Osloboďte sa od emócií, ktoré vás ťažia a zbavíte sa „nemocí“

obrázok so súhlasom Ambro / FreeDigitalPhotos.net

obrázok so súhlasom Ambro / FreeDigitalPhotos.net

Pohľad na choroby od (ne)tradičného doktora

MUDr. Josef Maček: „Tradiční čínské medicíně se věnuji více jak 20 let. Poskytuje mně velmi rozsáhlou odpověď na problémy spojené s vznikem nemocí, jejich odstranění a dosažení tak zpětného navrácení zdraví. Mám ji velmi rád, dala mi hodně poznání. Během let praxe jsem do ní vložil i veškeré své zkušenosti z medicíny západní a toto spojení dalo, spolu s mými „léčitelskými schopnostmi“, vzniknout velmi dobrým výsledkům v léčení širokého spektra nemocí, což potvrzují tisíce spokojených pacientů, kteří prošli mou ordinací ať už v Otrokovicích, Praze či Bratislavě. Kladu důraz na co nejpřesnější zjištění a rozbor příčiny prvotního ložiska nemoci vznikající z emoční blokády a nasazení adekvátní bylinné terapie, která je určena na její důkladné odstranění. Léčba se tak stává efektnější a rychlejší!“

Akné

Do ordinace přichází hlavně mladí lidé, jejichž tvář je pokryta hnisavými defekty, které jim hodně ubírají sebevědomí a často pak i deformují jejich vyvíjející se psychiku. Příčinu akné vidím především v jejich potlačené psychice vinou školy či rodičů. Nemůžou se projevovat spontánně, hromadí se v nich potlačené emoce, které je dusí a vytváří velké vnitřní horko především v dráze žaludku, které prochází jak levou, tak i pravou tváří. V obličeji se tvoří právě v této dráze horké vulkány, a pokud se k tomu přidá i nadměrná spotřeba vlhké stravy (třeba mléčné výrobky), nahromadí se v nich hlenohnis ve formě bílých pupínků. Vždy je možné pomoci! Po nasazení bylin se výrazně lepší tvář – je bledší. Používám byliny, které mají schopnost vypudit horkost a ochladit pleť. Především je ale nutné, aby mladí začali více komunikovat s rodiči a rodiče s dětmi. Měli by více pokládat své názory na stůl, nestydět se za ně. Neměli by být submisivní.

Angína

Určitě znáte spoustu dětí, které opakovaně několikrát lehnou během roku s angínou a jsou nucené brát antibiotika až do konečného řešení těchto potíží, kterým se stane odebrání krčních mandlí. Nebylo by nutné takto postupovat, kdyby se zavčas posílily ledviny, které dle mého názoru můžou za tento často traumatizující stav pro celou rodinu dítěte. Opakovaný strach v dítěti oslabuje energetický okruh ledvin, dítě je ustrašené, bledé, má slabé vlasy, kazí se mu zuby, v noci se budí, často pláče apod. Zatím co si ostatní děti hrají, toto dítě ve slabosti ledvin spíše posedává a drží se poblíž dospělého. Tento strach oslabí energii ledvin. Chlad, který do nich proniká z prostředí (holé záda v noci, odkopávání se v noci z peřin, chlad dlažby v pokojích, nedostatečné krytí beder oblečením) oslabuje meridián ledvin, který souvisí s krčními mandlemi. Pak zde mají volnou cestu a dobré podhoubí ke množení streptokoky, stafylokoky i patogeny. Doporučuji vždy u opakujících se angín odstranit strach a chlad z ledvin, zahřát pomocí bylin energii ledvin a zpevnit jejich Qi.

Astma bronchiale

Většina pacientů, kteří mají tyto dýchací potíže, prodělali dle mého vyšetření v dětství či pozdějším věku zánět plic. Jde hlavně o pravou plíci, kde vzniká horkost, která se zde usadila a neustále vytváří dráždění při styku s alergenem – prach, peří, srst, vůně, pyly apod. Toto dráždění způsobí křeč v dýchacích cestách a tím projevující se dušností. Pacientům podávám byliny, které tuto horkost vyloučí a posílí plicní energii. Jejich dušnost mizí, nemají potřebu aplikovat aerosoly, v noci klidně spí, expektorace postupně mizí. Je to onemocnění, které také má svou genetickou dispozici po předcích, kteří v minulosti trpěli slabostí plicního energetické okruhu, a který se vtiskl do jejich genetické výbavy. Tito pacienti by měli celý život dbát pečlivě o to, aby nedráždily plíce kouřením, prachem či ostrými aromatickými vůněmi. Především chci zdůraznit, že velký význam pro volnost plicní energie je, aby nebyla oslabena emocí ÚZKOSTI! Tato úzkost silně oslabuje sílu plicní energie, která ve své slabosti není schopna odolávat. V léčbě uvolňuji oblast hrudní páteře ve výši 4. až 5. obratle, kde bývají často obratlové bloky. Je třeba, aby pacient měl ve svém okolí klid, aby neměl na sobě tíhu zodpovědnosti, či hyper-zodpovědnosti, která je na něj dávána výchovou či pracovním prostředím, a která v něm vybuzuje velkou úzkost.

Ulcerozní kolitida a Crohnova nemoc

Ulcerozní kolitida a Crohnova nemoc – schválně dávám tyto dva názvy, dle mého názoru stejné nemoci, které se projevují poruchou funkce tlustého střeva, pod jednu kapitolu. Krvavé průjmy, křečové bolesti břicha a hleny ve stolici jsou průvodními projevy této nemoci. Vždy nacházím postižení energie tlustého střeva ať již ve vzestupném tračníku, příčném či sestupném. Je zde přítomnost tzv. horkých hlenů, které v určitém místě tlustého střeva vytvořily stagnaci – blokádu energie v dlouhém časovém úseku. Toto místo se stává stálým dráždícím místem, které vytváří hleny a v němž je drážděna stěna střeva až do stadia krvácení. Tato nemoc je dlouhodobě léčena kortikoidy, často se řeší operačně. Z mých zkušeností z léčby můžu říct, že se dá výrazně tento defekt s pomocí bylin, k tomu určených, odstranit. Kvalita žití se hodně zlepší. K tomu je zapotřebí upravit stravu bez hlenů, mléčné stravy.

Neplodnosť

Stále více a více žen, ale v poslední době i mužů, má problém se svými reprodukčními orgány a přichází hlavně ve věku od 28. let s problémy neplodnosti. Děloha je jako úrodná půda. Pokud je půda příliš vlhká, suchá, horká nebo chladná, tak nemůže přinášet pro zasetí vhodné podmínky. Pokud většina žen bere od svých patnácti let antikoncepci, která je kolegy gynekology hojně nabízená a doporučována, po jejím vysazení za 10 či 15 let má žena problém s početím. Patologie v děloze, které se měly řešit po celou dobu se neřeší. Patologické příznaky jako je bolest, nepravidelnost cyklu, špinění mimo cyklus, nejsou léčeny. Po vysazení antikoncepce je problém neplodnosti na světě.

Migréna

Bolesti hlavy, které jsou ostré, bodavé, napadají jednu polovinu hlavy, jdou po boční straně hlavy až za oko a to tlačí ven jsou bolesti, které vznikají na základě opakovaného potlačování vzteku v dráze žlučníku. Toto potlačování naplňuje tuto dráhu horkostí s tímto nepříliš příjemným prožitkem. Proto nejvíce trpí ženy, ne muže. Ti si vztek ze sebe vyklepou svou agresivností. Tyto potíže bývají často provázené dalšími projevy dysfunkce žlučníku: v záchvatu bývají i trávicí potíže, často jsou přítomné poruchy spánku v době od 1. hodiny noční do 3. hodiny, občas můžou pobolívat kyčle, tuhne krční páteř i mimo migrenózní záchvat. V léčbě je třeba vysadit mléčnou stravu, čokolády, dresinky a tatarky. „Migrénu postihuje 15 – 20 % žen a 6 % mužů“. Je velmi důležité, aby ten, kdo trpí těmito potížemi, hledal celým svým bytím zdroj klidu a pokoje, aby odvrátil zrak od věcí a dějů, které jej rozčilují. Ženy ať výjdou do cvičení! Doporučuji dynamické cvičení, ne ležení!

Lupénka

Je to problém hodně lidí, který jim zhoršuje kvalitu žití. Je obtěžující a omezující jejich životní prostor. Ve své ordinaci jsem léčil a léčím hodně pacientů s touto poruchou kůže. Je hodně teorií, i v západní medicíně, o příčině potíží, ale slabé výsledky v léčbě je potírají jako slepé cesty. Lupénka, dle mých zkušeností letité praxe, je zapříčiněna slabou energií jater s přítomností plísně. Játra jako detoxikační orgán tím hodně trpí a snaží se tyto toxické zplodiny plísňového charakteru vyhazovat přes kůži ven. Pacient bývá hodně unavený, neudrží emoce, má hlavně vztek a hněv, bolesti kloubů, protože játra mají na starosti kvalitu šlach. Pálí jej oči, budí se často okolo 3. a 4. hodiny ranní a ložiska suché kůže se zvětšují. Játra potřebují výrazně zpevnit, posílit, zvlhčit a uklidnit. Harmonické vztahy doma a na pracovišti jsou nutné, jinak slabost jaterní energie přináší frustraci, labilitu a výkyvy nálad. Efekt se dostaví při dodržování protiplísňové diety. Zinek, Selen, vitamíny A a E jsou vhodný potravinový doplněk ke zpevnění jaterní buňky.

Hemeroidy

Trápí Vás tyto potíže? Pokud přijdete do mé ordinace s tímto problémem, nemusíte se svlékat, tento problém pramení v tzv. horkosti krve. Vždy nacházím smutek v srci, který přehřívá krev. Ta se pak valí krevním řečištěm jako splašená horká láva a vytlačuje z břehu to místo, které je vazivově slabé a které povolí a vypoulí. Řitní pleteň je slabá často dědičně, a tak ji krev, která je bouřlivá vytlačí. Vznikají hemoroidy. Opakované operace jsou částečné řešení. Je vhodné řešit, co se děje v psychice postiženého, proč má smutek v srdci, co jej trápí, tlačí. S horkou krví jsou spojené další potíže, např. bušení srdce, pocení, porucha spánku, bolesti lýtek nebo časté močení. Stává se často, že pokud při vyšetření pacienta řeknu, že vidím smutek v jeho srdci, začnou mu téct slzy z očí, začne se vyplavovat dlouho schovaný, a dlouho potlačovaný smutek. Tím léčení začíná. Emoce se v současné době nenosí, každý ukazuje falešnou radost a své emoce považuje za slabost. A to je chyba! Zde je třeba použít byliny, které ochlazují krev a zklidňují krevní řečiště.

Bolesti bedeřní páteře

Bolesti bederní páteře řeším ve své ordinaci tím, že skloubím mobilizační techniky s použitím speciálních bylinných přípravků. Tato kombinace přináší velkou úlevu i tam, kde je pacient často adeptem operačního řešení. Bolesti v bederní páteři hodně souvisí s několika faktory. Především je to škodlivá energie Chladu, která proniká do podkoží a svalové hmoty v tom okamžiku, kdy nejsme dobře chráněni v bederní krajině před účinkem chladu či větru. Je to hlavně při práci v chladu s tzv. holými zády, které jsou zapocené. Další příčinou je tzv. stagnace krve, která je způsobená prudkým zvednutím těžšího břemene. Tato krev – její výron – pak blokuje průběh energie v bedrech. Pokud si pacient neudržuje správnou hladinu energie v ledvinách, nadměrně ji vyhazuje nezřízenou psychickou, či fyzickou zátěží, nebo i nadměrným erotickým životem, tak dochází v rámci tohoto nedostatku k oslabení pilíře těla tzn. beder. Samozřejmě je vhodné, abych zkontroloval stav hrudních žeber zda nejsou posunuté, jaký je stav zápěstí, loktů, hlezenních kloubů. To vše je vhodné napravit, pokud chci, aby páteř měla správnou stabilitu.

Děložní myomy

Vždy, když ke mně přijde pacientka na vyšetření, se ptám na kvalitu menstruační krve. V současné době zhruba 80 procent má v menstruační krvi tmavé sraženiny, které signalizují již započatou organizaci Myomů v děloze. Příčinou je ženino vnitřní psychické horko a potlačené emoce, které vytváří, s převážně hlenovou potravou, horké hleny. Z těch vzniká hlenovité zahuštění v děloze, ze kterého později vznikají tyto útvary větší či menší. Ty se sledují a pak operují. Psychický neklid, psychické horko a hleny je třeba odstranit. Ty myomy, které nemají ještě příliš hustou konsistenci,je možné rozpustit, nebo zastavit jejich růst a množení. Při použití správných směsí je krev světlejší, řidší, sraženiny se zmenšují, bolesti a poruchy menstruačního cyklu odchází. Je zapotřebí do života ženy vnést výrazné zklidnění, poučit o vnitřním pokoji, nastavit jiné životní hodnoty, doporučit bez-hlenovou dietu.

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
7 018 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme