Hovoríte: „Jarná únava“? Čo je to?

Jarná únava je, myslím, notoricky známe slovné spojenie, ktoré často používame ako absolútne logický argument, keď sa na konci zimy a na začiatku jari cítime pod psa. Toto príslovie sa natoľko vžilo, že sa nám ani na chvíľočku nejaví divné, že príroda žiadnou jarnou únavou netrpí, ba práve naopak, veselo si bujnie, raší, množí sa a rastie. Nemáme dôvod myslieť si, že pre človeka by azda mali platiť iné pravidlá. Po zimnom období pokoja by sme mali byť prirodzene odpočinutí, svieži a plní energie do nového začiatku. Ale, hm, niečo tu nesedí, že?

Obrázok so súhlasom Stuart Miles/FreeDigitalPhotos.net

Obrázok so súhlasom Stuart Miles/FreeDigitalPhotos.net

Väčšinou sa totiž vôbec necítime odpočinutí a plní síl, síce sa nám chce tvoriť a častokrát dokonca aj plodiť, ale napriek tomu, ako keby sme potrebovali postrčiť, popohnať, doplniť nádrž. Vysvetlenie je celkom jednoduché: napriek zime dostatočne neodpočívame a v januári, mimoriadne dôležitom medzidobí Zeme, sa dostatočne nevenujeme sami sebe po telesnej ani po duševnej stránke.

Ak by sme počúvali svoje našťastie ešte stále tikajúce biologické hodiny a správali sa tak, ako sa správa napríklad mačka (v zime prevažne spí a je), mohli by sme sa na jar pretiahnuť a s prvým jarným slniečkom vyraziť do sveta za dobrodružstvom. Ľudia to však skrátka robia inak, a preto trpia jarnou únavou – nebudem ich kvôli tomu zatracovať.

Doplnenie energie je to, čo všetci na jar potrebujeme, a preto nám príde vhod ponuka v podobe geniálnej kombinácie Korolenu a Barley. Korolen sa postará o to, aby mal náš mozog dobré podmienky pre všetky tie náročné psychické úkony a aby sme sa cítili duševne svieži. Barley je onou povestnou energetickou infúziou, ktorá rozhýbe aj najstrnulejší balvan a najhrdzavejšie súkolie.

Áno, Barley je naozaj ideálny najmä pre robustné typy a tých, ktorí sa ráno cítia ako po prehratej bitke. Všetkým bez výnimky dodáva Barley aktuálnu energiu, vzpruží, omladí a naštartuje – a mimochodom veľmi prospeje – tých, ktorí by radi schudli, ale veľmi sa im to nedarí. Pozor na Barley by si mali dať azda len nahnevaní a nepokojní ľudia, ktorým by mohol spôsobiť ešte väčšiu vznetlivosť a ešte menšiu schopnosť byť v pokoji na jednom mieste.

Pre väčšinu ľudí je však kombinácia Korolenu s Barleyom absolútne ideálna, pretože Barley dodá telu potrebnú energiu a Korolen múdro rozhodne, ako túto energiu najlepšie použiť. Ak by ste na jar radi zaradili TURBO, vezmite si na pomoc červenozelenú dvojku Korolen a Barley. S ich pomocou budete energickí, motivovaní, schopní, stále svieži, plní nápadov a dobrej nálady… No, skrátka skvelí. A jarnú únavu vymažete zo slovníka.

Autor: Mgr. Tereza Viktorová – ďalšie články od autorky

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
2 324 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme