„Slnko“ v prípravkoch Energy

Výťažky z ľubovníka sa osvedčili i pri ošetrovaní poškodenej kože po nadmernom slnení či opaľovaní. Nuž, Hyperión sa snaží napraviť, čo poškodil. Nečudo, že i krém Ruticelit obsahuje ako dôležitú súčasť práve ľubovník. Pokiaľ sa rozhodneme, že budeme používať túto bylinku vo forme čajového záparu, mali by sme si dať pozor na nepríjemné účinky, ktoré môže Ten tam hore vyvolať – fotosenzibilitu. Koža sa stáva citlivejšou, môžu sa na nej pod vplyvom dlhodobého slnečného žiarenia objaviť tmavé škvrny, prípadne sa zapáli, ba môžu sa dostaviť i nervové poruchy, závraty. Ale to len vtedy, ak preženieme užívané množstvo záparu nad rozumnú mieru. Korolen je prípravok harmonizujúci meridiány ohňa, teda i srdca, osrdcovníka a troch žiaričov, všetko oblasti, ktoré majú pod kontrolou “slneční bohovia”. Taktohľa sa prostredníctvom bylinného koncentrátu, naplneného bioinformáciami, starajú o krvný obeh, posilňujú imunitný systém, navracajúc zdravie do pôvodného stavu, tak isto, ako sa Slnko vracia každý rok na tie isté miesta vo svojom pravidelnom neúnavnom rytmickom revolučnom krúživom pohybe (Slnko v horoskope má na starosti hlavne srdce a oči).

Serge Bertasius Photography

obrázok so súhlasom Serge Bertasius Photography / FreeDigitalPhotos.net

S menom Héliovej manželky nymfy ostrova Rhodos – Rhody, teda ruže – je spojený iný prípravok. Rozchodnica ružová, latinsky Rhodiola rosea, je najdôležitejšou bylinkou, ktorej účinné výťažky nájdeme v posilňujúcom a stimulujúcom Stimarale. Názov ruže v odbornom názve nájdeme dvakrát, aj keď latinsky sa slovom ros označuje taktiež ranná rosa, ktorú rozprskne po svete Héliova sestra, bohyňa rannej zory Eós vo chvíli, keď v ružovom prísvite víťazí nad svojou sestrou, bohyňou Mesiaca, Selénou. Stimaral má presne také účinky. Prebúdza nás ako svieži ranný vánok a zavlaží našu myseľ životodarnou vlahou, aby sme mohli bez námahy prekonať páľavy každodenného vypätia síl. Len večer by sme mali na prípravok zabudnúť, lebo nám Eós a Hélios nedovolia privítať Selénu, ktorá by nás sprevádzala k sladkému odpočinku, voviedla do ríše, kde vládne boh spánku Hypnos, či do sveta boha snov Morfea.

Eós obdarí rannou morskou rosou aj voňavú bylinku, ktorá posilňuje srdce a lásku, pri svadobných obradoch často používaný rozmarín (lat. ros marinus – morská rosa). Výťažky z neho prevoňajú náš dych vo chvíľach, keď sa približujeme k milému človeku, lebo sú obsiahnuté vo všetkých zubných pastách – Bielom diamante, Balsamiu a Silixe. V liečiteľstve je rozmarín výnimočný. Ako jedna z mála rastlín zvyšuje krvný tlak. Upokojuje a odstraňuje nervové vyčerpanie a zlepšuje krvný obeh. Vhodný je zvlášť pri reumatizme, kašli, astme, búšení srdca, nervozite, nespavosti a migréne. Priaznivo podporuje aj činnosť pečene. Rozmarínové víno je liekom na nemoci slabého srdca.

Zázračná vôňa Ruže stolistej dopĺňa krém Droserin. Navádza nás, aby sme si odkašľali, keď chceme prehovoriť a máme guču v krku, alebo aby sme sa vykašľali na problémy, ktorými nás chce svet gniaviť. Rozveselí myseľ, rozžiari tvár a opantáva nás svojou čarovnou arómou, nútiac znova a znova sa zhlboka nadýchnuť. Nie nadarmo je ruža kvetom zamilovaných. Poetka Sapfó ju nazvala kráľovnou kvetov a perzské ružové záhrady boli nazývané rajskými. Droserin rozjasní pokožku a zabráni jej starnutiu. V tomto úžasnom kréme nájdeme i informácie ruženínu, polodrahokamu, harmonizujúceho srdcovú čakru a tým aj všetky orgány, ktoré sa ukrývajú za sternom, hrudnou kosťou – srdce, pľúca, detskú žľazu.

A aby sme nezostávali nič dlžní i ďalším dvom spomínaným, v skratke spomenieme ich “liečivé” schopnosti. Dionýzos (v rímskej mytológii Bakchus – výhonok révy), stojí po boku Herakla (Herkula) v boji proti Gigantom a tak pomáha svojmu otcovi Diovi (Jupiterovi) zvíťaziť nad Kronom (Saturnom), vládcom starých olympských bohov. Zloducha Adgista poráža ľsťou, premeniac vodu v studničke na víno. Keď sa Adgistos napije, omámený zaspí a Dionýzos už nemá veľa práce pri zbavení “mužstva” spomínaného zloducha. Dionýza nájdeme vždy s nádobou naplnenou vínom, je s ním spojený vínny ker a pšenica. Dionýzske mystériá, vykonávané ako pocta, boli späté aj s kozlom a býkom, symbolmi plodnosti. Vínna réva spĺňa úlohu mesiášskej rastliny, spôsobujúcej duchovnú extázu. A víno je azda najúžasnejším zúročením slnečného svitu, nápojom, ktorým rozospievame srdce. Ale nás môže spojiť s bohmi len ak ho pijeme ako liek. Tak na zdravie!

V opačnom prípade dopadneme ako posledný zo spomínaných predstaviteľov “slnečných božstiev”, Héliov syn Faetón (gr. Žiariaci), ktorý sa “opil” túžbou riadiť otcov slnečný záprah. Požiadal otca, či mu splní akékoľvek želanie. Hélios vo svojej božskej veľkoleposti sľúbi, že áno. Potom je zaskočený, ako mnohí otcovia, keď ich syn požiada o čosi, čo môže rodinu = svet voviesť do záhuby, zruinovať. Božský sľub ale nemôže zrušiť. Faetón vo svojej egoistickej pýche a mladíckej nerozvážnosti otcov povoz nezmôže “ušoférovať”, zľakne sa a v strachu z neovládnuteľnej animálnej sily konského záprahu sa rúti k zničeniu života na zemi. Jupiter to nemôže dopustiť a zrazí ho svojím bleskom. Hélios stráca syna, ale svet je zachránený. Mýtus nám pomáha liečiť sa z mladíckeho fanatizmu a “opičej” otcovskej lásky.

Autor: Mgr. Miroslav Kostelnik

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
3 745 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme