Zelené potraviny pomáhajú ženám

.

Zelené potraviny poznáme predovšetkým ako prípravky s hlbokým čistiacim účinkom, schopné dopĺňať potrebné látky do organizmu. Sú to aminokyseliny dôležité pre syntézu bielkovín, minerály, vitamíny a enzýmy. Zaraďujeme sem mladý jačmeň – Barley juice, zelenú riasu – Chlorellu, “zelenomodrú” riasu spirulinu, ktorú spolu s jačmeňom obsahuje kombinovaný prípravok Spirulina Barley. Ďalej je to červená repa (bez ohľadu na jej farbu) a žihľava v prípravku Betafit.

Krehká ROVNOVÁHA

Vďaka hektickému spôsobu života, stresu a nevhodnému stravovaniu tieto látky nášmu telu čím ďalej, tým viac chýbajú. Má to za následok vznik tzv. civilizačných ochorení, bohužiaľ, už aj u mladých ľudí. Zo svojej dlhoročnej ambulantnej praxe celostného gynekológa, ale aj z nemocničnej praxe, vnímam tento znepokojujúci trend už mnoho rokov. Narastá výskyt obezity, porúch metabolizmu tukov, hypertenzie, porúch menštruačného cyklu, vaječníkových cýst, gynekologických zápalov, alergie a zníženej imunity, neplodnosti a schopnosti spontánne a bezproblémovo porodiť. Svoju rolu tu hrá aj veľmi rozšírené užívanie hormonálnej antikoncepcie od nízkeho veku dievčat po značne dlhú dobu. Hlavným problémom je potom normálne obnovenie plodnosti a negatívny zásah do imunity u niektorých žien. Vieme, že vzťahy medzi nervovým, hormonálnym a imunitným systémom sú navzájom zložito prepojené, a preto mávajú poruchy na jednotlivých úrovniach celkovo negatívny dopad na funkčnosť ostatných.

Stačí naštartovať samoopravné mechanizmy

Moderná medicína sa naučila riešiť niektoré stavy substitúciou či blokovaním biologicky aktívnych látok, najčastejšie hormónov, či pokročilými technológiami pri manipulácii s ľudskými pohlavnými bunkami. Zatiaľ, a to ani v dohľadnej budúcnosti, však nedokáže zasahovať do primárne príčinných dejov, ktoré spúšťajú celé kaskády porúch. Nedokážu organizmus “harmonizovať”.

Našťastie, v každej bunke existujú geneticky naprogramované samoopravné mechanizmy, dané samotným evolučným vývojom života. Stačí ich len prebudiť a podporiť. A na to sú prírodné látky a niektoré postupy holistickej medicíny. Medzi prostriedky, ktoré dokážu detoxikovať organizmus svojím komplexným účinkom, patria práve zelené potraviny. Súčasne ho dokážu harmonizovať, a to dopĺňaním dôležitých látok. Tak prebúdzajú samoliečebné sily organizmu. Ich veľkou výhodou je komplexné pôsobenie, netreba žiadne špeciálne znalosti pri ich nasadzovaní a dávkovaní. Preto si ich môžeme “indikovat” sami, bez poradenstva, a prakticky vždy urobíme nášmu organizmu dobre.

Veľký význam majú pre budúce mamičky, ktoré plánujú tehotenstvo, najmä pre tie, ktoré dlhodobo užívali hormonálnu antikoncepciu, a aj pre ženy, ktoré s neplodnosťou majú už reálny problém. Barley a Spirulina Barley okrem dodávania enzýmov a ďalších potrebných látok energeticky posilňujú pečeň, ktorá býva v dnešnej dobe oslabovaná hormonálnou antikoncepciou a stresom. Chlorella zasa dokáže energetizovať obličky. Je veľmi vhodná pre ženy s prejavmi oslabených obličiek, ako sú zápaly močových ciest, zimomravosť, bolesti v bedrách a kolenách, opuchy nôh. Takmer nepostrádateľná je pre ženy s opakovanými potratmi. Betafit je výborný pre chudokrvné ženy s nedostatkom energie.

Tieto odporúčania sú výsledkom dlhoročných skúseností s používaním zelených potravín počas mojej praxe. Prajem všetkým ženám, ktoré túžia po dieťati, aby sa im ich prianie čoskoro splnilo a aby ich deti boli zdravé a napĺňali ich šťastím.

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
2 895 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme