Hĺbková bunková muzikoterapia

pexels.com

pexels.com

Východná medicína vníma človeka ako celok tvorený telom, mysľou a dušou. Na základe tohto celistvého (holistického) prístupu vie, že každé ochorenie sa manifestuje vo všetkých troch rovinách a vzniká narušením prúdenia energie (čchi, prána). Západná medicína rozdelila tento jednoliaty celok na tri samostatné časti a každá z nich je liečená iným odborníkom a iným spôsobom. Máme stále viac nových medicínskych technológií, liečebných postupov a farmaceutických prípravkov, ale bohužiaľ nemáme úmerne tomu menej chorých ľudí a diagnóz. Preto sa stále viac ľudí obracia na pomoc v iných oblastiach (tradičná čínska medicína, akupunktúra, homeopatia…).

Rôzne typy ladičiek – klik na obr.

Jednou z možností celistvého prístupu je aj liečba zvukom. Zvuk vzniká ako pohyb častíc vzduchu, ktorý vedie ku kmitaniu pevných telies. Kmity, ktoré tvoria zvuk, sú energiou, ktorá je obsiahnutá všade vo vesmíre, teda aj v nás samotných. Zvuk má obrovskú moc – ako uzdravujúcu, liečivú, tak aj deštruktívnu, pôsobí na všetky živé organizmy. Pri terapiách je, samozrejme, využívaná liečivá sila zvuku. Na tomto princípe je založená aj muzikoterapia. Môže byť pasívna – počúvanie hudby, aktívna – aktívne hranie a spev alebo bunková – pôsobenie zvuku a jeho vibrácií na bunky živých organizmov. Keď liečivé zvukové vlny prenikajú telom (pokiaľ zdroj ich vysielania je blízko tela), dochádza v jeho bunkách k vibrácii, ktorá dokáže navrátiť zdravie, posilniť ho a pomôcť mu stať sa odolnejším voči chorobám.

A práve na tomto princípe je založená hĺbková bunková terapia pomocou ladičiek. Vychádza z poznania, že každý orgán, bunka, atóm, tkanivo, každá častica nášho tela neustále vysiela duchovné, fyzické, emocionálne a myšlienkové vlny, ktoré môžu mať v závislosti od rôznych faktorov (zdravotný stav, stres, emočné vypätie, pôsobenie okolia…) rôznu frekvenciu. Jej cieľom je odstrániť „rozladenie“ organizmu a naladiť ho na správnu frekvenciu a na zdravie. Pôsobenie zvukových vĺn ladičiek je budúcnosťou liečby najťažších chorôb, vrátane novotvarov (tu sa používa kombinácia tónov, ktoré sa medzi sebou vylučujú). Rozbitie rakovinových buniek pomocou zvuku.

Terapeutické ladičky sú kovové vidlice, ktoré sa úderom o tvrdú gumovú podložku alebo o ruku rozkmitajú a vydávajú príjemné počuteľné chvenie – každá ladička má presne stanovený kmitočet (frekvenciu) a od toho sa odvíjajú jej terapeutické vlastnosti. Liečivá je nie len vibrácia ladičiek, ktorú pociťujeme na tele, ale aj zvuk, ktorý vydáva. Používajú sa prikladaním na presne určené body, čím sa usmerňuje prúdenie energie v energetických dráhach človeka, alebo bezdotykovým spôsobom, v určitej vzdialenosti nad zvoleným bodom na tele. Keďže zvuková vlna má určitú dĺžku (dosah merateľný v dĺžkových mierach), môže tak ovplyvňovať nie len fyzické ale aj jemnohmotné telo.

Zvukové vlny ladičky menia magnetické pole organizmu a vzhľadom k ich ohromnej vibračnej sile je možné nimi nahradiť akupunktúrne ihly v akupunktúre, ruky v akupresúre či masáži shiatsu. V tomto prípade hovoríme o fonoréze.

Autor článku: Rastislav Hriňák – bude vystavovať na EZOfeste zdravia

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
4 869 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme