Ricínový olej spevňuje vlasy, nechty i pokožku

Olej sa získava zo semien ricinovníka, má žltú farbu a nemá takmer žiadnu vôňu. Okrem toho, že podporuje rast mihalníc či obočia, hydratuje aj pokožku a vlasy, ale pomôže i pri bolestiach. Netreba ho však používať denne, menej je niekedy viac.

OLEJ-RICiNOVY-SEMENO

Semená, z ktorých sa vyrába Ricínový olej
pre viac info klik na obrázok
free photo www.pixabay.com

Vyrieši tieto problémy s pokožkou!

Ricínový olej obsahuje kyselinu ricínolejovú, ktorá v pokožke viaže vlhkosť a zabraňuje jej vysúšaniu. Preto ho najmä v lete oceníme po tom, čo bola naša pokožka celé dni vystavená slnku a vode. Pomáha i eliminovať mimické vrásky a dá sa použiť aj ako ochranný balzam na pery.

Napomáha prirodzenej regenerácii pleti a tak pomáha rýchlejšie hojiť rany, jazvy a aj bradavice.

Na pokožku si treba v lete dávať lepší pozor! Pozrite sa, ako ju ešte môžete chrániť:

Chráňte sa pred slnkom prírodnými olejmi.

Krajšie vlasy

Ricínový olej môžete použiť aj ako zábal na vlasy, nechajte ho polhodinu pôsobiť a vaše vlasy budú zdravšie a lesklejšie. Navyše pri viacnásobnom opakovaní tejto kúry sa zbavíte nadmerného vypadúvania vlasov. Ak máte problémy s lupinami, ricínový olej naneste až ku korienkom a tam nechajte chvíľu pôsobiť.

Rast mihalníc a obočia

Účinným a popritom šetrným spôsobom podporuje rast a hustotu mihalníc a obočia. Aplikujte zopár kvapiek ricínového oleja na vatovú tyčinku a opatrne si ňou pretrite korienky mihalnice alebo obočie. Účinky sú viditeľné už po niekoľkých dňoch.

ricinovy_olej_kozmeticky_biopurus-300x300

Ricínový olej pre viac info klik na obrázok

Spevnenie nechtov

Ricínový olej vám pomôže aj s lámavými nechtami. Pred spaním si okolie nechtov natrite ricínovým olejom a nasaďte si aspoň na 20-30 minút bavlnené rukavice. Treba to vyskúšať niekoľko dní po sebe a vaše nechty budú pevnejšie.

Regenerácia aj pre športovcov

Horúce obklady pripravené zo zahriatého ricínového oleja rýchlo uľavia od bolestí kĺbov a svalov po namáhavom tréningu či cvičení.

Pomôže i pri zdravotných problémoch

Malé množstvo môžete užiť aj vnútorne, ak vás trápia zápcha, neposlúchajú črevá alebo ženské problémy. Tu si však treba dávať pozor na dávku a kvalitu ricínového oleja!

Autor: www.zdravie.sk

Všetky informácie uvedené na tejto stránke sú len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú zákazníkov k tvrdeniam, že majú tieto produkty liečivé účinky.

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
2 914 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme