4 dôvody prečo jesť morské riasy

morske-riasy

Free photo www.pixabay.com

Riasy môžu vyzerať ako slizký špenát, ale sú výbornou morskou zeleninou s vysokým obsahom živín. Ich konzumácia pomáha pri chudnutí a tráviacich problémoch.

1. Podporujú správne trávenie

V niektorých typoch morských rias sa nachádza prírodná vláknina s názvom „alginát“, ktoré pomáha pri trávení a znižuje vstrebávanie tukov. Jedna štúdia vykonaná na univerzite v Newcastle ukázala, že konzumácia morských rias zlepší trávenie „ťažkých“ tukov až o 75%. Vláknina tiež pomáha rýchlejšie nadobudnúť pocit sýtosti a zabraňuje tak prejedaniu sa. Tieto zistenia tak naznačujú, že pridanie morských rias do vášho jedálnička vám môže pomôcť schudnúť a znížiť nezdravú hladinu cholesterolu v krvi.

2. Ochraňujú vaše srdce

Morské riasy tiež obsahujú značné množstvo omega-3 mastných kyselín, ktoré podporujú zdravie srdca. Tento typ kyselín pomáha zvyšovať hladinu „dobrého“ HDL cholesterolu v krvi a znižovať zápaly v tele.

3. Pomáhajú regulovať hormóny

Morské riasy sú plné lignanov – rastlinných látok, ktoré sa v ľudskom tele menia na fytoestrogény pomáhajúce znižovať riziko vzniku rakoviny prsníka. Japonsko patrí medzi krajiny s nízkym výskytom rakoviny prsníka u žien, čo môže byť z časti ovplyvnené aj vysokou konzumáciou morských rias.

4. Detoxikujú telo

Jedna štúdia na kanadskej univerzite ukázala, že morské riasy sú skvelé na detoxikáciu celého organizmu. Ich konzumácia má zmysel najmä pre ľudí, ktorí často vdychujú cigaretový dym alebo iné znečistené plyny z dopravy a priemyselných závodov.

Pripravte si chutný šalát z morských rias

nori-vlocky-morske-riasy

Ak chcete vedieť viac o morských riasách
klik na obrázok

Potrebujete:

Všetky informácie uvedené na tejto stránke sú len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú zákazníkov k tvrdeniam, že majú tieto produkty liečivé účinky.

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
1 880 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme