Eckhart Tolle: Duchovné prebudenie + videá a knihy autora

http://dotekticha.blogspot.com/

http://dotekticha.blogspot.com/

Eckhart Tolle: To, čo duchovné prebudenie znamená, môžeme pochopiť len prostredníctvom duchovného prebudenia. Keď sme prebudení, už sa nestrácame v myšlienkach, ale vnímame seba ako vedomie, ktoré tvorí pozadie nášho myslenia. Namiesto myslenia začne v našom živote dominovať uvedomovanie. Myslenie začne slúžiť procesu uvedomovania – vedomému kontaktu s univerzálnou inteligenciou. Toto vedomie zbavené myšlienok možno označiť aj slovom Prítomnosť.

Aký je vzťah medzi uvedomením a myslením?

Uvedomenie je priestor, v ktorom myšlienky existujú, keď si ten priestor uvedomí sám seba.

Našim vnútorným cieľom je prebudiť sa a tento cieľ nás spája s ostatnými obyvateľmi tejto planéty – je to totiž účel existencie ľudstva. Vnútorný účel nášho života je súčasťou zmyslu celku, vesmíru a jeho vznikajúcej inteligencie. Účel nášho života sa však časom môže zmeniť a každý človek má iný cieľ.

Ľudstvo je predurčené na to, aby utrpenie prekonalo, ale nie takým spôsobom, ako si predstavuje ego. Jedným z mnohých omylov ega je myšlienka, že utrpeniu sa treba vyhýbať.

Zmysel utrpenia je však vznešený – rozvoj vedomia a spálenie ega.

Presne toto vyjadruje aj archetypálny obraz ukrižovaného človeka, ktorý symbolizuje osud každého muža a každej ženy. Keď vzdorujeme utrpeniu, proces spaľovania sa spomalí, pretože vzdor ego len zväčšuje. Ak sa však s utrpením zmierime, proces sa urýchli, čo je spôsobené tým, že svoje utrpenie prežívame vedome. V utrpení sa rodí transmutácia. Oheň utrpenia sa mení na svetlo čistého vedomia.

Oslobodiť sa od ega nie je ťažké, je to vlastne celkom jednoduché. Tolle píše, že stačí, ak si budeme uvedomovať svoje myšlienky a emócie také, aké v skutočnosti sú.

Čiže nemusíme niečo „robiť“, len sa bdelo prizerať. Z tohto hľadiska platí, že nemôžeme urobiť nič pre to, aby sme sa zbavili svojho ega. Vo chvíli, keď v nás nastane posun od myslenia k uvedomovaniu, začne v našom živote pôsobiť inteligencia, ktorá ďaleko presahuje bystrosť ega.

Dobrý človek sa z nás predsa nestane tak, že sa budeme snažiť byť dobrí, ale tak, že objavíme dobro, ktoré v nás už je a umožníme mu, aby sa prejavilo.

Lenže toto sa stane iba vtedy, ak sa zásadne zmení stav nášho vedomia. Zenová múdrosť hovorí: „Nehľadaj pravdu. Iba prestaň lipnúť na svojich názoroch.“ Čo to znamená?

Prestaňme sa stotožňovať so svojou mysľou. To, čím sme bez svojich predstáv, sa potom ukáže aj samo.

Autor: Eckhart Tolle

zdroj: nina450.wordpress.com

Jeden Vědomý Nádech

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
9 070 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme