Abychom se nemuseli bát rakoviny aneb je tu doba vhodná k detoxikaci organismu

lubomir_chmelar_medisatZ nádorových onemocnění mají lidé obvykle mnohem větší strach než z nemocí ostatních. Přitom jsou úmrtí na onkologické nemoci co do počtu méně častá než úmrtí následkem cévních onemocnění. Proč tedy ty zakořeněné obavy? Především tu hraje roli představa pomalé smrti. Měli bychom ovšem vědět, že pro nádor není zvlášť jednoduché naše tělo ovládnout. Mnohé z čtenářů bude určitě zajímat, co vlastně obávaný tumor pro svůj růst potřebuje a jak toho můžeme využít při regeneraci. Nádor potřebuje buňky, které se intenzivně množí. Proto se také nejčastěji objevují nádory tkání s nejrychlejší obnovou sliznice nebo dalších vrstev (nádory sliznice střev, jater, lymfatického systému včetně kostní dřeně). Tyto tkáně lze snadno vyprovokovat k rychlejší obnově nějakým inzultem – může to být opakované poranění, časté dráždění při opalování, působení toxinů v těle při dietních chybách nebo při nesnášenlivosti určité potraviny (např. koření), častá bývá též iritace při dysbióze v tlustém střevě, zejména při nárůstu plísní nebo kvasinek v jeho obsahu. Zkráceně lze říci, že nádor potřebuje toxické nebo fyzikálně nepříznivé prostředí. Významným iniciátorem vzniku nádorů jsou volné radikály, které vznikají při vystavení tkáně ozáření, ale také při intoxikaci některými kovy (Cd, Ni, As, Mn atd., může to být i trojmocné železo). Volné radikály vznikají v podstatě vždy při získávání energie (při spotřebě kyslíku) dýcháním.

Jak mohou v tomto směru pomoci preparáty Energy?

CYTOSAN velmi dobře působí na detoxikaci vnitřních orgánů. Váže se na volné radikály a toxiny, a tím očišťuje vnitřní prostředí těla. Brání transportu toxinů z tlustého střeva do nitra organismu. REGALEN výrazně působí na zvýšení detoxikační schopnosti organismu. Další podmínkou vzniku nádoru je příznivé prostředí. Jde o vyšší obsah solí a také změnu pH, tzn. změnu mírně alkalického prostředí v kyselé. Vyšší kyselost prostředí (nižší pH) dává možnost uplatnění genových mutací. V případě lokálních genetických změn v regulaci buněčného dělení může dojít ke ztrátě kontroly nad množícími se buňkami. Jak ovlivníme zvýšenou kyselost prostředí a obsah solí v těle? Metabolismus solí a vody ovlivňuje RENOL, případně KING KONG, a prostřednictvím úpravy hladiny solí v těle je regulováno i pH. Vliv na pH mají i humáty obsažené v CYTOSANu a BALNEOLu. Oxyhumolity, jež jsou součástí těchto preparátů, reagují a neutralizují především kyselinotvorné soli, čímž zvyšují pH a působí i v prevenci vzniku nádoru.

Nejvýznamnější podmínkou vzniku onkologického onemocnění je snížení výkonnosti buněčné imunity. Sem patří systém makrofágů a žírných buněk, které dovedou zdegenerovanou tkáň odstranit, a specializované Tlymfocyty se schopností přímo usmrcovat některé nádorové buňky. Pro náležitý vývoj těchto buněk je nutná dobrá výstavba buněčných membrán, které jsou tvořeny lipidy. Nízká aktivita enzymů zpracovávajících tuky (esterázy, lipázy) může vést k nedostatku především nenasycených mastných kyselin a nebo ke snížení jejich využitelnosti pro metabolismus membrán. Nenasycené mastné kyseliny si tělo nedokáže vytvořit a jejich nedostatek pak může vést k chybám v metabolismu. Špatná tvorba buněk systému buněčné imunity může vést ke stavu, kdy tato ochrana selže a v těle se začne nekoordinovaně patologicky množit určitá skupina buněk. Zhruba každou sekundu se v lidském těle změní 3 normální buňky v buňky nádorové. Při větší zátěži chemickými nebo fyzikálními mutageny může tento počet přesáhnout i několikanásobek. Pokud je však buněčná imunita v pořádku, jsou potenciální onkologická ložiska kontrolována systémem buněčné imunity. Jestliže buněčná imunita není v normě, snadno se jedno z těchto ložisek změní ve skutečné nádorové ohnisko.

Jak zvýšit buněčnou imunitu?

Velmi dobrým prostředkem pro zlepšení výkonnosti buněčné imunity je DRAGS IMUN, jehož účinek je navíc potencován hojivými vlastnostmi obsaženého latexu. Dalším přípravkem s neocenitelnými vlastnostmi pro zlepšení výkonnosti buněčné imunity je KING KONG. Další podmínkou pro vznik nádoru je chaos v řízení funkce tkáně. Každý orgán a jeho jednotlivé tkáně dostávají informace prostřednictvím nervového a hormonálního systému. Do této kategorie patří i hormony s krátkým dosahem, tzv. lokální hormony. Pokud se objeví vada v řídících systémech a informace se nedostávají na místo určení, tkáně reagují chaoticky, dělají si, co chtějí. Velmi snadno pak nastane situace, kdy se tkáň bez kontroly začne množit bez vlastní potřeby orgánu. Zavedeme-li do chaosu pořádek, odstraníme další nebezpečný faktor vzniku onkologického onemocnění. A jak to dokážeme? Kterýmkoli preparátem s bioinformací, jenž se vztahuje k postižené tkáni. Bude-li to tkáň zprostředkovávající styk s vnějším prostředím, bude vhodný VIRONAL, STIMARAL nebo KING KONG. Půjde-li o detoxikaci organismu, bude zapotřebí REGALEN. Jestliže je v obraze nemocné tkáně metabolismus solí nebo vody, je nutné nasadit RENOL či KING KONG. Jde-li o tkáně nervového a hormonálního systému, je vhodný GYNEX, pro cévní systém a celkovou energii těla dáme přednost KOROLENu. KOROLEN je vhodný i pro nespecifické působení na novotvary, které jsou vyživovány cévami. Bioinformace Korolonu napomáhá zmenšení průtoku cévou k nádoru a působí jako prostředek bioinformační devitalizace nádoru. Zkušenosti naznačují, že přípravky Energy působí preventivně, ale pomáhají též v terapii onkologických onemocnění.

Článok uverejnený v časopise Vitae 2005/04

MVDr. Lubomír Chmelař, Ph.D.

Je odborník v oblasti ekológie, ekotoxikológie a radiobiológie. Spolupracoval na realizácii klinického testovania a následnom štatistickom vyhodnotení liečiv pre popredné svetové farmaceutické firmy. Aktívne sa podieľal na vytváraní receptúr bylinných regeneračných preparátov s preventívnym účinkom. Vo svojej praxi využíva poznatky tradičnej čínskej medicíny, ktoré obohacuje o najnovšie poznatky v oblasti bioinformačných technológií.

Chcete zistiť ktorý energetický okruh máte najviac oslabený? Otestujte sa!

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
7 279 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme