Prečo je stále ťažšie mať bábätko?

Neplodnosť, neschopnosť otehotnieť prirodzenou cestou, postihuje v súčasnosti 10–20% párov. a
V ekonomicky rozvinutých krajinách euroamerickej civilizácie bude toto percento vysoko pravdepodobne stúpať. Hlavnou príčinou je zmena priorít životného štýlu s odsúvaním snáh o počatie do neskoršieho veku ženy a hromadným dlhodobým užívaním hormonálnej antikoncepcie od adolescentného obdobia. Dôsledkom týchto javov, ale aj stále sa zvyšujúcej záťaže v životnom prostredí a nárastu chronického stresu, klesá biologická kvalita ľudských pohlavných buniek.

Plodnosť ženy, na rozdiel od muža, je vysoko závislá na veku a významne klesá už po 30. roku života, dramaticky sa znižuje po 35. roku. Z výskumov embryológov je známe, že vaječná bunka je najkvalitnejšia okolo 24. roku veku ženy. Ženský faktor sa na neplodnosti podieľa asi 35%, rovnakým dielom je zastúpený aj mužský faktor. Poruchy u oboch partnerov sú v 20% a 10% prípadov zostáva neobjasnených. Tieto čísla udáva väčšina odborných prác. Je však veľmi pravdepodobné, že neznámych príčin neplodnosti je niekoľkonásobne viac, keďže sa spravidla stáva, že po výmene partnera sa spontánne otehotnenia často daria, hoci podľa stanovenej diagnózy by to tak nemalo byť.

Príčiny zo strany muža

  • nízka biologická kvalita spermií (vplyvom životného prostredia kvalita spermií klesá – ako normálny počet spermií na 1 ml bolo pred 25 rokmi 50 miliónov, dnes len 15 miliónov.…)
  • genetické vady a poruchy vývoja semenníkov (poruchy zostupu semenníkov)
  • zápaly semenníkov, vývodných ciest, prostaty, varikokéla (kŕčové žily v miešku)
  • poruchy potencie a ejakulácie

Príčiny zo strany ženy

  • nízka kvalita vaječných buniek a genetické vady
  • hormonálne poruchy spôsobujúce anovulačné cykly a poruchy vývoja folikulu (nielen sexuálne steroidy, ale aj hormóny iných žliaz s vnútorným vylučovaním: hypofýza, štítna žľaza, nadobličky)
  • poruchy priechodnosti ciest pre pohlavné bunky a oplodnené vajíčko (anatomické anomálie, zrasty po zápaloch, imunologické mechanizmy)
  • endometrióza a poruchy imunity (protilátky proti spermiám, autoagresia voči vlastným tkanivám – vaječníky)
  • psychogénna sterilita

Ako môžu k vytúženému dieťatku pomôcť prírodné prípravky?

Hlavné prípravky ENERGY

Gynex – má harmonizačný účinok na hormonálny systém, priaznivo pôsobí pri strese. Odstraňuje nepravidelný menštruačný cyklus, zvyšuje pravdepodobnosť ovulácie, je veľmi účinný pri resorpcii vaječníkových cýst a preventívne pôsobí proti ich vytváraniu. Upokojuje psychické rozladenie, podráždenie a emocionálny stres, ktoré sprevádzajú mnoho žien s dlhšie trvajúcou sterilitou či infertilitou. Zrýchľuje regeneráciu genitálneho systému po inštrumentálnych zákrokoch, ktoré so sebou nesie diagnostika a  liečba sterility a infertility. Dávkovanie: 3x  denne 5–7 kvapiek.

Renol – harmonizuje urogenitálny systém. Priaznivo ovplyvňuje činnosť obličiek a ich minerálne hospodárstvo, výrazne zvyšuje ich detoxikačnú činnosť a podporuje dobrú kondíciu panvových orgánov. Účinne pomáha ženám s chronickými urogenitálnymi zápalmi (maternice, pošvy, močového mechúra) a s regeneráciou po spontánnych potratoch. Tým predchádza aj riziku ich opakovania. Dávkovanie: 3x denne 3–5 kvapiek.

Fytomineral – minerály v koloidnej forme s najvyššou možnou biologickou dostupnosťou (schopnosťou vstrebávania a transportom do bunky). Mnohé prvky hrajú kľúčovú úlohu v bunkovom metabolizme a aj ako súčasť koenzýmov, bez ktorých by enzymatické systémy nemohli fungovať. Hormonálny systém je na tejto enzymatickej činnosti vysoko závislý (vzájomná premena hormónov), a preto tento prípravok pomáha aj pravidelným ovulačným cyklom. Podporuje harmonizačnú činnosť Gynexu i Renolu. Vhodné je podávať ho spolu s  nimi. Dávkovanie: 30 kvapiek denne.

Aguaje – obsahuje predovšetkým fytoestrogény, rastlinné látky štruktúrou podobné ženským hormónom. Pomáhajú vyrovnávať prirodzenú hormonálnu hladinu, …

Vedľajšie prípravky Energy

Vitamarin – prípravok s obsahom rybieho oleja s obzvlášť výhodným pomerom nenasýtených mastných kyselín. Je známy priaznivý účinok týchto látok na cievnynervový systém, metabolizmus tukov a  štítnu žľazu. Vhodný je najmä pre ženy s klinickými a subklinickými (len laboratórnymi známkami) poruchami štítnej žľazy, ktoré môžu mať negatívny vplyv na fertilitu, a súčasne u žien s nadváhou či obezitou. Dávkovanie: 3x denne 1 kapsula.

Chlorella – prípravok obsahujúci riasu Chlorella pyrenoidosa, ktorá má výrazné detoxikačné účinky, zabraňuje prekysleniu organizmu a je zdrojom mnohých cenných vitamínov, kyseliny listovej a minerálov. Obsahuje vysoké množstvo nukleových kyselín s reparačnou funkciou. Nositeľom výnimočných vlastností tejto riasy je komplex látok nazvaný “Chlorella rastový faktor” (CGF), ktorý podporuje prirodzené delenie buniek a imunitu. Dávkovanie: 3x  denne 2 tablety.

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
3 183 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme