Nielenže sme to, čo jeme, ale my aj myslíme podľa toho, ako jeme!

Myslieť črevom

Ak sa vám to zdá prehnané, tak počúvajte: Naše črevo je pretkané miliónmi nervových buniek. Na ploche našich čriev, ktorá je väčšia než tenisový kurt, je inštalovaný dômyselný analyzátor – ENS. Čo to je? Každá potrava, ktorá prechádza črevom, potrebuje na svoje strávenie špecifický kokteil látok štiepiaci jednotlivé zložky. A čo je potrebné, to zisťuje enterogénna nervová sústava v črevách alebo v skratke ENS.

Táto rozsiahla nervová sieť je prepojená rovno s tráviacimi orgánmi a samozrejme aj s CNS, skrátka s mozgom. Čo sa týka komunikácie medzi ENS a CNS zistilo sa, že z celkového objemu vzruchov prebiehajúcich medzi týmito velikánmi, prebieha 90% v smere od čriev k hlave a iba 10% od hlavy do čriev. To je ale úplne škandalózna informácia, pretože znamená, že situácia v črevách ovplyvňuje naše myslenie viac než naopak, t.j. vplyv nášho myslenia na naše črevá je oveľa menší.

Bez preháňania sa dá povedať, že pohoda v črevách sa prejavuje celkovou uvoľnenosťou a spokojnosťou. Nie je ťažké tomu uveriť, ak si uvedomíme, ako sa cítime po niečom, čo bolo naozaj dobré, zdravé a vyvážené. Ak si ale naopak otravujeme črevá prebytkom cukru a chemických zbytočností, niet divu, že sa cítime otrávení. Nielenže sme to, čo jeme, ale my aj myslíme podľa toho, ako jeme!

KATASTROFICKÉ DOPADY NEZDRAVÉHO JEDLA A ZLÝCH NÁJOMNÍKOV

bakterie-crevo-freepixabay

bakterie-crevo-freepixabay

Koľko podráždených poznámok bolo vypustených po poklese hladiny glykémie v krvi? Koľko agresie bolo vyliatej po prejedení sa alebo naopak po pridlhom hladovaní? A koľko vzťahov nedostalo šancu pre zle zvolenú večeru? Také štúdie, žiaľbohu, neexistujú, ale je úplne isté, že naše pocity a z nich vyvierajúce myšlienky sú ovplyvňované spokojnosťou nášho brucha, kde sídlia miliardy spolubývajúcich, ktorí sú pravdepodobne všetci v odboroch a dožadujú sa svojich práv.

Nie všetci obyvatelia sú vítaní nájomníci. Premnožené plesne napríklad vedú k nutkavej chuti na sladké. Škrkavky, pásomnica, hlísty alebo mrle vypúšťajú neurotoxíny, ktoré v CNS spúšťajú nepokoj, úzkosť a depresiu. Ak sa necítime dobre, hrá v tom hlavnú úlohu naše brucho. Bez výnimky vždy. Pri poklese nálady je preto strategické sústrediť sa na črevá, pretože tam sa konieckoncov tvorí väčšina hormónu serotonín, ktorý je zodpovedný za našu dobrú náladu.

USPOKOJENÉ ČREVNÉ ODBORY

Ako sa teda aktívne zasadiť o spokojné signály z našich čriev? Ak si prajeme vysťahovať zo svojich čriev všetkých príživníkov a parazity, jedzme veľa pestrofarebnej zeleniny, čerstvých byliniek a kvasených výrobkov, pime zásadne nesladené nápoje a občas pošlime do čriev kontrolnú skupinu z rodiny Probiosanov.

Probiosan a Probiosan Inovum obsahujú baktérie, ktoré dokážu nastoliť poriadok v krajine našich čriev. Sú vybavené zásobou tej správnej potravy v podobe rozpustnej vlákniny inulín, ktorá zabezpečí úspešnosť celej misie. Aj chlorella a mladý jačmeň pomôžu vytvoriť v črevách tie správne podmienky pre spokojnosť bakteriálnych spolubývajúcich a poťažmo nás samých.

POČÚVAJME ČREVÁ

Nezostáva nič iné ako odporúčať počúvať správy, ktoré nám naše črevá posielajú prostredníctvom rozsiahlej nervovej siete zvanej druhý mozog. Sú to správy neskreslené našimi domnienkami a ak je nám z niečoho nanič, mali by sme s tým prestať. Či už je to jedlo alebo stretnutie.

Známym efektom je prečistenie mysle ako následok prečistenia čriev. Medzi jogínmi je tento spôsob očisty známy ako Šanghaprakšálana. Vyčistenie čriev a mysle sa v tomto prípade dosahuje pitím slanej vody kombinovanej s cvičením. Nemusíme chodiť tak ďaleko, hoci kompletné prečistenie tráviaceho traktu má na duševnú činnosť naozaj masívny účinok. Môžeme využiť Cytosan Inovum, ktorý urobí v črevách audit a všetko nepotrebné vylúči. Až po tejto kúre je vhodné nasadiť Probiosan alebo Probiosan Inovum, Chlorellu a Barley.

Prečistením a ozdravením našich čriev sa zvýši naša intuícia a to je predsa určite ten hlas, ktorý by sme mali počúvať. Ten hlas vychádza z našich čriev.

Autor: Mgr. Tereza Viktorová – ďalšie články od autorky

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
2 821 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme