkov byliniek – saturejky, rozmarínu a šalvie. Tie potom premiešame so zbytkom marinády (z červenej repy) a tou polejte šalát. Šalát dajte na tanier k prichystaným „raviolám“ z repy a podávajte.

Odporúčaná literatúra a články

Knihy s receptami podľa filozofie čínskej medicíny
Knihy o surovej strave, šťavách, RAW, vitariánstvo
Články o surovej strave a šťavách
Knihy s bezlepkovými receptami
Viac info o mixéri kliknutím na obrázok:

Blender G21 Perfect smoothie maker, RAW mixér 1500 W, 1000 - 35000 otáčok/min. - 180,90 €

Blender G21 Perfect smoothie maker, RAW mixér 1500 W, 1000 – 35000 otáčok/min.

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
2 345 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme