8 věcí, které jste o konopí nemuseli vědět

Konopí jako starodávná substance

Konopí není ve světě žádnou novinkou. Například v čínské hrobce staré tisíce let bylo nalezeno téměř půl kilogramu této zázračné rostliny. Vrátíme-li se ještě dále, konopí se vyvíjelo společně s lidstvem od pradávna. Pravděpodobně proto, že se intenzivně využívalo v lékařství a pro náš druh mělo vysokou hodnotu. Svědčí to tedy o tom, že rostliny konopí nás následovali téměř celou naší historií.

Konopí může snížit úmrtnost novorozeňat

Důležitou, obecně uznávanou studií, která zkoumala tisíce dětí, které měli ve svém okolí vliv konopí na svůj organismus prokázal jejich menší úmrtnost z 15,7 na 1000 dětí na 8,9. Pro někoho možná informace přitažená za vlasy, přesto se jedná zatím o nejkomplexnější studium na danou problematiku.

ID-10020100V USA zasílá vláda pacientům tisíce jointů měsíčně a platí zákaz pěstování technického konopí.

Pro představu – čtyřem US pacientům dodává vláda dohromady 300 ubalených cigaret každý měsíc. Více než 30 zemí světa povolila pěstování technického konopí jako průmyslovou komoditu, ale v US nikoliv.

Konopí může být využito k čistce po nukleární katastrofě

Procesem nazývaným Fytoremediace se dá použít k čištění oblastí zasažených vysokou radiací pročištěním vody a hlíny. Konopí je jedna z nejefektivnějších rostlin pro tento proces a bývá používaná k čištění po celém světě jako např. v Černobylu.

Lékařská marihuana snižuje počet sebevražd

Nedávné studie dokazují, že v zemích, kde je povolená lékařská marihuana se snižuje počet sebevražd.

Konopný olej jako pohon aut

Přestože spousta lidí je informovaných o možnostech využití konopí k výrobě oblečení nebo provazů, málokdo ví o využití konopí k výrobě efektivního a k přírodě šetrného paliva. Konopný olej by mohl jednoduše vyměnit jeden z největších ropných produktů.

Americká vláda vlastní patent na sloučeninu z konopí

Americká vláda vlastní několik takových patentů. Jeden z nich má být používán jako antioxidant a neuroprotektant. S konečnou platností je tedy jasné, že vláda US zná využití konopných účinků ve farmaceutickém průmyslu.

Lidský mozek produkuje vlastní kanabinoidy

Naše tělo je schopné přijímat kanabinoidy pro svoje léčivé a terapeutické účinky a máme pro ně v mozku vytvořené speciální receptory. Lidské tělo obsahuje vlastní endokanabinoidní systém zajišťující důležité funkce, např. imunitní systém a regulaci příjmu potravy atd.

Zdroj: surfuji.cz

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
3 466 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme