Duchovný rozvoj IV. časť – Astromedicína versus vedecká medicína

Motto:
Dobrý lekár už len z úcty, že prisahá na múdrosť Hippokrata – by mal poznať aspoň astrologické minimum! v praxi zisťuje a zapisuje si anamnézu pacienta i jeho rodiny. Lekár by mal do nej zahrnúť aj seba – v akom pomere je on sám k pacientovi. Nejde o vzťahy z oblasti sympatie, starostlivosti či ohľaduplnosti, ale o vzťahy oveľa dôležitejšie. Na základe dátumu narodenia lekára a pacienta, už z bežného porovnania (znamení a živlov), môže ihneď spoznať, ako sa bude pacient správať počas liečenia, aký má voči nemu ako lekár zaujať postoj, a ako ho liečiť… Každý človek, nevynímajúc lekárov, má určité rodinné, existenčné, právne, sexuálne, morálne a iné starosti. Preto kvalita i kvantita  práce je veľakrát ovplyvňovaná týmito faktormi a k tomu treba prirátať aj odbornú stránku, ktorá má tiež svoje rytmy a tie vedú k maximálnej odbornej sústredenosti a intuícii – inokedy sa zase nedokáže sústrediť a tým kvalita práce hlboko klesá pod jeho priemernú úroveň.
František Šteffek

Astromedicína versus vedecká medicína

Astromedicína priradila každému znameniu a každej planéte (nie náhodou) starostlivosť o jednotlivé telesné orgány:

  • Baran: ovplyvňuje hlavu
  • Býk: hrdlo, zátylok
  • Blíženci: hrudník a ruky
  • Rak: prsia, brucho
  • Lev: chrbát a bedrá
  • Panna: brucho, tenké črevo
  • Váhy: pokožku celého tela, obličky
  • Škorpión: pohlavné orgány
  • Strelec: panvu, zadok a stehenné kosti
  • Kozorožec: kolená, šľachy, zuby
  • Vodnár: holene, lýtka, členky
  • Ryby: nohy a chodidlá
  • Slnko riadi rast, vitalitu, srdce
  • Mesiac žalúdok, podžalúdkovú žľazu, sústavu rodidiel
  • Merkúr hrdlo, hmat, nervové funkcie, sústavu dýchania
  • Venuša chuť, obličky, pokožku, žľazy
  • Mars čuch, mozgovú kôru, nadobličky, pohybové nervy
  • Jupiter sluch, pečeň, nohy, bedrá, krvnú plazmu
  • Saturn kosti, kĺby, šľachy, zuby, vylučovaciu sústavu
  • Urán štítnu žľazu, nervovú sústavu, hypofýzu
  • Neptún epifýzu, orgány zmyslového vnímania, tvorbu leukocytov
  • Pluto regeneráciu buniek, imunitný systém, enzýmy, reprodukčné orgány
  • Chiron (objavený planetoid) je spojený s hypotalamom, kde sú umiestnené centrá, ktoré udržiavajú homeostázy vnútorného prostredia organizmu. Informácie prichádzajú do hypotalamu dvomi cestami – nervovou a hormonálnou. Rovnakými cestami sú vysielané aj príkazy. Hypotalamus reguluje činnosť vnútorných orgánov. Sú v ňom centrá priamo citlivé na hladinu hormónov v krvi a na zmeny v ich zložení a tiež skupiny špeciálnych neurokrinných buniek. Tieto bunky zlučujú a uvoľňujú hormóny, ktoré cievami a po spojení s bielkovinovými nosičmi, nervovou cestou prichádzajú do mozgového podväzku (hypofýzy). Táto žľaza reguluje činnosť iných endokrinných žliaz a samotná, potom ako cieľový orgán pre iné neurohormóny, je riadená hypotalamom. Hypotalamus zodpovedá za pocity hladu a nasýtenia, reguluje telesnú teplotu, kontroluje rozmnožovaciu činnosť a tiež spánok a bdenie. Tieto informácie nás môžu presvedčiť o tom, akú dôležitú funkciu Chiron v organizme zastáva. Okrem nich je predovšetkým spojený s udržaním harmónie organizmu a tiež s fázami spánku. Preto vďaka jeho pôsobeniu môžeme v spánku získať aj odpovede na otázky, ktoré nás sužujú.

Vedecká medicína sa od čias Louisa Pasteura nezmenila – naopak, súčasná medicína sa čisto z ekonomických dôvodov zubami nechtami snaží udržať pri živote Pasteurovu „teóriu choroboplodných zárodkov“ aj napriek tomu, že ju vyvrátil Antoan Béchamp (uznávaný profesor fyziky, toxikológie, zdravotníckej chémie a biochémie), ktorý zistil a dokázal, že príčinu choroby je treba hľadať vo vnútri tela. Avšak sláva, výrečnosť a bezohľadnosť pomohla Pasteurovi presadiť „teóriu choroboplodných zárodkov“ (tvrdiac, že choroby spôsobujú baktérie napadajúce telo zvonku), ktorá potom celkom ovládla myslenie lekárov a panuje dodnes – lebo vírusy možno dobre pozorovať mikroskopom a proti nim bojovať.

Avšak alternatívne duchovné (nie náboženské!) pohľady hovoria, že každá choroba má svoj dôvod – telo tým dáva najavo, že niečo nie je v poriadku. Zároveň to však znamená, že nad chorobou možno sotva zvíťaziť, pokiaľ sa neodstránia jej príčiny… Človek sa nakazí najprv v duši určitými neresťami (nimi pripraví „živnú pôdu“) a až potom bacilmi.

Práve na rakovine to jasne vidieť, že hoci sa v praxi veselo ožaruje, amputuje, používa chemoterapia a predpisujú sa kvantá rôznych chemických liekov, tak viac ako 90% chorých na rakovinu stále ešte zomiera, takže nad lekármi neustále visí logická otázka – je tento postup vedy správny?! Niektorí lekári dokonca priznávajú, že štatistiky liečby rakoviny sa falšujú tým, že sa operujú „neškodné“ tumory, aby sa „úspechy“ lekárov vylepšili. Nezabúdajme, že štatistika je iba rad čísiel, s ktorým sa dá veľmi účelovo manipulovať…

Tieto fakty potvrdzujú príklady rakoviny prsníka: Postihnuté ženy sa nikdy nedozvedia, že im boli prsia odstránené pre nič za nič… Neskôr až 95 % žien, ktorým boli amputované prsia, nemôžu viesť plnohodnotný sexuálny život a nie sú schopné dosiahnuť orgazmus… Taktiež sa zamlčuje fakt, že rakovina sa po amputácii orgánu objaví zákonite niekde inde v tele…

Prsia: predstavujú materský princíp, slúžia nielen pre výživu dieťaťa, ale aj pre vzájomnú rozkoš ženy a muža. Rakovina pŕs u žien vzniká v dôsledku hlbokého odporu a z frustrácie rodinného života… Býva veľmi častá aj u mníšok, ktoré majú plné ústa lásky a Panny Márie, ale v podstate sú to ženy, ktoré odmietli stať sa matkami – nositeľkami života. Túto svoju prirodzenú úlohu v duchu celibátu chápu ako podradnú a opovrhujú ňou v ilúzii, že sú „Kristove nevesty“!

Choroby prsníkov poukazujú na chyby žien, ktoré sú spojené s materstvom, so vzťahom k vlastnému telu, výchovou detí, odzrkadľujú spory a nedorozumenia v partnerskom spolunažívaní, tiež pocity ublíženia, ktoré sa občas vynoria v mysli tých, ktorí sa veľa obetujú a nedočkajú sa ani poďakovania za svoju drinu…

Srdce: býva síce rôzne postihované, ale prečo nikdy nemá rakovinu (to žiadny lekár nezistil)?! Lebo je centrom všetkého diania, symbolom osobnosti a postoja k životu. Rozvádza nielen krv, ale aj lásku do celého tela – všetko sa potom prejavuje v ostatných „zázračných“ tkanivách (žily, cievy, samotná krv). To predstavuje náš cit, emócie…

Infarkt: je dôsledok preceňovania vlastných síl a nadvlády vôle.

Srdcová arytmia: je typická pre tých, ktorí sa striktne pridržiavajú svojich návykov a nepripustia, aby niečo narušilo ich zabehaný spôsob života. Keďže ľudské telo nevie produkovať vlastný vitamín „C“ (kyselinu L-askorbovú), preto všetci ľudia trpia nedostatkom tohto vitamínu a majú sklon ku kardiovaskulárnym a ďalším ochoreniam.

Leukémia: je vyvolaná zo sklamania v živote alebo v manželstve, prináša človeku pocit, že za nič nestojí. Človek sa začína brániť a v sebe si vytvára nerovnováhu. Ponižovaný človek sa v duchu živí myšlienkou na pomstu! Cíti sa bezmocný a bez možnosti brániť sa – jeho duch sa napokon vzdá, lebo nevidí perspektívu úniku. Neustále živená myšlienka sa somatizuje a začnú sa mu chorobne množiť biele krvinky (tie v tele „ničia nepriateľa“).

Keďže chorý na leukémiu je plný bolesti, táto jeho bolesť tlmí tvorbu červených krviniek a zároveň mobilizuje imunitný systém, dochádza k zvýšenej tvorbe bielych krviniek – tak nastáva nerovnováha v krvi. Postihnutý človek sa musí naučiť milovať život taký, aký je a snažiť sa trpezlivo meniť veci, ktoré ho trápia.

Napríklad: deti mávajú leukémiu preto, aby dali rodičom príležitosť naučiť sa obetujúcej láske a viere. A práve láska a cit ich dokážu tiež vyliečiť. Pri všetkých chorobách, vrátane rakoviny sú časté prípady, keď si organizmus bez akejkoľvek pomoci zvonku s chorobou poradí. Avšak žiadne dieťa, ktoré ochorelo na leukémiu a bolo ošetrované chemoterapiou sa ešte nedožilo plnoletosti! Naopak, zomiera každý desiaty pacient po prvom nasadení chemoterapie (zistenie Dr. Hamera)

Školská medicína v súvislosti s týmito javmi toho iba veľmi málo vedecky preukázala…

Opäť máme za sebou „Deň narcisov“, keď dobrovoľníci chodili do pokladničiek zbierať od dobroprajných ľudí „Zajacovu 20 korunu“ pre chorých na rakovinu. Masívna mediálna kampaň bola plná pekných, ale prázdnych slov – lebo neustále zdôrazňovanie vyzbieranej sumy peňazí oproti minulému roku, naznačovala jasne niečo iné… Smutným paradoxom zostáva fakt, že ani jednému chorému to nepomôže a vyzbierané peniaze sa ako vždy ocitnú v rukách onkológov, ktorí ich odovzdajú neľudskej a nenažranej „bielej mafii“ za smrtiace lieky…

Nad ľudstvom visí nezodpovedaná otázka vedy ako Damoklov meč – od čoho teda závisí, ktorý orgán rakovina zasiahne? Duchovné bádanie poukazuje, že od oblasti života, v ktorej človek rezignoval… Podstatu rakoviny správne vystihol Dr. R.G.Hamer vo svojej knihe Krebs – Krankheit der Seele (Rakovina – ochorenie duše), že vzniká prostredníctvom mozgu a je vyvolaná prudkým konfliktom. To znamená, že oveľa viac chorôb ako sa veda domnieva, je podmienených psychosomaticky. Zaujímavý je aj opačný záver, že rakovinu nemožno umelo vyvolať v časti tela, ktorá je od mozgu oddelená. Veda tiež doteraz nevysvetlila, ako sa karcinómy na rôzne miesta tela dostanú a ako sa šíria, lebo v krvi sa ich ešte nikomu nepodarilo zistiť…!

Pyšná, poplatná a ziskuchtivá veda – si nepoučiteľná ! Aj napriek tomu, že si mala na svojom začiatku geniálnych liečiteľov, ktorí ti zanechali také dôležité poznatky pre budúcnosť (citujem niektorých):

Hippokrates (cca 450 pred n. I.) hovoril:

„Na nádorovú chorobu je lepšie nepoužiť žiadne pálenie alebo liečenie nožom (operácia). Ak sa použije, pacient zomrie. Keď sa však nepoužije, pacient sa môže udržať dlhšie, a dokonca sa sám vyliečiť.“ Odvtedy uplynulo 25 storočí, než súčasná veda a lekári došli k rovnakému zisteniu…?!

Celsus (cca 100 n. I.) tvrdil:

„Po rezaní nádoru sa choroba vracia a zapríčiní smrť, pričom väčšina pacientov, ak sa lieči jemne, dosiahne dlhého veku.“

Paracelsus (cca 1530 n I) varoval:

„Liečiť nádory rezaním, pálením a iným podobným mučením by malo byť zakázané a tvrdo trestané. Tá choroba vznikla od prírody a vylieči ju znova len príroda, nie mučiaci lekári!“

Dr. R. C. Hamer tieto biologické zákonitosti znova empiricky našiel a došiel po stáročiach opäť k tomu istému poznatku, o ktorom vedeli vyššie citovaní geniálni liečitelia.

Zistil, že sa všetky typy rakoviny rozširujú v tele rovnakým spôsobom: za využitia tráviacich enzýmov (collagenázy, metalloproteinázy) – to je vedecký fakt. Tieto enzýmy možno blokovať, a tým zabrániť rozšíreniu rakovinových buniek, terapeutickým použitím prirodzenej aminokyseliny – lysinu, spoločne s iným, rovnako nepatentovateľným stopovým prvkom. Na tento liečebný prístup reagujú všetky doposiaľ druhy študované rakoviny, vrátane rakoviny prsníka, prostaty, karcinómov, rakoviny pľúc, rakoviny kože a všetkých ďalších foriem nádorov. Svoje poznatky zverejnil v roku 1981, ale masívne sa potláčajú všetkými prostriedkami. Ak by sa podľa nich pacienti liečili -boli by prázdne nemocnice a „biela mafia“ by prišla o miliardové zisky!

Z toho jednoznačne vyplýva, že pod zámienkou ošetrovania rakoviny sú pacientom pod krycím názvom „chemoterapia“ aplikované toxické substancie, vrátane derivátov yperitu. Skutočnosť, že tieto toxické zmesi ničia tiež milióny zdravých buniek je v tomto biznise smrti vedome zanedbaná…

Paul Ehrlich sa preslávil arzénovou zmesou „Salvarsan“ ako zakladateľ modernej chemoterapie – za zbytočné utrpenie miliónov chorých rakovinou bol kráľovský odmenený sumou 300 000 mariek Nobelovej ceny…

Časopis Spiegel č. 26/1987 cituje profesora Klausa Thomsena: „Výpovede narastajúceho počtu lekárov by mali dať podnet k zamysleniu, keď hovoria: „Na sebe by som si takú terapiu robiť nenechal.“ V článku sa tiež píše: „…medikamentózna zbraň proti rakovine nerozlišuje medzi zhubným nádorom a zdravými bunkami. Pacienti preto prežívajú túto terapiu ako svoje predpeklie!“

Z týchto skutočností vyplýva, že pokiaľ sa nezmení táto civilizácia – rakovina zostane celosvetovou „epidémiou“, lebo poskytuje výnosnú bázu dlhodobému obchodu, ktorý „bielej mafii“ (farmaceutickým korporáciám) nielen vynáša trilióny dolárov, ale zároveň sústavná aplikácia chemoterapie vyvoláva u pacientov ďalšie nové choroby ako dôsledok vedľajších účinkov, ktoré vyvolávajú infekcie, zápaly, krvácanie, zlyhanie rôznych orgánov atď. Ide o „obchod s chorobami“ – ešte lukratívnejší, než so samotnými chemoterapeutickými liekmi. Tento celosvetovo organizovaný podvod je zameraný na genocídu stoviek miliónov nielen rakovinových pacientov…

Cytostatiká sú také jedovaté, že sa nemocničnému personálu radí nosiť, pokiaľ je to možné, rukavice a ochranu dýchacích ciest… Avšak o tom, že na príbalových návodoch sa píše, že môžu vyvolať rakovinu – vie len málokto!

Každý úprimne zmýšľajúci lekár musí pripustiť, že šance na prežitie sa u pacientov s rakovinou od skončenia II. svet. vojny vôbec nezvýšili aj napriek tomu, že dnešné „zdravotníctvo“ lieči modernejšie a drahšie s presvedčením, že koná to najlepšie, ale nepomohlo to ešte nikomu!

Vypovedajú ďalší z radu statočných:

MUDr. Alien Levin: – „Väčšina rakovinových pacientov zomrie kvôli chemoterapii, ktorá nelieči rakovinu prsníka, hrubého čreva ani pľúc… Je to preukázané už viac než desať rokov, ale lekári ju v boji s týmito tumormi napriek tomu naďalej používajú! (UCSF „The Healing of Cancer“, Marcus Books, 1990).

Dr. Hardin Jones: – docent „University of California“, dospel po analýze štatistík o prežití rakoviny, zahrňujúcich veľa desaťročí, k nasledujúcemu záveru: „Stav (chemoterapeuticky) neošetrených pacientov sa nezhorší, alebo dokonca zlepší!“ Tento otrasný záver Dr. Jonesa nebol nikdy vyvrátený! (Walter Last, The Ecologist, roč. 28, č. 2, marec/apríl 1998)

Tlač: – „V markantnej väčšine prípadov neexistuje žiadny dôkaz akéhokoľvek druhu, ktorý by oprávňoval očakávanie, že chemoterapia nejako zvyšuje nádej na prežitie. O tejto terapii sa šíri veľká lož – že dajako súvisí s ústupom rakoviny a predĺžením života pacienta.“ (Philip Dav, Cancer: Why we are still dying to know truth, Credence Publications, 2000)

Dr. Ulrich Able: – nemecký epidemiológ (Heidelberg Mannheim Tumor Clinic), urobil vyčerpávajúci rozbor a zhodnotenie všetkých podstatných štúdií a klinických experimentov, ktoré kedy boli v rámci chemoterapie urobené… A zistil, že celkový celosvetový pomer pozitívnych výsledkov použitia chemoterapie je desivý – jednoducho preto, že nikde nie sú dostupné vedecké dôkazy demonštrujúce, že chemoterapia môže ľubovoľným a za zmienku stojacim spôsobom predĺžiť život pacientov postihnutých najbežnejšími druhmi rakoviny orgánov. Dr. Able upozornil, že chemoterapia môže skvalitniť život len výnimočne, a označil to za „vedeckú biedu“! Zastáva názor, že prinajmenšom 80% vo svete uskutočňovaných chemoterapií je zbytočných. „Aj keď neexistuje akýkoľvek vedecký dôkaz o účinnosti chemoterapie, nie sú lekári ani pacienti pripravení sa jej vzdať“ (Lancet, 10. 08. 1991)

O tejto hĺbkovej štúdii sa nikdy nezmienili v žiadnych verejných masmédiách – naopak, bola dôkladne pochovaná…! (Tim O’Shea, Chemotherapy – An Unproven Procedure) „Podľa správ lekárskych asociácií sú notoricky známe nebezpečné vedľajšie účinky liečiv štvrtou hlavnou príčinou smrti – hneď po infarkte, rakovine a mŕtvici.“ (Journal of the American Medical Association, 15. apríl 1998)

Hovorí sa, že ľudská pamäť je krátka – hlavne u tých, ktorí nám vládnu… Preto v ošiali prílivu západnej demokracie, resp. DÉMO(N)KRACIE už zabudli vládcovia štátov na „Globálnu správu 2000“, v ktorej prezident USA Jimmy Carter (v rokoch 1977 – 1981) vyzýval, aby svetová populácia bola do roku 2000 zredukovaná na 2 miliardy ľudí… Čo mienil americký prezident počas necelých 30 rokov urobiť so zostávajúcimi 4,5 miliardami ľudí…?!

Od roku 2002 je Jimmy Carter nositeľom Nobelovej ceny za mier! Tento exprezident nedávno verejne prehlásil, že Amerika musí robiť to, čo povie Izrael…

Rímsky klub – Svetová elita vedcov a politikov sa napokon rozhodla, že nadišiel čas eliminovať populáciu planéty… Zlomili „Štvrtú pečať“, a tak odcválal do sveta Štvrtý jazdec apokalypsy – smrť a peklo kráča za ním… Je mu daná moc, aby zabíjal (1) mečom, (2) hladom, (3) morom a (4) zemskými šelmami (hyeny v ľudskej koži)…

Fakty vypovedajú:

  1. Štokholmský medzinárodný ústav pre výskum mieru (SIPRI) zistil, že v roku 2004 bolo vo všetkých krajinách vydaných na vojenské účely vyše 900 miliárd eur…
  2. V roku 2005 trpelo na celom svete vážnym nedostatkom potravín a následnou podvýživou 852 miliónov ľudí…
  3. Napriek nebývalému pokroku lekárskej vedy je skutočnosťou, že „mor“ vyčíňa na mnohých miestach a drasticky sa množí – AIDS, HIV, rôzne mäsožravé baktérie, SARS, „vtáčia chrípka“, choroba „šialených kráv“ a veľa ďalších liekom odolných chorôb, ktoré zatiaľ nemajú názov…
  4. Úplavica zabíja najmenej 6 miliónov detí ročne. V rozvojových krajinách osýpky, tuberkulóza, čierny kašeľ, obrna, tetanus a záškrt zabíja ročne asi 5 miliónov detí a najmenej toľko ich zmrzačí. To je hrôzostrašná štatistika „štvrtého jazdca apokalypsy“, aj napriek dostupnosti antibiotík a očkovacích látok…

Autor: František Šteffek – astrológ

Zdroj: astro-tabu.sk

Odporúčaná literatúra:

Literatúra o atrológii

Literatúra o zdravej výžive

Kniha: Co možná nevíte o očkování

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
6 717 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme