Ako sa chrániť pred chrípkou

marin

obrázok so súhlasom marin / FreeDigitalPhotos.net

Predkladáme Vám overené spoľahlivé postupy, ktorými je možné predísť všetkým formám chrípky, vrátane prasacej. Na prvom mieste by vždy mala byť prevencia. Okrem vyhýbania sa preľudneným priestorom, kde riziko vírusovej nákazy výrazne stúpa, nepodceňujeme ani správnu výživu.

Vírusom a baktériám nahráva predovšetkým kyslé prostredie nášho organizmu, preto je múdre udržiavať mierne zásadité vnútorné PH. Kontrolné lakmusové papieriky je možné zakúpiť vo vybraných lekárňach a zdravotníckych potrebách. Ku kyselinotvorným potravinám patrí najmä cukor a všetky rafinované a konzervované polotovary.

V období chrípok uprednostňujeme preto skôr čerstvú zeleninu a domáce ovocie. K vžitým mylným predstavám patrí, že našu imunitu posilnia umelé (syntetické) vitamíny a minerály. V prírode nenájdeme žiadneho živočícha, ktorý by sa živil anorganickými časťami. Kameňožrúti sú len v rozprávkach.

Telesnú i psychickú odolnosť naopak veľmi rýchlo zvýšia bylinky a včasné otužovanie. Najlepším prostriedkom pri vírusových útokoch akéhokoľvek pôvodu je extrakt z echinacei purpurovej – volanej jednoducho echinacea. Pri pocitoch, že na nás už niečo „lezie“ je dôležité tzv. akútne dávkovanie – 5 kvapiek extraktu (napr. Herba Vitalis) každú štvrťhodinu počas celého prvého dňa a na druhý deň už pokračujeme v klasickom dávkovaní.

Pri znížených vitálnych silách a zimnej únave môžem odporučiť výborný, čisto prírodný Dúhový elixír FRUCTAVIT, obsahujúci výťažky z arónie čiernej (jarabiny čiernej), čučoriedok, ostružín a čiernej ríbezle. Tento elixír neobsahuje žiadne pridané látky a môžu ho bez obáv užívať i deti a tehotné ženy.

Vynikajúcim prírodným prostriedkom na prevenciu chrípok je hubový elixír IMUNEX, obsahujúci okrem iného unikátne glukány. Pokiaľ podceníme prevenciu a chrípke podľahneme, rozhodne zostávame ležať v posteli a chorobu neprechodíme! Elixír IMUNEX je možné užívať aj priamo pri chrípke, v tomto prípade sa osvedčilo zrýchlené dávkovanie 6x denne 10 kvapiek a u detí 6x denne 5 kvapiek.

Autor: Martin Kolár

Zdroj: elixiry.sk

Medicína v našom E-shope:

Detoxilen elixír – na celkové prečistenie organizmu

Fructavit elixír – na posilnenie a regeneráciu organizmu

Fungilen elixír – na potlačenie nežiadúcich mikroorganizmov

Imunex elixír – pri alergiách a poruchách imunity

Literatúra v našom E-shope:

Lexikon zdraví – Martin Kolár

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
4 531 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme