Detoxikácia – prečo práve na jar?

Danilo Rizzuti

obrázok so súhlasom Danilo Rizzuti / FreeDigitalPhotos.net

Jar je obdobím, keď sa mení nielen biorytmus prírody, ale spolu s ňou sa „prebúdza“ aj naše telo.

Cez zimu prirodzene inklinujeme k teplej strave, jeme viac tukov a menej čerstvej potravy. V zime je tiež menej svetla, preto sú fyziologické pochody v tele spomalené a prevažuje ukladanie zásob tuku. Nakoľko je vylučovanie toxínov z tela pomalšie, ukladajú sa spolu s tukom. Väčšina najhorších toxínov je totiž veľmi dobre rozpustná práve v tuku.

Na jar začne telo vo väčšej miere spaľovať tuky, aj vďaka tomu, že pribúda svetlo. Zároveň sa však uvoľňujú aj nazbierané toxíny, čo zapríčiňuje tzv. jarnú únavu (ide hlavne o preťaženie imunitného systému a väčšie riziko ochorení). Preto je vhodné tesne pred nástupom tejto fyziologickej fázy telo zbaviť jedov a posilniť imunitu.

Ideálnym prostriedkom pre očistu tela a posilnenie imunity je Aloe Vera.
Aloe veľmi účinne detoxikuje, postupne zbavuje bunky toxínov, ktoré sa počas zimy nazhromaždili. Často však máme v tele zásoby toxínov uložené celé roky, pretože ich príjem je vyšší, ako sa ich telo prirodzenou cestou dokáže zbaviť. Preto detoxikácii venujme zvýšenú pozornosť. Je dobré každý rok zaradiť 2 mesačnú detoxikačnú kúru (najlepšie na jar i na jeseň), doplniť ju prechádzkami na čerstvom vzduchu a zaradiť šaláty zo surovej zeleniny a naklíčených semien, neskôr doplniť šaláty z divorastúcich bylín (žihľava, žerucha, medvedí cesnak…)

Príčinou mnohých chorôb je tiež zlé trávenie a vyprázdňovanie
V zime je pre nás mastnejšia strava potrebná, často však dochádza k nárastu hmotnosti a zhoršeniu trávenia. Obsah čriev je zahustený, trávenie sa spomaľuje a zhoršuje sa vyprázdňovanie, dochádza k nadúvaniu… Aloe vera nielen detoxikuje bunky a vylúči z tela škodlivé látky, ale zároveň vyčistí črevá, pomôže z nich odstrániť usadeniny, zlepší peristaltiku a trávenie. Tento prosces zároveň podporuje chudnutie.

Bojujte s jarnou únavou
Jarná únava vzniká jednak z dôvodu vyplavovania toxínov z tela, zároveň však aj preto, že naša strava bola v zime chudobná na minerály, vitamíny, enzýmy, aminokyseliny a iné pre život dôležité látky, ktoré sa nachádzajú hlavne v surovej strave.
Aloe Vera obsahuje viac ako 200 aktívnych látok, ktoré nám účinne pomôžu túto povestnú jarnú únavu zvládnuť. Zároveň ich vstrebávanie je omnoho účinnejšie, pretože črevá sa vyčistili a biologicky viazané látky sú pre telo omnoho prirodzenejšie, ako užívanie syntetických multivitamínov.

Aloe Vera obsahuje:
– 20 minerálnych látok (vápnik, horčík, mangán, zinok, chróm, sodík, draslík, selén…)
– aminokyseliny (z 22-och je v aloe 18, a tiež všetky esenciálne)
– vitamíny (všetky okrem vitamínu D; antioxidanty A,C,E a vitamíny skupiny B, vrátane B12)
– enzýmy…

Pripraví nás na boj s alergiou
S jarou prichádza tiež obdobie, ktoré je postrachom pre všetkých alergikov, pretože práve teraz začne pôsobiť väčšina alergénov. U niektorých ľudí už mesačné užívanie Aloe vera ostránilo vedľajšie príznaky alergie, všebecne sa však odporúča začať užívať šťavu z Aloe Vera minimálne mesiac pred sezónou a pokračovať v jej pití počas celej sezóny.

Príjemným „vedľajším účinkom“ užívania je krajšia pleť
Aloe vera nám pomôže zbaviť sa kožných problémov, naše pleť bude lepšie hydratovaná, vyživená, pevnejšia a krajšia. Ak trpíte alergickou dermatitídou, pomôže vám vyriešiť aj tento problém, tu je však ideálne skombinovať šťavu na vnútorné užívanie s gélom na vonkajšie použitie.

A nakoniec nesmieme opomenúť, že Aloe Vera zlepšuje celkový životný pocit, náladu, budete mať viac energie a budete sa cítiť vitálnejší. Aloe vera nám udržuje zdravie, zachováva telesnú i duševnú sviežosť a udržuje mladistvý vzhľad.

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
4 170 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme