Neuveritelný!… Príbeh…

Neviem ci sa vobec da urcit, kedy a ako sa zacala tato strasidelna otrava. Moja matka mala otravu amalgamom uz roky pred tym, ako som sa narodila. Tiahla sa 4 desatrocia s typickymi symptomami, bez toho aby poznala dovod svojich tazkosti.  Asi tyzden pred zaciatkom tehotenstva si dala vsetky amalgamove blomby vyvrtat a nahradila ich zlatom. Takze, moja otrava zacala uz v maternici. Zrod druhej (alebo uz tretej?)  generacie poskodenej amalgamom! Ci aj moj otec trpel touto otravou sa dnes neda urcit. Maval pravidelne vypadky chutovych a cuchovych organov a dalsie chronicke tazkosti typicke pre otravu amalganom. Dovod jeho zdravotnych problemov je neisty. U mojej matky  bola  otrava ortutou dokazana.

Druhou generaciou poskodenych amalgamom bolo uz od zaciatku utle a casto chorlave dieta, co sa tyka temperamentu typicky “ortutove”, zle spavajuce a s podvahou. Svoje  prve vyplne som dostala ako 6 rocna, boli to zlate vyplne. Po prestahovani sa mojich rodicov, mi boli tieto vyplne vymenene za amalgam.  Zubar sa vtedy zabaval: “Zlato u tak maleho dietata, to predsa nemoze vydrzat, amalgam je ovela lepsi.” Ako 10 rocna som mala uz tolko amalgamovych vyplni, ze spozornel dokonca aj skolsky zubar, bohuzial nevaroval ma. Kym som dovrsila 17. rok, bola som “zaplatana” uz 15. plombami. Neskor som dostala este dve do zubov mudrosti, namiesto toho, aby boli vytrhnute. Prave tieto zuby maju priame spojenie s mozgom a nervovym systemom – nie nadarmo sa tak volaju. V nasledujucich 15 rokoch nebola ani jedna z tychto plomb vymenena, neskor ked boli vsetky vybrane, boli uz totalne “vyzuvane”. Neskorsie vypocty podla röntgenovych snimkov zubov dokazali, ze som svojho casu mala v ustach 6 gramov cistej ortute porozkladanej do 17. amalganovych plomb!

Vo veku 12. rokov som dostala zapal mozgovych blan. V tomto case som dostala viacere plomby do ust. Kedze symptomy zapalu mozgovych blan dobre poznam a kedze som ich v najtazsej faze mojej otravy ortutou znovu prezivala, dovolujem si tvrdit, ze tento akutny toxicky encephalitis, bol vtedy vyvolany davkou ortute do mojho detskeho organizmu. Niekolko rokov neskor mi bolo kvoli zapalu vyoperovane slepe crevo. Slepe crevo ma dolezitu funkciu v ramci latkovej premeny a tiez detoxikacie. Jeho zapal svedci o jeho pretazeni.  Po operacii slepeho creva to pokracovalo dalej s uz obvyklymi chronickymi zapalmi hrdla, nosnych a prinosovych  dutin (to vsetko lezi v blizkosti zubov), zapalmi  zaludocnej a crevnej steny a alergiami. Do mojich 20. rokov to bolo vecne hore-dole, fazy ked som sa mala dobre, byvali stale castejsie prerusovane kratkymi fazami, ked mi bolo spatne, na zvracanie, problemy s krvnym obehom, hnacky, zavrate a triasky. Vtedy mi bolo od doktorov povedane, ze je to kvoli puberte, ale teraz s odstupom casu tu suvislost lepsie rozumiem.

Na vecne nafuknute brucho som si prisposobila satnik a problem s travenim som uz ani neregistrovala. Tazkosti so spanim som mala uz ako dieta a dospievajuca a nervy boli skor z hodvabu ako z drotov a to pocas mojho celeho doterajsieho zivota. Uz ako dieta som casto chodila unavena do skoly, maturitu a neskor vsetky skusky na vysokej skole som pisala totalne vycerpana a unavena.

“Bohuzial”, moja vytrvalost bola silna a ja som si nechcela uznat, ze som stale viac chora.  Zacala som pred tymito problemami zatvarat oci, hoci to nie je prave spravny sposob, ako problem riesit. Predsa len som pocas studia navstivila viacerych doktorov, ktori bohuzial nic nenasli a s psychosomatickou diagnozou som zakotvila u psychiatra.

Moje mlade roky boli zatienovane stale väcsou aktivitou tazkych kovov v tele a mozgu. Ku koncu studia som sa citila tak chora, ze som musela tomu prisposobit cely sposob mojho zivota. Vecerne stretnutia s priatelmi, divadlo alebo koncert boli takmer nemozne. Aj ked som vzdy rada sportovala, v 28.-29. rokoch mi sport pripadal uz velmi narocny vzhadom na moje slabe telo, od 34. rokoch som uz nebola schopna sportovat vobec. Len s velkym vynalozenim sil a vole, stale narastajucimi bolestami v oblasti srdca a pocitom dochodkyne som sa tackala cez lesne chodniky. Taktiez, poskodenia mozgu a nervov boli stale dotieravejsie, moja slaba pamät mi uz dlho bola trapna, a horiacu hlavu som si citila ako upnutu medzi kliestami a to najmä v noci. Pichanie v mozgu sa opakovalo, nebolo to uz len “jedno bodnutie.” Viacere navstevy u lekarov zvycajne koncili diagnozou – psychovegetativna dystonia. Mozno som sa mala napadnejsie stazovat a spravat, ale to by som urcite skoncila na psychiatrii.

A zub casu hlodal dalej. Moja schopnost pracovat mi pripadala stale tazsia. Ako akademicka som musela vykonavat najmä dusevnu pracu, no moja hlava bola znicena, omamena a unavena, s tym sa nedalo vela zacat. Na pracovisku som sa citila velmi neprijemne. Bohuzial patrim k tym hlupym ludom, ktori boli este hrdi na to, ze tak vysileni a chori dokazu pracovat. Ako keby tato povinnost bola dolezitejsia ako vlastne zdravie. V praci som musela dlho sedavat pri pocitaci a programovat, co mi bolo velmi neprijemne, pretoze som reagovala na elektromagneticke polia najmä obrazovky a disketovej jednotky. Väscinou som sa potom stiahla na zachod a pokusala sa pomocou autogenneho treningu nejako prezit den. Schovavala som svoju chorobu ci uz na pracovisku, ako aj pred  priatelmi a pribuznymi. Schovavacka z nudze, pretoze som nevedela, co sa vlastne so mnou deje.  Neexistovalo meno pre moju chorobu. Co som mala odpovedat ludom na otazky? A ked som ja sama tomu nerozumela, ako by to mohli pochopit ti druhi?

Po robote som bola schopna ist uz len do postele. Pocas vsetkych tych rokov mojej choroby, bol moj manzel ku mne velmi mily, vyvaral mi, robil domace prace a celkovo sa mi pokusal pomoct. Po mojej vypovedi v praci kvoli chorobe, musel sam zarabat.  Vtedy som mala 32 rokov a okrem uz spominanych som mala este nasledovne tazkosti: caste bolesti hlavy, poruchy zraku, vsetky lymfaticke zlazy v oblasti hlavy a krku boli zdurene, latentne tupe bolesti v oblasti zubov a celuste, navaly horucavy a potu, necakane triasky, poruchy srdcoveho rytmu ako aj bolesti v oblasti srdca, vetry, bolesti v oblasti pecienky, hnacky, caste mocenie (aj v noci). Rano bolestiva reuma v rukach, zapaly, cysty a vredy v podbrusi najma na vajcovodoch. Jedna velka cysta v lavom prsniku. Velky napuchnuty biely jazyk, krvacanie dasien. Plet bola zltkasta, nervy vecne naspanovane, zavrate a bezmocnost ako aj fazy, ktore mali typicke symptomy toxickeho encephalitisu: extremne bolesti hlavy, hlava je tahana dozadu do tyla, neda sa predklonit, citlivost na svetlo, nevolnost, horucka.Vypocitavanie vsetkych problemov by trvalo velmi dlho, preto tu na zatial skoncim.

V tom case som si nechala robit akupunkturu, ktora mi ale nepomohla. O amalgame som vtedy este nic nepocula a ani som nevedela, z akych jedovatych komponentov pozostava. Jeden priatel mi dal vtedy tip, ze by moje tazkosti eventualne mohli mat suvis s ortutou, a aby som si dala svoje plomby odstranit. Mojho zubara som prehovorila na alergicky test, ktory skutocne preukazal alergiu na amalgam. Mala som stastie, ze tento test u mna nezlyhal, pretoze by som sa asi vzdala myslienky, ze povodcom mojich problemov moze byt skutocne ortut. Ze som mala okrem alergie aj otravu amalganom, to vtedy nikoho ani nenapadlo – bola to vtedy este prilis neznama tema. A ako je to pri alergiach zvykom, treba ich povodcu co najrychlejsie odstranit. Nasledovne som si nechala v obdobi jedneho tyzdna vybrat vsetkych 15 amalganovych vyplni (dva zuby boli v tom case uz vytrhnute), bez akej kolvek pripravy organizmu a ochrany. Zubar mi nasadil zlate korunky a jeden paladiovy mostik a ja som sa uz velmi tesila na coskory navrat mojho zdravia.

Vsetko vsak prislo uplne inak.

Po vybrani amalamov sa moja ustna dutina zapalila a bola plna stipajucich pluzgierikov, tyzdne som mohla jest len tekutu stravu, moj zdravotny stav sa podstatne zhorsil. Vlastne bolo to zhorsenie vsetkych doterajsich tazkosti, ktore som uz mala: vecne hnacky, zavraty, este väcsia strata sil. S odstupom casu viem, ze toto rychle odstranenie plomb bez akejkolvek ochrany moju otravu podstatne zhorsilo. V nasledovnom pol roku som casto odpadavala, ale väcsinou som uz lezala aj tak v posteli, cakajuc na zlepsenie. V priebehu 24. hodin som musela 20-krat mocit a vypit 3 litre vody, inak by som dostala okamzite zapal mocoveho mechura. Bolo to obrovske utrpenie, pomale chradnutie poslednych rokov sa este urychlilo. Vyvrtanim plomb som tak k chronickej otrave “uspesne” pridala este akutnu. Na zaciatku som bola este stale optimisticka a verila som lekarom, ked mi hovorili, ze sa jedna len o prilisnu alergicku reakciu na vyvrtanie plomb, ale neskor mi bolo stale jasnejsie, ze mam otravu amalgamom a nie len alergiu. Jedine, co sa po vyvrtani zlepsilo bola reuma a zapaly dasien.

Najskor som bola liecena klasickymi homeopatikami. Vyvolavali mnohe reakcie, ale nie zlepsenie celkoveho stavu. Neskor som brala Mercurius solubilis comp., ktory je specialne urceny na znecistenie a otravy amalgamom. Na tento liek som silne reagovala, no moj stav sa nezlepsil, bolo to chradnutie v tupom omameni s pribudajucimi problemami s dalsimi organmy.  Casto som pochybovala o tom, ci moje tazke ochorenie je naozaj sposobene otravou ortutou. Urcity cas mi naozaj pripadalo tazke uverit v tuto skutocnost. Medzitym sa uz v mediach objavovali spravy o otravach amalgamom, ktore boli vsak pravidelne dementovane zo strany zubarov. Toto nezodpovedne spochybnovanie bolo pre mna a mojich lekarov nebezpecne, pretoze viedlo k falosnemu informovaniu. Mohlo ma to stat zivot, pretoze spravna diagnoza bola dlhy cas spochybnovana dokonca bojkotovana, cim som stracala vsetky sance na vyliecenie.

3 ½ roka po odstraneni plomb som sa nahodou pri citani o terapii s injekciami DMPS pri otrave amalgamom dozvedela, ze obsahuje okrem ortute aj cin, med a striebro. Mojho osetrujuceho lekara som dokazala presvedcit, aby mi tieto injekcie objednal a okamzite zacal terapiu. Ze sa s touto substanciou musi zaobchadzat opatrnejsie nevedel ani on ani ja. Ampulky prisli z Ruska, jedna polska doktorka nam prelozila navod na pouzitie. Pri kazdej injekcii som dostala v sekunde silny pich v pravej polovici mozgu a placlivy zachvat. Tieto injekcie ma vzdy polozili a ako vedlajsie ucinky sa prejavili bolesti creva, pankreasu a kozne alergie. Oktrem toho zavrate, slabost, nevolnost s vracanim, hnacka a problem so srdcom. U jedneho zubara, ktory sa vyznal s problemami, ktore amalgam sposobuje, som pri EAV-merani zistila, ze po 4 rokoch od odstranenia plomb mam este stale silnu otravu ortutou. Po sklamani v homeopaticku liecbu, som zacala doverovat DMPS-detoxikacii. Ale znovu bolo vsetko inak, ako som dufala. Po roku terapie s DMPS/DMSA som bola taka slaba, ze som doma nevladala vyjst hore schodami a nepresla som 100 metrov bez bolesti srdca. Je to substancia, ktora sa odporuca pri akutnych otravach, pri chronickych len v tom pripade, ked je clovek pomerne fit. Odkial som to mala ale vtedy vediet? Na kolko sa moje telo touto terapiou detoxikovalo je mi dodnes nezname. Muselo to vsak byt dost velke mnozstvo. Po tomto roku som sice uz nebola taka “zaamalganovana”, ale pomale umieranie pokracovalo. Aj tato terapia bola pre mna sklamanim.  Vyskusala som vtedy vsetky zname terapie, a bola som na tom horsie ako pred tym. Nasledujuce mesiace nasledoval najhorsi cas mojho zivota, kedy som sa vnutorne s nim rozlucila. Neexistovali ziadne lieky, ktore by mi pomohli, iba bezmocnost. Nenachadzala som uz ziadnu nadej a nezelala som si nic ine po tolkom utrpeni, ako rychlu smrt. Niekedy by som najradsej toto trapenie ukoncila rychlym uderom kladiva do hlavy.  Zostavalo mi uz len cakanie na smrt. Rozmyslala som nad najlacnejsim sposobom, ako sa dostat pod zem, a denne som bola na smrt pripravena.

Napriek neustalemu pichaniu a bolestiam srdca, stichom v mozgu, nocnemu poteniu, priputanosti na postel a bolestiam roznych organov “rychla smrt” stale neprichadzala. Mozgove a neurologicke skody sa este zhorsili, casto som nevedela ani pisat. Aj ked som vedela ako pismena maju vyzerat, nebola som ich schopna preniest na papier. Boli to necitatelne skrabanice. A taketo vypadky myslenia  neboli v tom case vynimocne. Bolesti telesnych organov, v pravej polovici mozgu, zacinajuci sivy zakal, najmä na pravom oku to vsetko sa este zhorsilo. Vsetky stolicky v lavej hornej celusti boli mrtve. Nemala som uz co stratit a tak som na vlastnu past zacala doping  velkymi davkami vitaminov, mineralov, enzymov a aminokyselin. Po ca 8. tyzdnoch som sa zacala citit lepsie, stichy a bolesti srdca zmizli, taktiez potenie. Ze si clovek tymto predavkovanim moze aj skodit, som musela sama zistit, kedy a kolko tychto latok moje telo v danom momente potrebovalo. Naucila som sa narabat s kyvadlom. Aj ked toto meranie nie je vzdy 100%, pomohlo mi sa orientovat a moj doping klapal celkom dobre. Pomaly som sa zacala zviechat, z casu na cas som mavala priznaky detoxikacie, napriek tomu, ze som uz mesiace na to nebrala ziadne lieky.

Konecne som v Svedsku nadabila na v Nemecku este neznamu glutacnu terapiu. Docitala som sa, ze bol vynajdeny liek zvany Algamin a ktory obsahuje okrem ineho aj tri aminokyseliny. Po tom ako som tuto terapiu zacala, objavili sa znovu typicke symptomy – triasky, bolesti hlavy, mravcanie v rukach, silne zahmlenie, problem so zazivanim, bolesti v oblasti pecienky a zlcnika, caste mocenie a mnoho inych, pocas coho ortut cirkulovala v tele a bola nasledne vylucena. Vylucovacie organy museli byt podporovane.  O nieco neskor, asi 5 rokov po odstraneni amalganu, som si nechala vytrhat vsetky zuby, kde bol predtym amalgam (15 zubov). Dvaja zubari, ktori poznali tuto otravu a s amalganom uz nepracovali  mi toto radikalne rozhodnutie neboli ochotni previest, chceli najskor na mne vyskusat umelohmotne korunky. Treti zubar – tradicny “spracovatel ortutovych vyplni” sa napokon nadomnou zlutoval a zuby mi vytrhal. Priamo po vytrhani zubov nasledovali silne reakcie a to po dlhe tyzdne: znovu hnacky, horucky, napuchnute lymfaticke uzliny, toxicky zapal mozgovych blan a mnoho dalsich. V priebehu dalsich 12 mesiacov sa pomaly odburavali blokady v mojom tele, glutacna terapia a vytrhnutie zubov mi robili dobre. Nasledovali este mnohe zapaly. V mojom tele vladol totalny chaos. V poslednych dvoch rokoch som si pisala svoj “chorobny” dennik, kde som si denne zapisovala,  ako som sa citila, ci som v noci mohla spat, ktore zapaly a ine problemy som mala a ktore lieky som brala. Z tychto zapiskov sa da jasne vybadat, ako moje sa moje telo za poslednych 24 mesiacov glutacnej terapie spamätava a snazi opravit poskodenia sposobene otravou.

Povazujem to skoro za zazrak a mala som obrovske stastie, ze som za cele tie roky este nedostala rakovinu.

Moje telo sa meni nie len vnutorne, ale aj viditelne na vonok. Drzanie tela je ovela priamejsie, hrudny kos sa vymanil zo „zelezneho puta“ a otvoril sa. Este stale prevazuju v tyzdni zle fazy, ale mozem stale castejsie zaznamenat v priemere 2 „dobre“ dni. Moje telo nebol blazninec v ktorom strasi, vedela som presne, ze bolo chore, len som nevedela preco a z coho.

7 rokov od vybrania amalgamu zacina 39-rocna „babka“ znovu behavat a sportovat. Dusevna praca ma sice este stale velmi vycerpava, pri pisani tohto clanku som si musela ist castejsie lahnut a oddychnut. Ale napriek vsetkemu citim, ze sice pomaly ale isto ide vsetko opat hore kopcom. Je to ako pomale prebudzanie sa zo strasidelneho sna, tolkeho utrpenia a bolesti, tolkych slz, bola som tak blizko smrti a na konci ucity druh znovuzrodenia. Mam obrovsku radost z toho, ze som sa z tejto tazkej chronickej otravy ortutou, ktora bola jednoznacne sposobena amalgamom dostala.  Po tolkych rokoch boja o prezitie chcem este spomenut skody, ktore mi dodnes z tejto otravy ostali: Skody na ociach, nervoch a imunitnom systeme a mozgu. Co z tohoto raz bude? Dostanem neskor alzheimerovu alebo pakinsonovu chorobu? Daju sa tieto skody vobec este niekedy napravit? S tymito obavami sa musim naucit zit. Budem moct znovu pracovat v mojom odbore? Aj keby som z hladiska zdravia bola toho schopna, kto by ma uz zamestnal po 7. rokoch nezamestnanosti z dovodu choroby? Tym padom bolo moje dlhorocne stadium nanic. Takto tazko poskodeni ludia amalgamom mozu poziadat o invaliditny dochodok zatial len vo Svedsku. Tato choroba ma stala strasne vela penazi, pretoze vsetky tieto testy a lieky zdravotne poistovne neplatia, nevraviac este o dalsich vydavkoch spojenich s protezami, cestovanim za tymi par lekarmi, ktori sa so skodami, ktore amalgam sposobuje vyznaju a pod.

Dlhorocny boj o prezitie viedol aj k urcitemu druhu straty vlastneho “ja” v chronicky chorom tele s mozgom, v ktorom ortut nahlodava  inteligenciu, s vypadkami pamäti a narazovymi  zmenami  nalad. Uz roky nemam svoju osobnost. Tato dlha tazka choroba prehlbila moju vzdialenost k zivotu.

Toto su tie crepiny, ktore ostavaju.

Bola to moja smola, ze som mala chorobu, ktora vlastne nema byt. Jej existencia je este dodnes od mnohych zubarov a lekarov popierana. Pre nevedomost lekarov a nedostatok liekov nadobudla moja choroba obrovske rozmery, moje utrpenie bolo zbytocne predlzovane.  Casto by som mala radsej rakovinu alebo AIDS, ako tuto otravu, ktoru si nikto nevsimal. Musela som viest mnohe boje s lekarmi a ludmi, ktori ma nechceli pochopit, kym konecne moju chorobu a utrpenie uznali. Vhodne liecebne terapie som si musela v knizniciach sama hladat a zostavovat. Dnes rozumiem tomu, preco su Svedi tak spokojni so svojou glutacnou terapiou, nie je sice najrychlejsia, ale doteraz asi ta najlepsia cesta k uzdraveniu. Je to jedina terapia, ktora dokaze telo skutocne regenerovat.

Autor: Anna S., Nemecko

Dodatok

Pani Anna S. z nevedomosti lekarov urobila vo svojej terapii 2 zakladne chyby.

1. Bez pripravy organizmu a akejkolvek ochrany si dala v kratkom case vybrat vsetky plomby. To je fatalna chyba, ktora moze mat strasne nasledky. Vyplne treba vyberat pomaly (1-2 za mesiac) a k tomu brat DMSA, ktore uvolnenu ortut z vyvrtavania viaze a vylucuje z organizmu.

2. Pani Anna si pocas DMSA terapie nedoplnala zinok, selen, horcik, vitaminy a ine dolezite prvky. Tato substancia totiz okrem ortute viaze a vylucuje aj ine potrebne latky, preto je ich velmi dolezite pocas terapie telu dodavat vo velkych mnozstvach. Nedostatok tychto latok moze zapricinit take problemy a oslabenie organizmu v takom rozsahu ako pani vo svojom pribehu opisuje.

Mili citatelia, takto podobne som prezila a precitila otravu aj ja osobne. Mala som vsak oproti pani Anne viacere vyhody. Ja som prisla na svet ako zdrave dieta a moja otrava tym padom netrvala az tak dlho. V najtazsich chvilach som prezivala tie iste stavy, i ked ja som uz vedela vdaka internetu o co ide a na zaklade mnohych pribehov som vedela, ze sa z toho mozem dostat. Mala som stastie na spravnych ludi, ktori mi uverili a pomohli, ktorym chcem aj touto formou este raz podakovat.

Autor: Svetlana Wenzl

Poznamka Kampane:

Kratko pred a po vyvrtavani amalgamovych plomb sa podla medzinarodnych protokolov bezpecnosti prace s amalgamom odporuca uzit 4 tablety aktivneho dreveneho uhlia (napr. Carbofit) spolu s poharom – dvoma vody.

Na detoxikaciu ortute sa tiez odporuca uzivat vysoke davky vitaminu C.

zdroj: derealizacia.wgz.cz

Produkty doplňujúce zinok, selén, horčík, a iné vitamíny

Knihy s podobnou problematikou nájdete TU

Knihy s problematikou zdravých zubov nájdete TU

Kyvadielka si môžete zakúpiť TU

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
8 935 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme