O přírodní léčbě štítné žlázy

Ochranný štít našeho organismu

 Tímto ochranným štítem se myslí štítná žláza. Její nemoci vznikají z rozličných příčin a mají různý průběh. Ale jedno mají všechna onemocnění společné, a tím je zvětšení objemu štítné žlázy, kterému se říká struma. Rozlišujeme pět stadií jejího růstu. První a druhý stupeň zvětšení štítné žlázy není okem zjistitelný a prakticky se za strumu nepokládá. Třetí a čtvrtý stupeň je už zřetelný na první pohled, může způsobovat potíže při polykání a člověk začne mít problémy s mluvením. Pátý stupeň – podstatné zvětšení štítné žlázy je viditelné i na větší dálku. Nemocný má velké potíže s polykáním a mluvením.

Struma vzniká vlivem snížené tvorby hormonů (hypothyreóza) ve štítné žláze. Může nastat i úplně opačný jev – nadměrné zvýšení produkce hormonů (hyperthyreóza). Existuje ještě zvláštní skupina onemocnění strumou, která je charakterizována poruchami v imunitním systému (autoimunní thyreoid čili Hashimotova choroba). Onemocnění štítné žlázy je samozřejmě daleko více. V současnosti se léčba strumy omezuje na vyříznutí štítné žlázy. Jinak řečeno, štítná žláza se chirurgicky odstraní. To znamená, že se odejme zdroj hormonů, které jsou nezbytné pro její normální fungování. Člověk je tak nucen do konce života brát léky, které obsahují hormony.

Každý třetí člověk má problémy se štítnou žlázou… Onemocnění štítné žlázy je rozšířeno po celém světě. Téměř každý třetí obyvatel zeměkoule, včetně dětí, se někdy setkal s tímto problémem. K příznakům nedostatku hormonů produkovaných štítnou žlázou patří: slabost, únava, suchá a loupající se pokožka, nesnášenlivost chladu, snížené pocení, zvýšení hmotnosti při sníženém příjmu potravin, zácpa a svalové křeče. Těmto příznakům často nevěnujeme pozornost a mnohdy je ani nespojujeme s onemocněním štítné žlázy. Na fungování endokrinní soustavy však závisí činnost prakticky všech lidských orgánů. Nemoci těchto orgánů bývají často důsledkem selhání fungování štítné žlázy. Když se ke mně obrací lidé s žádostí o pomoc, diagnostikuji nemoc podle systému čaker a rozhodně se zaměřím na energii páté čakry, čakry krku – višuddhy. Jestliže naměřím zápornou hodnotu, zahrnu do léčení i opatření, která jsou zaměřena na regulování práce hormonálních systémů nezávisle na tom, s jakou nemocí ke mně pacient přišel. Činnost všech prvků endokrinní soustavy je bezprostředně spojena s normálním fungováním hypofýzy. Jednotlivé části hypofýzy jsou odpovědné za určitou endokrinní zónu. Jestliže člověk v dětství utrpěl úraz hlavy, poranění páteře nebo stres, mohou se v pozdějším věku projevit hormonální poruchy, které naruší činnost štítné žlázy, slinivky břišní a ostatních orgánů.

stitna_zlaza_jelena_svitko-300x300

stitna zlaza

Štítná žláza je bezprostředně spojena s činností pohlavního ústrojí. Při léčení gynekologických problémů byste neměli tuto skutečnost opomenout. Léčila jsem například pacientku, které vyoperovali dělohu místo toho, aby jí léčili štítnou žlázu. Měla stále zdravotní problémy, a navíc začala rychleji stárnout. Zaměřila jsem se na léčbu štítné žlázy, ale výsledek nebyl úplně stoprocentní. Ze svazku „sedmi propojených nádob“ byl totiž v důsledku operace odstraněn jeden článek čakry, což narušilo normální cirkulaci energie.

Vyzkoušejte lidové metody Dnešní lékaři na tradičních klinikách bohužel často zapomínají na lidové metody, kterými je možné ovlivnit činnost štítné žlázy. Metody, které doporučuji svým pacientkám, jsou pozoruhodně účinné a bez nároků na dlouhou přípravu. Léčení může probíhat v domácím prostředí a nemusíte ležet v nemocnici. Tato léčba je v první řadě zaměřena na samotnou aktivaci organizmu, aby sám obnovil životně důležité funkce. Podobných metod existuje velké množství. K nejúčinnějším patří obklady, které si můžete připravit z nejrůznějších materiálů.

Hliněné obklady Vezmeme 100 g šedomodré hlíny, kterou speciálně připravíme podle určité metody. Hlínu smícháme s vodou do konzistence husté smetany. Mimořádného účinku dosáhneme, pokud místo vody použijeme vlastní moč. 100 g hlíny smícháme s 50–70 g vody nebo moči. Připravenou hlínu naneseme na kousek plátna. Pokud možno použijeme na přípravu plátno, jiné materiály nejsou moc vhodné. Plátno s nanesenou hlínou přiložíme na štítnou žlázu, konce látky omotáme kolem krku a svážeme je. Tento „límec“ necháme působit nejméně půl hodiny, ale maximálně hodinu a půl. Při sundávání obkladu z krku je třeba dodržovat osobitý rituál, při kterém využijeme princip magického přenosu informací. Kvůli tomuto přenosu krk opět omotáme nějakou teplou látkou a asi dvě hodiny necháme působit zbytek hlíny. Plátěný obklad s hlínou potom vyneseme ven z domu a zakopeme pod nějakým stromem. Přitom si říkáme: „Matko Země, prosím tě, vezmi si mou nemoc, ať ji červi stráví!“ Tímto způsobem se zbavíme nemoci, která nebude škodit už nikomu dalšímu. Odkud nemoc přišla, tam se i vrátila.

Když máte na krku obklad, je dobré provádět speciální cvik, o kterém se zmíním později. Obklady je třeba přikládat na krk až do úplného uzdravení. Štítná žláza bude mít normální velikost za 2–3 týdny.
Když jsem pracovala v cizině, přišla ke mně do ordinace čtyřicetišestiletá Elizabeth. Tato Rakušanka měla strumu čtvrtého stupně. Všimla jsem si také příznaku Basedowovy nemoci – vypouklých očí. Čekala na vážnou operaci, ale nechtěla se podrobit chirurgickému zákroku. Poradila jsem jí hliněné obklady s přídavkem moči. Elizabeth přišla za dva týdny a sdělila mi, že její lékař endokrinolog konstatoval, že se jí struma zmenšila o dva stupně. Ostatně bylo to vidět na první pohled. Po měsíční léčbě začal být výraz jejích očí přirozený. Výborné jsou i mrkvové obklady. Mrkvový obklad je stejně účinný a léčivý jako obklad hliněný. Mrkev disponuje jedinečnou vlastností – přitahuje jód a předává ho buňkám štítné žlázy. Tyto buňky velmi aktivně reagují na takové obklady. Navíc se zlepšuje krevní oběh.

Mrkvový obklad Nastrouháme nadrobno 50–70 g čerstvé mrkve (obsahuje hodně karotenu) a zabalíme ji do kousku plátna. Velikost látky, způsob přiložení obkladu, doba jeho působení na krk a rituál sejmutí je totožný s předcházejícím receptem.

Obklad z tvarohu Všechny účinky tohoto obkladu se v podstatě v ničem neliší od předchozích receptů. Nejlépe je použít tvaroh vlastnoručně vyrobený z domácího mléka. Mléko kupujte od hospodářů, které dobře znáte. Takový tvaroh obsahuje velké množství vápníku, který je potřebný k činnosti štítné žlázy.
Pokračovanie článku

Všetky potrebné info o riešení problémov so štítnou žľazou

Kniha – Svitko Jelena – Štítna žľaza – Štít našeho organizmus

Ďalšie články o štítnej žľaze

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
8 860 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme