Vyčisti svoje telo! Poďakuje ti.

voraorn / FreeDigitalPhotos.net

voraorn / FreeDigitalPhotos.net

Očista pomocí rašeliny

Očista organismu podporuje naše zdraví, protože tělu pomáhá zbavit se nežádoucích látek, které jsou v něm uložené. Detoxikace pomocí rašeliny se využívá v prevenci i v terapii. Povídali jsme si o tom s MUDr. Alexandrou Vosátkovou.

Jak vznikla tradice používání rašeliny?

Terapie humátovými přípravky z rašeliny má úsměvnou historii. Humáty byly původně vyvíjeny jako doplňující složky pro stavebnictví. Zjistilo se totiž, že jejich molekuly mají velmi zajímavé fyzikálně chemické vlastnosti – dokážou na sebe navázat obrovské množství dalších látek. Proto se začalo přemýšlet, jak by tyto látky mohly pomáhat lidem. Zrodila se představa, že něco, co na sebe dokáže nachytat všechno, okolo čeho to projde, musí mít fantastický detoxikační efekt. Výsledkem těchto úvah jsou humátové přípravky, například od firmy Energy, které pomáhají lidem již řadu let.

Pro koho je detoxikace nejvhodnější?

Pro každého. Žijeme ve znečištěném prostředí, trpíme nedostatkem spánku a pohybu, máme špatné stravovací návyky a to přispívá k zanesení organismu toxickými a odpadními látkami. Proto je vhodná detoxikace těla alespoň na jaře a na podzim. Účinnost detoxikace se prokázala také u lidí s vážným onemocněním, u dlouhodobě nemocných, ale i u těch, kteří se nemohou zbavit zánětů, hlenů, výtoků.

Je detoxikace prostředky s rašelinou něčím výjimečná?

Ano. Detoxikačních přípravků je na trhu velké množství, ale po organismu pacienta vyžadují, aby něco zpracoval, a aby se účastnil procesu detoxikace vlastní silou. Jenže co když je tak nemocný, že jej tyto formy detoxikace ještě více oslabí? Také proto jsem si oblíbila přípravky na bázi humátů. Nic po organismu nechtějí. Vstřebají se, nachytají, co mohou, a tělo je beze změny vyloučí. Od chvíle, kdy je na trhu Cytosan firmy Energy, mě stále překvapuje intenzita jeho působení i vynikající snášenlivost.

Přípravky se používají pouze vnitřně?

Vnitřně i zevně. Cytosan je určen k detoxikaci a odstranění hlenů či látek udržujících zánět. S velkým efektem ho podáváme u lidí s revmatickými onemocněními, ale i u onkologických pacientů, anebo u stále kašlajících dětí, jimž se v těle nepřetržitě tvoří hleny. Spektrum použití Cytosanu je velmi široké. Onkologicky nemocným pacientům bych však doporučovala, aby svoji situaci vždy konzultovali s někým, kdo tuto terapii umí dobře používat.
Vnitřní užití Cytosanu Inovum pomáhá při nemocech střev, léčí některé druhy zácpy i Crohnovu nemoc a ulcerosní kolitidu. Přídavek zeleného jílu totiž zaručí, že přípravek zůstane převážně uvnitř střeva. Také se osvědčuje při léčbě prekanceróz, jako jsou třeba některé střevní polypy.
K zevnímu použití jsou určeny Cytosan Fomentum gel, Cytosan mýdlo či šampon. S úspěchem se dají použít na kožní problémy typu akné, seborea atp.
A na závěr jedna perla, jíž je Balneol. Koho nikdy nebolely klouby a kdo by si občas nepřál mít doma lázně? Nezoufejte! Balneol je humátový roztok s přídavkem éterických olejů a jako takový funguje velmi podobně jako přírodní rašelina, zejména co se týče prohřátí těla. Takže už to chce jen čas, klid, vodu teplou kolem 36?oC a blahodárná koupel přímo ve vaší vaně může začít. Po koupeli následuje půl hodiny klidu pod dekou.

Jaká je doporučovaná doba detoxikační kúry?

Humáty lze použít takzvaně jen tak, tj. jako detoxikaci anebo cíleně. Délka užívání se proto může zásadně lišit. Například revmatici užívající Cytosan řadu měsíců se pak obvykle téměř vyhnou chemickým lékům tlumícím bolest. Neznám lepší pocit, než když mi pacient přinese zprávu od lékaře se slovy, že v laboratoři se museli splést, protože takové zlepšení není možné.

Produkty odvozené od Cytosanu a Balneolu považuji za jedny z nejzajímavějších přípravků, které jsem kdy měla v ruce.

Fytomineral – koloidný roztok obsahujúci vyše 64 prvkov Mendelejevovej periodickej sústavy

BIOTERMAL – bioinformačná kúpeľová soľ z termálnej vody žriedla Podhájska

 

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
4 870 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme