Ubližuje nám viac slnko alebo opaľovací krém?

ID-10035575

obrázok so súhlasom twobee / FreeDigitalPhotos.net

Zeptejte se někoho na opalovací krémy a pravděpodobně uslyšíte hromadu desinformací od člověka, který je opakovaně desinformován zdravotnickými úřady a mainstreamovými médii. Téměř nic, co slyšíte o opalovacích krémech z tradičních zdrojů informací je přesné. Takže vám předkládám krátkého průvodce po 7 nejdůležitějších věcech, které potřebujete znát o opalovacích krémech, slunečním záření a vitaminu D:

1. FDA (www.fda.gov, česká wiki: FDA – LF:) odmítá akceptovat přírodní UV blokátory, aby byly použity v opalovacích krémech atp. To je pravda: Pokud vyrobíte skutečně přírodní prostředek proti UV záření použitím exotických rostlin s UV blokujícími vlastnostmi, nikdy nebudete schopni jej prodat jako prostředek proti UV záření. To proto, že FDA rozhodla, co může být použito jako prostředek proti UV a co ne, nehledě na to, co skutečně funguje. A existují pouze dvě přírodní přísady, které FDA povolila prodávat jako UV blokátory: oxid zinečnatý a oxid titaničitý.

Jakékoliv jiné ne-chemické UV blokující přísady, pokud budou prodávány jako „opalovací krémy či mléka“, budou staženy z trhu jako chybně označené… i kdyby skvěle chránily před UV!

Není nic nového, že tento celý monopol ovládající chemické UV blokátory je vytvořen tak, aby chránil zisk chemických společností a zároveň znevýhodňoval společnosti prodávající přírodní výrobky, které by mohly vyvinout mnohem lepší řešení. Osobně jsem mluvil se zakladateli několika takových společností, které vynalezly úžasné opalovací krémy za použití výhradně přírodních rostlinných přípravků ale FDA je nenechala tyto výrobky prodávat jako opalovací krémy.

Je to prostě další příklad žáby jménem FDA na prameni zdravotnických inovací.

2. Téměř všechny běžně dostupné opalovací krémy obsahují rakovinotvorné chemikálie.
Přečtěte si složení jakéhokoliv takového přípravku na opalovaní, který se prodává ve Wal-Martu, Walgreens či jiném větším obchodě. Klidně se s vámi vsadím!

Nebudete schopni ani vyslovit většinu chemikálií, které v seznamu složení naleznete. To proto, že většina opalovacích přípravků je složena z rakovinotvorných chemikálií, parabenů, lihu, toxických rozpouštědel a ropných olejů. Typický opalovací krém je ve skutečnosti chemický útok na vaše tělo. Proto také výzkumy naznačují, že používání opalovacích prostředků ve skutečnosti způsobuje více případů rakoviny než kolika zabrání .

3. V národě, kde více než 70% populace trpí nedostatkem vitaminu D je zřejmé, že opalovací přípravky vlastně blokují vlastní tvorbu vitaminu D. Nedostatečnost vitaminu D je snad nejrozšířenější vitaminová nedostatečnost v Severní Americe. Podle výzkumu trpí 70% bělochů a 97% černochů nedostatečností vitaminu D

Chronický nedostatek vitaminu D podporuje rakovinotvorné bujení , zimní chřipku a infekce, deprese, osteoporózu a hormonální nevyrovnanost. Vitamin D sám o sobě zamezí 50%-80% případů rakoviny .

Tím, že opalovací prostředky brání tvorbě vitaminu D v těle, přispívají vlastně k rakovině, která vzniká výživovými nedostatky.

To neznamená, že byste se nikdy neměli ničím mazat. Pokud je vaše pokožka světlá a plánujete den na havajské pláži, tak oceníte jistou dávku UV blokátoru ve formě skutečně přírodního produktu. Ale jako osoba, která se zajímá o své zdraví, necháte svoji kůži získat přirozený, zdravý odstín (ano, opálení je skutečně zdravé pokud je zkombinováno s dobrou stravou, viz níže) pomocí citlivého vystavení své pokožky slunci, jež pomůže aktivovat výrobu vitaminu D.

4. Můžete posílit vaši vnitřní odolnost vůči UV záření tím, že změníte svůj jídelníček
Zde je skutečné tajemství o opalovaní, o kterém nikdo v konveční medicíně nemluví (protože, jako obvykle, jsou žalostně ignorantští vůči potravě): Můžete posílit svoji vnitřní UV odolnost tím, že budete jíst potraviny bohaté na antioxidanty a super potraviny ako Goji, Aloe Vera alebo aj Chlorella a Mladý jačmeň.

Například potravinový doplněk astaxanthin je známý díky tomu, že posiluje odolnost kůže proti spalujícím slunečním paprskům. Obsahuje v tuku rozpustné karotenoidy, které jsou dopraveny do kožních buněk, kteréžto chrání proti UV záření.

Čím více přírodních antioxidantů budete mít ve stravě, tím více slunečního záření bude vaše pokožka schopna absorbovat bez toho aniž by se spálila. Téměř každý je mylně přesvědčen, že náchylnost ke spálení je čistě genetický faktor. To je chyba. Můžete radikálně změnit svoji odolnost vůči UV záření tím, že radikálně změníte svůj jídelníček.

Jsem toho zářným příkladem. Na slunci jsem se spálil během 20-30 minut v době, když jsem jedl mrtvé a odpadní jídlo. Ale dnes, jako někdo, kdo jí každý den superpotraviny a špičkové potravinové doplňky, mohu na slunci trávit hodiny a pouze lehce zčervenám (což po několika hodinách zmizí a nevyústí to ve spáleninu či odlupování kůže).

Kromě jedno případu, kdy jsem strávil celý den ve vodním světě jsem po osm let nepoužil jakýkoliv přípravek proti opalování. Trávím na slunci spoustu času a v žádném případě nemám strach z rakoviny kůže. Moje kůže, jak mi mnoho lidí říká, vypadá mnohem mladší než je můj biologický věk. To není díky opalovacímu krému; je to díky jídlu, které jím. Kůže na slunci „nestárne“ pokud se stravujete vysocenutričními potravinami.

 

5. UV záření samo o sobě rakovinu nezpůsobuje

Je to absolutní lékařský mýtus, že „UV záření způsobuje rakovinu.“ Tato mylná domněnka je totálním výmyslem
ignorantské lékařské komunity (dermatologové) a ziskem řízenými společnostmi vyrábějícími opalovací prostředky.

Pravda je ale ve skutečnosti složitější: Rakovina kůže může být způsobena UV záření pouze za předpokladu, když je kombinováno s chronickými výživovými nedostatky, které činí kůži bezbrannou.

Zdravotní průmysl, zdá se, nechce, aby lidé přišli na to, že se mohou doslova projíst ke zdravější kůži. Vlastně je to úžasné: Vaše pokožka je vytvořena z jídla, které jíte, tak jak je možné, že vaše potrava nemá žádný vliv na zdraví vaší pokožky? Přesto nikdo z konvenčních lékařů – dermatologů, lékařů a zdravotníků – v sobě nenašel dostatek poctivosti, aby připustil, že jídlo, které jíte VELMI ovlivňuje obranyschopnost vaší kůže před UV zářením.

6. Ne všechny „přírodní“ opalovací prostředky jsou skutečně přírodní
Dávejte si na to pozor při nákupu. Na pultech obchodů naleznete jak kvalitní výrobky tak i mnoho příkladů zeleného šílenství, kdy výrobce užívá výrazy jako „přírodní“ a „bio“ ale výrobek přesto obsahuje příliš mnoho syntetických chemikálií. Dobrý průvodce je EWG

Nepoužívejte opalovací prostředky, které obsahují methyl…, propyl…, butyl…, ethyl…, trieth…, dieth… atd.

7. Mnoho opalovacích prostředků (bez chemikálií) doslova přetékají chemikáliemi
Mrkněte se na Amazon na „chemical free natural sunscreen“ a naleznete
Jason Natural Cosmetics – Earth’s Best Sun Block Chemical Free, 4 oz cream

Klikněte na tento produkt a uvidíte seznam přísad jako např.: C12-15 Alkyl Benzoate, Caprylic/Capric Triglyceride, Sorbitan Isostearate, Sorbitan Sesquioleate, Ethylhexyl Palmitate, Ethyl Macadamiate, Calcium Starch Octenylsuccinate, Stearalkonium Hectorite

Jaktože tohle nejsou chemikálie? Ethylhexyl Palmitát NENÍ chemikálie? Z koho si tu dělají dobrý den? Popis na Amazonu je lživý a zavádějící. Abychom byli féroví, vypadá to, že tento výrobek byl zařazen do systému Amazon prodejcem a ne výrobcem. Ale je to příklad toho jak prvotní informace, kterou získáte, může být zavádějící.

Vždy čtěte složení jakéhokoliv opalovacího prostředku než jej na sebe začnete mazat. Neotravujte se.

Zákazníku měj se na pozoru. Opalovací prostředky je minové pole lží, podvodů a desinformací vyrobené proto, aby vás udrželo v nevědomosti ohledně důležitosti vystavování těla slunečním paprskům stejně tak jako ohledně zdravotních rizik spojených s používáním rakovinotvorných chemikálií na vaší kůži.

Používejte skutečně pouze pravé přírodní opalovací prostředky (pokud jsou nezbytně nutné) a pokuste se získat zdravou barvu vaší pokožky tím, že budete konzumovat velká množství superpotravin a antioxidantů. Zvažte pravidelné užívání astaxanthinu nebo jiného v tuku rozpustitelného doplňku. Zapojte se do denního odšťavňování čerstvého ovoce a zeleniny, které jsou k prasknutí nacpány živinami. Načasujte si opalování a vytvořte si zdravě vypadající opálení takže nebudete opalovací prostředky potřebovat. Navzdory všem dezinformacím, kterými jsme denně krmeni, zdravé opálení je vlastně dobré znamení že jste dosáhli dostatečné syntézy vitaminu D ve vaší kůži.

Autor: Mike Adams
Překlad: probuzeni.blogspot.com

 

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
4 100 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme