Chilliburner – Nepáli v ústach, spáli kilá

Už po desaťročia vedia vedci o účinku chilli papričiek a kapsacinoidov v nich obsiahnutých na stratu hmotnosti. Kapsacinoidy sú skupinou zložiek, ktoré v chilli papričkách spôsobujú pálenie. Obrovské množstvá štúdií a výskumov, ktoré boli zrealizované za posledných 30 rokov dokazujú veľký potenciál chilli papričiek a kapsacinoidov na kontrolu hmotnosti a obmedzenie chuti do jedla. Problémom v prijímaní odporúčaného množstva kapsaicínu doteraz bolo, že výťažok chilli papričiek je výrazne pálivý a efektívne množstvo pre chudnutie môže poškodiť ústa a tráviaci trakt.

Chilliburner je v tomto smere prelomový!

Obsahuje vysoko koncentrovaný prírodný výťažok chilli papričiek (Capsimax TM) spracovaný patentovanou technológiou obalových materiálov do mikrokapsúl, kde účinná zložka poskytuje užívateľovi maximálny efekt kapsaicínu bez akéhokoľvek podráždenia úst či tráviaceho traktu. Tým rieši problém dodržiavania dennej dávky.

Výskumy dokazujú:

Kapsacinoidy znižujú množstvo telesného tuku Výskum (Kawada 1986, 1991) dokázal, že kapsacinoidy spúšťajú reťazec fyziologických javov, ktoré napomáhajú lipolýze (spaľovaniu tukov). V štúdii publikovanej v roku 2003 v Journal of Nutrition Science and Vitaminology, doplnky obsahujúce kapsaicín a výťažok zeleného čaju spôsobovali úbytok okolo pol kila telesného tuku v priebehu dvojtýždňového obdobia v porovnaní so skupinou, ktorá dostávala placebo (Tsi et al; 2003).

Chilli papričky pomáhajú kontrolovať chuť do jedla

Jednou z hlavných príčin prečo diéty zlyhávajú je hlad. Preto kľúčovým hľadiskom vo vývoji efektívnych diétnych plánov je kontrola chuti do jedla. Viaceré štúdie zistili, že pridávanie kapsacinoidov do stravy znižuje potrebu príjmu energie počas nasledujúceho jedla, inak povedané zjedenie chilli na raňajky donúti osobu zjesť menej kalórií na obed.

Dramatickým príkladom schopnosti chilli papričiek potlačovať chuť do jedla je ilustrovaná v štúdii publikovanej v roku 2001 v British Journal of Nutrition (Yoshioka 2001); keď subjekty, ktoré jedli chilli papričky mali zápornú bilanciu energie v hodnote 956 kalórií v porovnaní so skupinou, ktorá dostávala placebo. Kapsaicín zvyšuje výdaj energie Vo svojej podstate je strata hmotnosti jednoduchou záležitosťou: vydaná energia, vo forme spálených kalórií, musí prevyšovať energiu prijatú vo forme jedla. Avšak, ako hociktorý odborník na diéty môže dosvedčiť, o dosahovaní zápornej bilancie energie sa hovorí ľahšie ako sa dosahuje, hlavne keď s poklesom príjmu kalórií sa metabolizmus spomaľuje.

Poznáme 3 základné faktory spaľovania kalórií:

  1. Základná hodnota metabolizmu
  2. Telesná aktivita – Nový výskum žiaľ ale dokazuje, že samotné cvičenie napomáha k strate hmotnosti len do istej miery, pretože zvyšuje chuť do jedla, a preto spôsobuje zvýšenie príjmu kalórií (Cloud, 2009).
  3. Výdaj energie pomocou termogenických potravín Stravou vyvolaná produkcia telesnej teploty je jedným z troch faktorov, ktorý prispieva k dennému výdaju energie a premene tuku na využiteľnú energiu. Vedci zisťujú či je látka termogenická (t.j. či zvyšuje produkciu telesnej teploty) sledovaním zmien vo výdaji energie nasledujúcej po jej užití. V sérii štúdií zahrnujúcich ľudí uskutočnených na Tsukuba Univerzite v Japonsku a Laval Univerzite v Kanade bolo zistené, že výdaj energie významne vzrástol po tom čo subjekty zjedli jedlo obsahujúce chilli papričky (Yoshioka 1995, 1998, 2001).

Ďalšie účinky kapsacinoidov:

Kapsacinoidy pôsobia ako prírodné antibiotikum, potláčajú rozmnožovanie baktérií, podporujú spaľovanie škodlivín v tele, ďalej znižujú hladinu krvného cukru, inzulínu a triacylglycerolu, znižujú zrážanlivosť krvi, a teda riziko tvorby krvných zrazenín, chránia srdce, pôsobia protirakovinovo, antioxidačne a proti bolestiam hlavy a tiež ako prírodné afrodiziakum.

Chilli papričky obsahujú tiež veľké množstvo betakaroténu, flavonoidov, vitamínov C,E a A

Chilliburner:

  • Podporuje chudnutie
  • Zvyšuje výdaj kalórií
  • Znižuje chuť do jedla
  • Spaľuje tuk
  • Bojuje s celulitídou
  • Podporuje metabolizmus
  • Podporuje zdravé trávenie
  • Podporuje pravidelné vyprázdňovanie

Zloženie:

  • Capsimax TM extrakt Capsicum annum L
  • extrakt z pálivých papričiek, zdroj kapsaicínu
  • extrakt zo zeleného čaju, inulín

Dávkovanie: 1 tableta denne, najlepšie pred raňajkami, pre zvýšenie účinku pridáme jednu tabletu aj pred obedom

Tento produkt si môžete zakúpiť v E-shope, alebo priamo v obchode aj v akcii!

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
8 018 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme