Symboly Feng Shui – naši ochráncovia

Mnozí z vás budou jistě hodně překvapení, když zjistí jakou roli v našem životě hrají symboly. Často ani není nutné znát cizí jazyk a kulturní tradice abychom rozpoznali univerzální znaky moci, lásky, ochrany atd. Často sami intuitivně volíme ten nebo jiný symbol podle životních situací ve kterých se nacházíme a podle toho co si přejeme do našeho života přivést. Například bohatí a úspěšní lidé se často obklopují symboly úspěchu a moci: orel, plachetnice, lev, koruna atd. Pro vytvoření romantické atmosféry volíme vyobrazení šťastného zamilovaného páru, srdíčka, svíčky atd. Pocit ochrany nám zase poskytnou vyobrazení nebo sošky Ježíše, Budhy, anděla strážného, různé amulety atd. (prostě to, čemu věříme).

 

Není nutné být velikým psychologem, aby jste si všimli známky samoty v domě v podobě obrázků, fotografií a sošek osamělých mužů a žen, obrazů pochmurného podzimu nebo zimy atd. Stejně tak jako lze číst jazyk symbolů, lze jím i mluvit. Je to jeden ze způsobu jak vyjádřit naše přání a požádat Vesmír o jejich splnění. Ať už žádáme o úspěch, ochranu nebo lásku jde jen o to vybrat ta správná slova.

 

Zde uvádíme několik příkladů jak lze jazyk symbolů používat. V žádném případě, nikdy, nedávejte symboly na záchod nebo do koupelny!!!

 

Zvonek je naším pomocníkem. Když zazvoníte zvonkem – přivoláte pomoc, aktivujeme pomocníky ze všech stran. Zároveň zvuk zvonečku přináší do domu dobrou energii a vypuzuje negativní. Postavte zvoneček do Severozápadního sektoru Vašeho domu a zazvoňte na něj vždy, když potřebujete přivolat pomoc.

 

Anděl je klasickým Západním symbolem. Vyobrazení Anděla Strážného je určené k ochraně členů rodiny od všeho zlého, k nasměrování věcí správným směrem a k pomoci ve složitých ale i každodenních otázkách a situacích. Anděl skutečně má mocnou energii. Nejlepším místem pro umístění anděla je Severozápadní sektor domu, bytu nebo i kanceláře.

 

Vějíř je symbolem východním. Je to symbol vysokého sociálního statusu. Je důležité z jakého materiálu je vějíř vyroben, tak například santálové dřevo dokáže odrážet negativní energii. Je důležité taky co je na vějíři vyobrazeno. Jeřáb je tradiční symbol dlouhověkosti, zdraví a dobrých rodinných vztahů. Slon je symbolem moudrosti, síly, jistoty a sebevědomí. Drak symbolizuje štěstí, úspěch atd.

 

Téměř každá kultura má své válečné hrdiny, ve feng šuej postavička válečného náčelníka symbolizuje ochranu proti všem zlým větrům vanoucím a ohrožujícím dům (tehdy to bylo hodně aktuální). Tak například Kwan Kung, obzvlášť když ho posadíte aby sledoval vstupní dveře, chrání dům proti všem negativním vlivům včetně zlodějů a další nepřízni, kterou odpuzuje svým strohým pohledem. Místo čínského symbolu však můžete za tímto účelem úspěšně využít i dalšího odvážného a slavného válečníka nebo postavičku rytíře, indiána atd.

 

Pár srdíček z růženínu je skvělým symbolem lásky a harmonie v partnerském vztahu. Je to spojení hned dvou symbolů. Růženínu, kamene lásky a dvou srdíček jako klasického symbolu lásky. Pořiďte si pár srdíček ať už z růženínu nebo i z jiného materiálu na noční stolek do ložnice a do Jihozápadním sektoru (JZ odpovídá za lásku a partnerský vztah). S úspěchem také můžete použít i vyobrazení jakéhokoliv jiného šťastného páru lidí nebo zvířat, labutě, delfíni nebo kočky.

 

Orel je klasickým symbolem úspěchu, společenského uznání, odvahy a schopnosti povznést se nad problémy a vyjít vítězně z jakékoliv životní situace. Postavičku, sošku nebo obraz či fotografii orla je dobré mít v pracovně a v Jižním sektoru domu, bytu nebo kanceláře.

 

Ganeša je symbolem moudrosti (pomáhá správným rozhodnutím), úspěchu v podnikání a v kariéře. Je to velmi starý a účinný symbol. Nejvhodnějším místem pro Ganešu je Severozápadní sektor domu, bytu nebo kanceláře. Ganešu můžete posadit po Vaši pravici i na pracovní stůl, pomůže vám ve vašich rozhodnutích. Je ale velmi důležité aby jste symboly jakými jsou Ganeša, Anděl, Budha, Kwan Kung atd. nikdy nedávali přímo na zem nebo pod schody. Tím by jste symbol zneuctili!

 

Před tím než pořídíte symbol nachystejte si pro něj místo (mělo by tam být minimálně uklizeno). Nikdy nedáváme symboly do špinavého a tmavého koutu!

 

Kde všude můžeme jazyk symbolů používat? Skutečně všude a při jakékoliv příležitosti!

 

Pokud bydlíte sami a toužíte po partnerovi, začněte mluvit jazykem symbolů. Dejte pryč vše co připomíná samotu a vneste do domu symboly v páru.

 

Pokud toužíte po ochraně a pocitu bezpečí odstraňte agresivní obrázky, sošky a kaktusy. Místo toho pořiďte vyobrazení Anděla a postavte ochránce proti vstupním dveřím, tak aby hlídal váš vchod.

 

Změnou prostředí a zapojením správných symbolů, lze skutečně dosáhnout zajímavé změny v životě. Zkuste to třeba i jen pro pozvednutí nálady, vše co přinese pozitivní emoce a energii je vždycky dobré.

 

Ďalšie produkty Feng Shui nájdete na tejto stránke.

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
6 621 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme