Poselství potravin

Úryvky z knihy Poselství potravin – Mgr. Lenka Drgoncová

„Nikdy nepředbíhejte svůj vývoj!!!“
To znamená, že když se snažíte jíst pouze „zdravou stravu“, která je předepsána někým jiným, odcházíte sami od sebe a neřídíte se svým vnitřním učitelem. Chcete předběhnout svůj vývoj a ještě jste možná nepochopili základní věci.

Zásady pro všecposelstvi-potravinhny lidi:

1. Neporovnávejme se s ostatními, každý jsme jiný. Zbavme se soupeření (ponižování a povyšování se – já jsem, já mám…).
2. Vzdejme se hodnocení jiných, i sebe.
3. Žijme ekologicky.

Chute – symbolika:

KYSELÁ Osvěžuje, očišťuje. Člověk si žije podle vlastních představ. Stále nejsme spokojeni a potřebujeme se posunout vpřed – zažít něco nového, neprobádaného. Život si trošku „okyselíme“, abychom se posouvali vpřed k novému. Období očisty: jaro – březen, duben. Orgány a dráha: játra, žlučník, klouby a vazivo. Čisticí a posilující potraviny: zelenina – saláty, kyselé ovoce, zelenina, len, agar, tvaroh. Léčí ji: pohyb v přírodě.

Náš způsob přípravy

To, jakým způsobem připravujeme jídlo, má také vliv na náš život. Vaření – vařená strava má v sobě vibraci pohodlnosti, uzavřenosti do sebe. Na úrovni myšlení – mysl více analyzuje, pracuje. Vařená strava zastavuje na fyzické úrovni. Syrová strava – dodává velkou otevřenost, upřímnost, čistotu, spontánnost, někdy netrpělivost, ale i vnitřní radost. Smažení na sucho – učí jednoduchosti, skromnosti, vnitřní hloubavosti.

Emoce a pocity v těle

Každá potravina nese v sobě určitou informaci, energii, jakoby nějaké kódy, kterými se stravujeme. Působí na tělo, ale hlavně na mysl člověka. Tím vznikají v člověku různé strachy, agresivita, pochybnosti, smutek…
Strach – třeba vynechat mléčné, sladké, vařené. Dodat: obiloviny, zeleninu, semena.

BÍLKOVINY Jsou hlavním zdrojem síly, používají se jako materiál pro stavbu svalů a posílení těla. Věř v sílu Boží v sobě. Bílkoviny dávají člověku pocit vlastní síly. Vhodné bílkoviny: ořechy, semena, tvaroh, domácí a čerstvé sýry, naklíčená semena… Nevhodné bílkoviny: tučné maso.

VITAMIN C Symbolicky vyjadřuje svěžest, která je hlavně v ovoci. Učí člověka „živosti“ a lehkosti. Zdroje: všechno ovoce a zelenina. Světlo: přestavujeme si světle žluté světlo.

HLÁVKOVÝ SALÁT Učí jemnosti, čistotě. Vhodný na jaře. Je v něm energie čistoty a mládí. Zlepšuje činnost mozku, paměť, koncentraci a spánek. Je tradičním pro středkem na povzbuzení trávení a činnosti jater. Má uklidňující účinky.

POMERANČ Naši duši potěší, dá hravost a radost dítěte. Pozor při histaminové intoleranci je zcela nevhodný. Léčí: infekce, viry, AIDS, arteriosklerózu, kardiovaskulární onemocnění, astma, alergie, oční choroby.

DÝŇOVÁ SEMÍNKA Čistí střeva a celý trávicí trakt od parazitů. Léčí ledviny, močové cesty, prostatu. Učí nás být sám sebou a nebrat si problémy jiných na sebe.

VLAŠSKÉ OŘECHY Na úrovni ducha nás učí vážit si své síly ducha ve hmotě a věřit v moudrost předků. Léčí mozek a zapomnětlivost. Jejich mantra: „Pamatuji a vím.“ Léčí: mozek, chřipku, kolena a nervy. Dodávají velké teplo. Nevhodné při histaminové intoleranci

SŮL Zastavuje, uzemňuje, velmi silně čistí, dodává sílu a ochraňuje. Používá se pravá nerafinovaná himálajská sůl. Je spojena s energetickou dráhou ledvin. Nic netřeba přehánět.

RÝŽE Je spojena s Indií, Čínou, s hinduismem. Nese v sobě poselství celé společnosti a práce pro jiné. Učí nás pravidlům, zvykům, tradicím, obřadům, úctě ke svým blízkým (generačně). Dává lehkost, čistotu srdce, kolektivní sílu. Rýže je vhodným jídlem ve dnech půstu, při meditacích… Velmi silně čistí a ve značném množství může odebírat některé minerály. Proto je vhodná hlavně na očistu. Vhodné je ji jíst například s máslem, aby promastila a pročistila celé tělo. Lepší je neloupaná rýže, má více vitaminů a minerálů. Léčí: čistí tlusté střevo a celý trávicí trakt, čistí plíce. Očišťuje: celé tělo i duši. Zaplavuje nás
bílým světlem. Rýže je spousta druhů. Dělí se podle zrna: dlouhozrnná, krátkozrnná, kulatozrnná; podle podle země původu: Indie, Thajsko, Čína, Itálie…. Mezi nejkvalitnější rýže patří: basmati, černá, červená a neloupaná jasmínová. Bílá není příliš vhodná.

TVAROH Krátkodobě dává sílu. Uzemňuje, stahuje z těla škodliviny. Léčí játra a pomáhá trávení. Je lékem na otoky, spálení sluncem, rakovinu a trávení. Patří mezi nejvhodnější potraviny z mléčných výrobků, spolu s máslem a cottage sýrem. Nejvhodnější je hrudkový tvaroh.

Kombinace, které často nevyhovují:

ŠKROB – BÍLKOVINY
Žaludeční sliznice vylučuje jiné trávicí šťávy, pokud jde o škroby, a jiné při pojídání bílkovin. Trávení se zpomalí a může nastat hnití toho, co jsme zkonzumovali. Květen měsíc lásky a radosti. Všude je radost, láska a nadšení. Radost dává chuť žít.

Sport – co nás učí? Jakou má symboliku? Proč nám vyhovuje?

Basketbal – učí koncentraci, nebojácnosti, týmovosti. Dává dávku drzosti. Volejbal – učí týmovosti a kolektivu. Říká nám: „V jednotě je síla.“

Jóga – učí koncentraci, trpělivosti a pomáhá jít do svého nitra a tak získat fyzickou i duchovní sílu. Je velmi mnoho druhů jógy, každý si může vybrat podle sebe, zmíním pouze několik: Power jóga – dává fyzickou sílu. Sahadža jóga – dodává psychickou pohodu a relax. Ijengar jóga – učí ohebnosti a přizpůsobivosti…

Tenis – učí samostatnosti, zodpovědnosti za sebe, rychlosti a koncentrovanosti…

Autorka knihy Poselství potravin Mgr. Lenka Drgoncová študovala na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave – odbor filozofia, estetika. Už na strednej škole sa venovala výžive ako takej, zdravej strave a duchovnu. Sama hľadala odpovede na otázky : ,, Ako je strava spojená s tým, čo v živote prežívame, ako sa cítime a prečo nám žiada?“. A v roku 2011 dostala odpoveď, ktorú sprostredkováva ďalej ľudom. Už behom štúdia začala s písaním článkov a publikácií do časopisov a neskôr i novín. Autorka veľa času trávi v prírode, na bicykli alebo so zvieratami. To, čo píše, sú slová, ktoré sama cíti ako momentálne správne a čisté. Sama tvrdí, že je to o vývoji človeka, o jeho vlastnej ceste, ktorú si vyberie, aby pochopil, zažil a priblížil sa k pravde. Okrem knihy ,, Poselství potravin“, napísala i knihy Poselství zdraví“ a ,,Poselství duchovných bytostí“ , ktoré ešte nie sú vydané.

Každá potravina v sebe nesie posolstvo. Každý z nás je jedinečný a preto i každému z nás vyhovuje niečo iné. Čo jedného lieči, nemusí pomôcť druhému. Všetko je individuálne. Je dôležité naučiť sa vnímať a počúvať svoje čisté vnútorné Ja, ktoré vie najlepšie, čo je pre nás vhodné a čo nám škodí. Ako sa to môžeme naučiť? Ako môžeme pochopiť to, že ak nám niečo veľmi žiadna, pýta si to naša duša a telo. Prečo je to tak? Aké nesie v sebe posolstvo daná potravina? Aká je symbolika našich chutí? Prečo je cez zimu vhodné jesť inú stravu ako v lete? Aké potraviny je vhodné jesť daný mesiac? Odpovede čitateľ nájde v knihe Poselství potravin.

Regenračné centrum

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
1 762 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme