Svet v roku Zemského, ale aj Hlineného Prasaťa

Čínsky horoskop na rok 2019 predpovedá oproti minulým rokom ochranu, upokojenie, priateľstvo a lásku pre všetky znamenia čínskeho zverokruhu. Podľa čínskej astrológie by sme mali nadväzovať nové kontakty, v roku 2019 môžu byť pre nás vhodné v pracovnej aj osobnej oblasti.

prasa-free_pixabayPOMOC BLÍŽNEMU

Ak sa pozrieme na charakteristiku Prasaťa, prvé, čo nám napadne, je sociálna oblasť, v ktorej sa Prasa rado a dobre pohybuje. Do popredia sa dostane všetko, čo súvisí s chorobou, chudobou, utrpením. Prasa bude takéto prípady nielen ťahať na svetlo, bude ich chcieť aj riešiť. Prasa praje novým výzvam, ale je dôležité dbať na premyslenosť jednotlivých krokov v osobnom a pracovnom živote. Riskantné podniky nebudú veľmi úspešné.

Ďalším jeho smerovaním bude cesta za dobrým živobytím. Na pretras sa dostanú potraviny, bývanie, pohodlie. Prasa je dosť racionálne, bude apelovať na uprednostňovanie vypestovaného a vyrobeného v mieste bydliska. Cesta Prasaťa za dobrým bývaním sa môže stať dosť zásadným problémom pre našu peňaženku. Prasa nás bude neustále konfrontovať s „potrebou“, ktorá nám bežne nenapadne. Jej naplnenie bude určite super, ale naše finančné konto môže počas roka výrazne vyschnúť. Mali by sme sa usilovať rozlišovať „potrebu“ a nevyhnutnosť.

Pôjde o deviatkový rok (2019). Zem je realita, starostlivosť, empatia, čo ešte viac podporí v Prasati vlastnosti, ktoré má samo od seba. Je dosť možné, že budúci rok bude o všetkých možných typoch
pomoci, či už pôjde o deti (napríklad sa už riešila adopcia sirôt), do popredia sa dostanú neziskové organizácie, teraz prišla na pretras otázka zvyšovania základných platov a dôchodkov. Do stredu záujmu sa dostanú veci, ktoré sú hodné starostlivosti, opatrovníctva, starostlivosti. Podľa toho, čo energie predikujú, by sa mala zvyšovať eskalácia týchto otázok. Ale ako vo všetkom – najskôr bude dopad negatívny a až potom môže prísť pomoc, rozhodnutie, ako sa k tomu postaviť, ako ďalej.

FINANČNÉ ZÁLEŽITOSTI

Rok Prasaťa sľubuje byť rokom dobrej vôle. Prasa ako predstaviteľ prvku Voda, ktorej je priradený sever, by mal vytvoriť skvelú atmosféru pre obchod a priemysel. Mali by sme sa cítiť voľnejšie, znášanlivejšie, bezstarostnejšie, ale v dôležitých okamihoch môžeme podľahnúť neistote Prasaťa a začať pochybovať o svojich schopnostiach. Rok Prasaťa sa považuje za rok hojnosti. Zmyselný a eroticky založený kanec so živočišnou radosťou zo života silne presadzuje „la dolce vita“. Prasa nešetrí, plytvá darmi a citmi, občas potom svoju veľkorysosť ľutuje. Vplyv Prasaťa nás povedie k nestriedmosti, hýreniu a výstrelkom, dobré bývanie a plné korýtko si bude Prasa chcieť užiť doslova vo veľkom. Neopovrhne žiadnym prostriedkom na ich získanie – teda ani objemnou pôžičkou. Veď sa to nejako splatí! Vo finančných záležitostiach by sme teda mali byť v roku Prasaťa dosť obozretní, úprimnosť Prasaťa milujú podvodníci. Naša krajina sa v roku Prasaťa dostáva do mimoriadneho postavenia. Zem, aktívny vodcovský prvok, znamená stred a aj strednú Európu. Zem sa usiluje dostať všetko pod kontrolu, vyzýva na návrat do harmónie. Iniciuje množstvo zmien, ktoré sa však následne pokúša zniesť zo sveta, pretože ju dosť vyčerpávajú.

Spojenie súcitného Prasaťa a starostlivej Zeme by sa nám mohlo páčiť, mohlo by to vyzerať, že sa na nás usmialo šťastie a naše záležitosti začnú byť spravované citlivo a s rozumom. Ale ako už bolo povedané, Prasa sa netají svojou láskou k plnému korýtku a Zem, milujúca hmotné statky, ho môže v jeho bohumilej činnosti podporovať.

VZŤAHY

V rodine, ale aj v spoločnosti je možné, že vznikne diskrepancia medzi rôznym poňatím starostlivosti. Problém môže nastať napríklad medzi prarodičmi a rodičmi. Predstava starostlivosti babky totiž môže byť diametrálne odlišná od poňatia jej dcéry alebo netere. Ak sa babka rozhodne, že starostlivosť je nedostatočná, môže začať vstupovať rodičom do výchovy. Ak by som sa v rodinách niečoho obávala, tak rozdielneho pohľadu na to, ako sa starať.

Ďalšia vec – u Prasaťa vždy hrozia nevery. Zatiaľ čo Pes je verný, Prasa ani omylom. Napokon, ani Kohút nie je žiadnym vzorom vernosti, ale ten viac hovorí, než jedná. U Prasaťa hrozia nevery na jednu noc. Kohút sa rád ukáže s krásnym dievčaťom, ale Prasaťu ide len o jedno – o pôžitok. Užije si a ide, je to naozaj kanec bez škrupúľ. Čo sa týka rodiny, môže to byť zložitejšie, pohľad na sex totiž máme rôzny. Čo jednému bohato stačí alebo je pre neho až priveľa, nemusí byť pre druhého ani minimum, navyše na hmote je jangová žiara, ktorá podporí nevery a užívanie. „Carpe diem“, ktoré môže nastať, by ale trochu mala ošetriť empatická stabilná Zem, ktorá sem vnesie aj pocit zodpovednosti za partnera. V každom prípade, do tohto variantu je nevyhnutné zaradiť domov, a ten by naozaj mal prinášať stabilitu, pokoj, možnosť odpočinku, dobré jedlo a teplo domova. Ale aj tu si musíme uvedomiť, že je nevyhnutné zachovávať mieru. To platí najmä o deťoch. Nech ich obklopíme veľkým pohodlím, starostlivosťou a vôbec všetkým, čo im chceme dopriať v najlepšom vedomí a svedomí – cesta si ich zavolá. Ak sa uzatvoria v jaskyni – skostnatejú.

ZDRAVOTNÉ ZÁŤAŽE

Pôjde o rok náročný na psychiku, vo všeobecnosti bude mimoriadne namáhaná a rozhodne môžeme očakávať okamihy, keď nám bude naozaj zle. Pomôcť nám môžu priatelia, ale aj Korolen. Veľká záťaž bude na hrubé črevo. Hrubému črevu robí zle ne-asertivita. Neschopnosť povedať nie, to sa mi nepáči, takto to nechcem. Čo je v tele kalné, má ísť preč. Mali by sme napríklad dokázať povedať partnerovi: „Takto nie, miláčik,“ formulovať a vysloviť to, čo mi prekáža, dať zo seba kalné preč. V tomto prípade je na mieste opäť Korolen, eventuálne natrieť Droserin či Ruticelit na plôšku medzi palcom a ukazovákom na chrbte ruky. Ak je hrubé črevo nespokojné z iných dôvodov, zabudnúť by sme nemali na probiotiká – Probiosany. Po troch rokoch ustupuje záťaž na žalúdok. Stále bude prítomná, je dôležité počítať s ňou. Keď už príde, treba sa zveriť do rúk Gynexu.

Veľkým problémom roka 2019 bude podobne ako v roku 2018 ťažoba, ktorú prináša vláda Zeme. Je s ňou spojená ťažká únava, nechuť do akejkoľvek činnosti, nevôľa žiť. Opäť siahneme po Gynexe či po výbornej kombinácii Korolenu s Vitamarinom. Čo sa týka obličiek, záťaž na ne bude znižovať základnú energiu, a tu sa môžeme spoľahnúť na Renol. Dobré by bolo stopercentne dodržiavať pitný režim, mali by sme myslieť aj na doplnenie minerálov Fytomineralom. K obličkám patrí pokoj a ten si môžeme spestriť kúpeľmi striedavo v Balneole – tým potešíme Zem, spoluvládcu Prasaťa – a Biotermale, ktorý pomôže Renolu v starostlivosti o obličky a kosti. Pretože stále dookola opakujeme – chráňte si kosti. Druhý rok energie Žiary môže hmotu kostí naozaj ničiť. Pri problémoch by sme mali Renol doplniť Skeletinom.

Z pohľadu Letiacej hviezdy sa dostávame do úžasného času – ponúka spočinutie, domov, stabilitu. Toto všetko sa dá udržať, ale len keď vložíme do života nové a nebudeme klásť podmienky vzťahom. Tak vitajte v roku ZEMSKÉHO či HLINENÉHO Prasaťa.

Autor:  Eva Joachimová
Zdroj: časopis Vitae – k dispozícii v Klube Energy Košice

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
1 937 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme