Globálne otepľovanie?

Vedeli ste, že najväčším „znečisťovateľom“ planéty je z pohľadu vyprodukovaného  oxidu uhličitého samotná príroda? Počuli ste o škandálnej afére Climategate, ktorá odhalila manipuláciu klimatológov OSN s dátami? Tušili ste, že termín klimatická zmena vymyslel ropný magnát? Že svetový biznis s klimatickými odpustkami fičí na plné obrátky, z čoho majú radosť najmä bankári?

Rozhovor so zakladateľom portálu Klimaskeptik.cz Vítězeslavom Kremelíkom si môžete prečítať TU a videá pozrieť TU

pyramidy-sneh-freepixabay

Odpradávna bol človek nútený prispôsobiť sa neustále sa meniacim klimatickým podmienkam. Sme prvá generácia, ktorá sa snaží zabrániť zmene klímy. Aj keď ľudstvo nepochybne mrhá prírodnými zdrojmi a ničí svoje životné prostredie, nemá nič spoločné so zmenou klímy, či neškodným oxidom uhličitým. Uhlík zohráva pri kontrole klímy len nepatrnú úlohu a neúčinné opatrenia na jeho zníženie ďalej vyčerpávajú zdroje planéty a zvyšujú záťaž na životné prostredie.

Nedávna štúdia NASA potvrdila, že za globálnym otepľovaním nestoja len skleníkové plyny, ale jeho príčinu treba hľadať inde – najmä v ľudskej činnosti, ktorou je pevnina pozmeňovaná. Napriek tomuto poznatku sú pevniny dlhodobo prehliadaným faktorom, ktorý zasahuje do celkového otepľovania planéty a negatívneho vývoja klimatickej zmeny. NASA všeobecne poukazuje na odlesňovanie či nové spôsoby obrábania pôdy. Nápravné opatrenia sa nachádzajú pod našimi nohami, na zemi:

Tvrdenie, že elektromobil je vozidlo s nulovými emisiami, je lož.
Ak štyridsať percent elektriny vyrobenej v USA pochádza z uhoľných elektrární, znamená to, že štyridsať percent elektromobilov na cestách jazdí na uhlie.
To ale nie je všetko. Tí z vás, ktorí sa tešia na elektromobily a zelenú revolúciu, by sa mali pozrieť na to, ako sa batéria vyrába.
Typická batéria elektromobilu váži tisíc libier. Obsahuje 25 libier lítia, 60 libier niklu, 44 libier mangánu, 30 libier kobaltu, 200 libier medi a 400 libier hliníka, ocele a plastu. Vnútri je viac ako 6 000 jednotlivých lítium-iónových článkov. Na výrobu každej batérie je potrebné spracovať 25 000 soli pre lítium, 30 000 libier rudy pre kobalt, 5 000 libier živice pre nikel a 25 000 libier rudy z medi.
Celkom teda treba vykopať 500 000 libier zemskej kôry na výrobu jednej batérie.
A ako sú na tom solárne panely?
Najväčším problémom solárnych systémov sú chemikálie, ktoré sa používajú na premenu kremičitanu na kremík, ktorý sa na výrobu solárnych panelov používa. Aby sa získal dostatočne čistý kremík, musí sa upraviť pomocou kyseliny chlorovodíkovej, kyseliny sírovej, fluorovodíka, trichlóretánu a acetónu.
Okrem toho sú na výrobu solárnych panelov potrebné gálium, arzenid, diselenid medi a gália a telurid kademnatý, ktoré sú tiež vysoko toxické.
Ďalším problém solárnych systémov je recyklácia. Solárne panely nemožno recyklovať, preto končia na skládkach.
A ako je to s veternými elektrárňami?
Každý veterný mlyn váži 1 688 ton (ekvivalent 23 domov) a obsahuje 1 300 ton betónu, 295 ton ocele, 48 ton železa, 24 ton sklených vlákien a ťažko dostupné vzácne zeminy, ako je neodým, prazeodým a dysprosium.
Každá z troch lopatiek váži 81 000 libier a má živnosť iba 15 až 20 rokov. Potom sa musí vymeniť
Použité lopatky rovnako ako solárne panely nemožno recyklovať.

Verejná mienka je deformovaná takými aktivistami ako bývalý viceprezident Al Gore, ktorý cestuje po svete, trénuje armádu klimatických bojovníkov a vplýva na medzinárodnú klimatologickú politiku. Boli o tom natočené 2 dokumenty Nepríjemná pravda

Jediným efektívnym skleníkovým plynom je vodná para, ktorá ohrieva planétu v slnečných oblastiach, pričom ju ochladzuje prostredníctvom efektu tvorby oblakov, čím reguluje a vyrovnáva teplotu planéty. Je historicky dokázané, že ľudstvo vtedy prosperovalo, ak bolo podnebie teplejšie ako v súčasnosti, a počas chladnejších období, ako napríklad v stredovekej „malej dobe ľadovej“, decimovali ľudstvo hladomor a epidémie. Viac od maďarských odborníkov v Maďarskom jazyku:

Ak niekto rozumie po Maďarsky, určite odporúčame vypočuť si rozprávanie svetovo uznávaného vedca o Chemtrails, ktorý tomu zo začiatku taktiež neveril a považoval to za konšpiráciu, ale ako zistil, sú to patentované technológie na ovládanie počasia (a nie len počasia), ktoré sa ale vedcom vymkli z rúk:

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
2 382 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme