Harmonizácia psychiky v lete

Z pohľadu chronoterapie čínskej medicíny sú všetky medziobdobia Zeme veľkou príležitosťou, kedy je možné ovplyvniť naše bytie viac než v akomkoľvek inom čase. Progres je však možné urobiť nahor aj nadol podľa toho, ako toto významné obdobie využijeme. Vo všeobecnosti je dobre vedieť, že počas každého medziobdobia Zeme (január, apríl, júl a október) sa energia vracia späť do svojho stredu. Je teda dôležité venovať sebe a svojim záležitostiam viac pozornosti, viac sa o seba zaujímať a starať.

RVP_regeneracia_činska-medicína_TCM_jin-jang_freepixabay

ŠPECIFIKÁ JÚLOVÉHO MEDZIOBDOBIA

V júlovom medziobdobí Zeme sa energia zameriava na harmonizáciu našej psychiky. Nervová sústava, duševné pochody a duchovné pohľady dovnútra patria svojou podstatou k prvku Oheň – a ten nás môže buď príjemne hriať a motivovať alebo nás môže spáliť na popol. Syndróm vyhorenia je typickým príkladom, keď sa v našom živote Oheň stane z dobrého sluhu oným povestným zlým pánom.

Ak máme akékoľvek psychické problémy alebo sa skrátka len cítime občas labilní, je júl tým najvhodnejším časom na vyladenie. Všetky prípravky, techniky a terapie budú mať v júli vyššiu účinnosť na harmonizáciu našej psychiky. Niekedy ale stačí, keď sa skrátka zastavíme, obrátime svoju plnú pozornosť do vlastného stredu a sami seba sa opýtame: „Ako sa dnes cítiš, moja milovaná? Čo by som pre teba dnes mohla urobiť?“ A keď budete dobre načúvať, budete počuť váš vnútorný hlas, hlas svojej duše, ktorá veľmi dobre vie, čo chce a potrebuje. Keď si doprajete ten luxus vyhovieť sami sebe a nebudete sa nútiť do „musím a mala by som“, pocítite veľkú úľavu.

Láskou a starostlivosťou o seba môžeme veľmi prospieť našej psychike. Niekedy stačí len urobiť si na seba čas pred spaním a natrieť telo obľúbeným krémom s kvapkou éterického oleja. Ja milujem vôňu geránia a ylang-ylangu. Pridávam ich do základného oleja a rozmaznávam svoje telo aj dušu. V júli ešte rada vysedávam pri ohni a pospevujem si piesne, ktoré mi prídu na myseľ. Spev je veľmi harmonizujúca technika. Vonku pri ohni môžete naplniť svoju dušu radosťou pomocou hudby a tanca. Nemusíte to dokonca ani veľmi vedieť, stačí to len robiť.

POSILŇOVAČE PSYCHIKY

Niekedy nás ale naša duša nabáda k rozhodnutiam, ktoré pre našu myseľ, poťažmo ego, vôbec nie sú jednoduché a príjemné. Niekedy chce, aby sme urobili zmeny, ktoré sa nám robiť nechce, pretože sa necítime dostatočne stabilní. Vtedy cítime, že potrebujeme posilniť a podporiť našu psychickú kondíciu. V tomto smere mám najlepšiu skúsenosť s kombináciou prípravkov Korolen (patrí k prvku Oheň) a Stimaral (patrí k prvku Zem). Keby ste to chceli ešte vytunovať, tak na noc pridajte jednu kapsulu Celitinu, ktorý vám pomôže regenerovať mozog a vytvárať nové synaptické spojenia. Keď Celitin na noc skombinujete s čajom z listov vavrínu, spôsobí vám to také živé sny, že do postele budete chodiť ako do kina.

RIZIKÁ PRIVEĽKÉHO OHŇA

Júlové medziobdobie Zeme je spečatením toho, čo sme zasiali v januári, je najzásadnejším medziobdobím Zeme. Ide o našu základnú energiu v obličkách. Teplo leta našu Vodu v obličkách príjemne zahreje a my sa vďaka tomu budeme cítiť živšie. Keď je však tepla priveľa, môže Vodu vypariť. V takom prípade nastane oslabenie obličiek a vyčerpávanie našej základnej energie. Prejaví sa to júlovými angínami. Ak teda pôjdete v júli na technopárty, kde je veľa ľudí, veľmi hlasná hudba, veľa alkoholu a drog, vpustíte do svojho systému naozaj veľa Ohňa. A pretože čoho je veľa, toho je priveľa, môžu sa vám také excesy vypomstiť. Aby sme ochránili Vodu v obličkách, je dobre veľké množstvo Ohňa chladiť pomocou Renolu, kúpať sa, sprchovať sa, piť vodu a spomaliť. Vždy je však jednoduchšie ustáť nárazový exces než dlhodobé preťaženie v podobe stresu a nedostatku času na seba. Také podmienky vedú k dobre známemu syndrómu vyhorenia. Vtedy, leto neleto, náš vnútorný oheň zhasne. Zažať ho môžeme pomocou Korolenu. A keď si Korolen dáte ráno počas hodín, ktoré patria k prvku Zem (medzi 7.–11.), vytvoríte tým Oheň na Zemi, teda Iťingový hexagram 22 a všetko vám pôjde ľahko a doslova s Pôvabom.

Krásne leto a Ohňa tak akurát vám praje Mgr. Tereza Var Viktorová

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
360 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme