Žena a muž – dokonalé spojenie

Autor fotografie Alex Sazo, dostupné pod licenciou Creative Commons Attribution 3.0

Autor fotografie Alex Sazo, dostupné pod licenciou Creative Commons Attribution 3.0

Jin (jin) a Jang (jang) sú podľa čínskej filozofie taoizmu dva aspekty univerzálnej energie QI (čchi). Táto prvopočiatočná vesmírna QI je ešte nediferencovaná, nehmotná, a predsa hmotná, indiferentná. Všetko je z nej stvorené a prejavené len vďaka nej a skrz ňu. Akúkoľvek vec však človek môže vnímať, skúmať a chápať len vtedy, ak má protiklad. Ako by sme mohli povedať, že niečo je studené, ak by sme nepoznali teplé? Ako by sme mohli povedať, že niekto je veľký, keby sme nepoznali pojem malý ako jeho protiklad? A ako by sme mohli vnímať ženstvo, keby sme sa nestretávali s mužstvom? O tom bude tento článok.

Dopĺňame sa, potrebujeme sa 

Jinový aspekt znamená pokoj, hmotu, chlad, noc – základ, o ktorý sa Jang opiera, a z ktorého vzniká. Jang je naproti tomu horúčava, aktivita, energia, deň, a je tým, čo dáva impulz a silu na dokončenie vecí. Jang vzniká z Jinu, a ak ho je priveľa, opäť z neho vzniká Jin – zažili sme to všetci. Keď siahneme na horúcu platňu, najprv chladí.

Ani v ľudskom živote nie je možné žiť šťastne len ako Jinová žena. Nič by sme neurobili, naše vízie, naše projekty by ani len nevznikli – a ak náhodou aj áno, nikdy by sa nerealizovali. Potrebujeme Jang, potrebujeme muža, potrebujeme protiklad, ktorý nás bude učiť inému pohľadu na život, na udalosti, a ktorý nám svojou silou pomôže dokončiť to, čo sme si predsavzali. Jangový muž potrebuje ženu – teda Jin na kontrolu svojej sily, na jej zjemňovanie a kultivovanie. Potrebuje inšpiráciu, nehu, stabilitu domova.

V súčasnosti sa západný svet obrovsky transformuje. Sila ustupuje do pozadia a do popredia sa dostáva jemnosť, intuícia a inšpirácia. Ale medzitým sme sa my, ženy, stovky rokov učili zaobchádzať so silou. Tento fakt teraz graduje v tom, že ženy sa usilujú pracovať mužským spôsobom, a muži dokonca ženským. Som tá posledná, kto by tento vývoj zavrhovala, slobodu považujem za najdôležitejšiu časť života. Vrátane slobody chybovať. Nedá sa však dlhodobo ísť proti toku vesmírnych a zemských síl. Skôr alebo neskôr sa to človeku vypomstí. Inak povedané, žena nech je najprv ženou. To znamená, nech rozvíja svoju schopnosť tvoriť, a je úplne jedno, či to bude aranžovanie kvetov alebo tvorba systému odmeňovania v manažérskych pozíciách vlastnej firmy. Nejde o to, čo robíme, ale AKO. Mužský spôsob je priamočiary, muži majú na to silu aj prieraznosť. Ženy obyčajne nie, ale ony ich nepotrebujú. Vymyslia cestu tam, kde žiadna nie je, nájdu riešenie aj tam, kde to vyzerá beznádejne. Tak prečo ísť tvrdo?

Dámy, uvedomme si, čo máme. A to, čo je naším darom, náš spôsob myslenia, si uchovajme a bez strachu ho spájajme s mužskou schopnosťou ísť do akcie. Muži, v dnešnej spoločnosti nie je jednoduché byť mužom. No my vás potrebujeme. Zbláznili by sme sa z neustáleho rozmýšľania o veciach, neboli by sme šťastné bez istoty vašej ochrany a nemali by sme odvahu na mnohé veci, pri ktorých sa o vás opierame.

Píšem o reálnom mužovi a reálnej žene. Ale uvedomme si, že rovnaké sily sú v nás samých, v každom z nás. Každý má svoj Jin a Jang. Ak sa nám nedarí dokončovať veci, je namieste doplniť Jang. Ak nevidíme cestu, ako sa dostať ďalej, tak Jin.

Ženskosť, krása a harmónia

Buďme jemné, nenásilné, láskyplné, domov tvoriace, uvoľnené, plné humoru a lásky, a najmä veľkorysé. Čo nám v tom môže pomôcť? Gynex doplní energiu v našom najviac zaťaženom orgáne – pankrease. Súčasne pomôže zharmonizovať naše cykly, podporí plodnosť, a to nielen fyzickú, ale aj plodnosť našich myšlienok. Jeho pôsobením sa dá podporiť aj uvoľnenie hlbokých emocionálnych tráum. Gynex je veľmi účinný aj v prípade ženských ťažkostí, pri poruchách jemnej regulácie žliaz s vnútorným vylučovaním, a aj pri všetkých možných a nemožných poruchách spojených s hormonálnymi problémami. Aby sme našu situáciu ešte vylepšili, môžeme pridať Vitamarin, ktorý upraví hospodárenie s tukmi a podporí stabilitu membrán v mozgu, a tým aj jeho pohotovosť k radosti.

Mužnosť, vitalita a sila

U mužov potrebujeme upevniť ich silu a podporiť orgán, v ktorom sa táto mužská energia skrýva – obličky. Fytomineral zasa umožní mohutnú výmenu minerálov v tele, a tým sa obnoví množstvo enzýmov, hormónov, atď. A Tribulus terrestris? To je rýdzo mužská bylina. Podporuje výkon, najmä fyzický, a dopĺňa mužskú silu v tej najčistejšej podobe.

Dámy a páni, muži a ženy. Buďme tým, kým sme, a užívajme si to. Usilujme sa objaviť, čo sme vlastne zač, a s nadšením využívajme naše možnosti. Je také krásne žiť v súlade so sebou! Kto to raz zažije, po ničom už viac netúži. A prípravky Energy nám v tom môžu pomôcť.

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
4 575 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme