Pre pohyb naplno a mladistvý vzhľad

PREČO SÚ PRE NÁS DÔLEŽITÉ BIELKOVINY, NAJMÄ KOLAGÉN?

Bielkoviny sú základnými stavebnými kameňmi našich tiel. Sú vytvárané sekvenciami aminokyselín, ktoré sa podľa genetickej informácie vždy zaraďujú do určitého reťazca. A podľa poradia, v akom sa aminokyseliny v reťazci vyskytujú, podľa ich postupnosti, sa určuje druh bielkoviny.

zapal-klby-bolesti-polimedel-folia-canva-download.jpg

Kolagén je bielkovina, ktorá sa nachádza všade v ľudskom organizme, možno ešte lepšie povedané – hocikde. V súčasnosti sa ho podarilo identifikovať dokonca až 28 typov. Kolagén sa vyskytuje na všetkých miestach, kde treba niečo vyplniť, podoprieť alebo učiniť pružným. Preto ho nájdeme najmä v šľachách, väzoch, chrupavkách, ale aj v koži alebo očiach. Jeho úlohou je dodávať pružnosť tkanivám. Lenže je tu problém. Ako iste viete, najpružnejšie sú deti. Sú tak chránené aj pred následkami svojich experimentov. Nemusia sa báť padať, tak skúšajú všetko možné. Ako však človek starne, pružnosť tkanív ustupuje pevnosti a neskôr až stuhnutiu. A to je jeden zo zdrojov nášho strachu z pádov vo vyššom veku. Skrátka podvedome cítime, že by sme si mohli ublížiť. A je to tak.

Ďalším prejavom slabnúcej tvorby kolagénu je tvorba vrások a vädnúcej kože. Celkovo sa zhoršuje pružnosť všetkých tkanív, vrátane očnej šošovky, kĺbových chrupaviek či medzistavcových platničiek.

QI COLLAGEN

qi-collagen-energy-150g

klik na obrázok

QI collagen je produkt, ktorý obsahuje hydrolyzovaný bioaktívny morský kolagén I. a II. typu, ktorého efekt je umocnený ájurvédskym komplexom bylín a prírodným vitamínom C z extraktu aceroly.

Jednotka je súčasťou mnohých tkanív, ako sú kĺby, kosti, chrupavky alebo väzivové púzdra orgánov. Obsahuje ho aj riedke väzivo, ktoré je napríklad v koži, kde zaisťuje jej hydratáciu a pružnosť.
Dvojka sa naproti tomu vyskytuje prakticky iba v chrupavkách, netvorí vlákna a je nevyhnutná pre pružnosť chrupaviek.

Najlepším zdrojom kolagénu sú ryby. Tak je to aj u QI collagenu. Z voľného hlbokomorského odlovu z vôd okolo Islandu nám rybky poskytujú svoj dokonale čistý kolagén. Tým je zaistená kvalita zodpovedajúca štandardu produktov Energy. Ibaže – nestačí použiť nejakú látku, ktorá je dôležitá pre telo. Treba ju aj poslať do miest, kde má pôsobiť. A preto sa do produktu pridáva ešte niekoľko bylín, ktoré vychádzajú z tradičnej ájurvédskej medicíny. Jednak je to kurkuma. Známe korenie, ktoré dokáže odstraňovať zápaly a blokády v energetických dráhach, podporuje krv, vyživuje meridiánové dráhy. Táto bylina je vnímaná ako účinná proti rakovine a starnutiu. Ďalej sú to plody morušovníka, ktorý aj odblokováva stagnujúcu energiu v dráhach, pomáha kĺbom a šľachám, zmierňuje kŕče. Acerola dodáva vitamín C, taký nevyhnutný na výstavbu kolagénu a kadidlovník (Boswellia serrata) znižuje zápal nielen v kĺboch, ale aj v prieduškách, koži, šľachách, a navyše veľmi výrazne tlmí bolesti kĺbov. Tieto byliny pošlú kolagén do šliach, väziva a chrupaviek. Tým sa zaistí, aby sa len tak voľne nerozptýlil po tele, ale dostal sa tam, kam má.

ÚČINKY

bolest-klb-koleno-zapal-freepngfuel

Čo môžeme chcieť od kolagénu? Už čoskoro od začiatku podávania by mal znížiť bolestivosť kĺbov, väzov a šliach. Pri jeho dlhodobom pôsobení sa dá očakávať zlepšenie tvorby kĺbového mazu, elastickosti tkaniva a postupné vyhladenie vrások. Záležať bude, samozrejme, na závažnosti pôvodného problému – čím je závažnejší, tým dlhšie treba kolagén užívať. Všetky ženy iste uvítajú aj pozitívny vplyv kolagénu na pružnosť a mladistvý vzhľad pleti, kvalitu a rast vlasov a nechtov. Podľa posledných poznatkov je dôležitá nielen kvalita kolagénu, ale aj dávka a spôsob jeho užívania. Ako najmenej účinná sa javí jednorazová vysoká dávka. Naopak, najefektívnejšie pôsobí kolagén v podobe prášku, ktorý sa rozpustí vo vode a popíja sa po dúškoch v priebehu celého dňa. Účinky sú potom násobne väčšie!

Prajem vám veľa pružnosti a ľahkosti bytia,
MUDr. ALEXANDRA VOSÁTKOVÁ

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
1 183 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme