Mesiac máj podľa čínskeho kalendára

Máj je podľa čínskeho kalendára prvým letným mesiacom. Vlády sa ujíma sezóna tepla, všetko, čo bolo zasiate, začína rásť. A práve rast a pohyb sú hlavnými atribútmi leta. Pridáva sa k nim aj radosť a priateľstvo. Dodržiavanie zásady sezóny je podľa tradičnej čínskej medicíny základnym kameňom k harmónii, ku zdraviu.

Obrázok so súhlasom anankkml/FreeDigitalPhotos.net

Obrázok so súhlasom anankkml/FreeDigitalPhotos.net

Leto je pre nás asi najpríjemnejším obdobím. Vybehnúť von, pretiahnuť si telo stuhnuté od zimného leňošenia, to pre väčšinu živých organizmov rozhodne nie je žiadne utrpenie. Mali by sme skoro vstávať a neskoro chodiť spať, aktivitu by malo podporovať aj naše stravovanie. Stále ešte nie je vhodný čas na každodenný prísun studených šalátov. Pre tých, ktorí vidia zdravý spôsob výživy v studených zeleninových jedlách by bolo dobré zaradiť aj teplé prvky, napríklad zázvor.

Musíme sa pripraviť na veľký výdaj kreatívnej energie, ktorá spätne môže veľmi vyčerpávať prvok drevo, vyjadrené terminológiou orgánov, bude to pečeň a žlčník. Nedostatok v pečeni sa môže u žien prejavovať problémami s menštruáciou, u všetkých potom nechuťou k podrobnému plánovaniu. Protivné môže byť aj negatívne pôsobenie záťaže na naše hlasivky.

Ešte problematickejšia je únava žlčníka, jeho jangové drevo nebude schopné rozhodnúť. A to, samozrejme, nie je ideálne v období, ktoré máme prežiť v behu. Na tieto úkazy by sme mali veľmi citlivo reagovať a okamžite zaradiť ľahkú šetriacu diétu, ktorú poznáme z odporúčaní pri rekonvalescencii po žltačke či mononukleóze, teda najmä obmedzenie tučných a vysmážaných jedál,alkoholu a fajčenia. Fajčenie, zvyšujúce prvok kov, môže napadnúť nielen drevo pečene a žlčníka, ale aj zaplniť pľúca, na ktoré bude v tomto mesiaci pôsobiť enormná záťaž.

Kov nám však zvyšuje aj militantnosť voči okoliu a voči sebe. Slovo “musím” by sme mali vypustiť zo svojho slovníka a ak ho nahradíme slovom “chcem”, zvýšime harmóniu tepla sezóny.

Z kufríka prípravkov Energy preto určite vyberieme KOROLEN, ak budeme mať problém zapojiť sa do hravého rozosmiateho pohybu leta, a určite nezabudneme na REGALEN, ktorý nám bude veľkou oporou pri vyčerpaní našich kreatívnych energií. Kov pľúc nám pomôže ochrániť VIRONAL. Významnou mierou môžu prispieť aj krémy Pentagramu©. PROTEKTIN na krk pomôže hlasivkám pri zachrípnutí, natrieť môžeme pravé podrebro pri problémoch s drevom pečene a žlčníka. Na hlasivky odporúčam použiť aj RUTICELITDROSERIN aplikovaný na hrudník pomôže nielen pľúcam, ale aj nám pri zvládaní náporu letných povinností.

 

Autor: Eva Joachimová

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
2 673 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme