Ako sa mi podarilo zbaviť sa plesne pod nechtami

obrázok so súhlasom tiverylucky / FreeDigitalPhotos.net

obrázok so súhlasom tiverylucky / FreeDigitalPhotos.net

Pleseň pod nechtami

Pleseň pod nechtami – onychomykóza, je chronická infekcia nechtovej jednotky (t. j. nechtovej platničky, nechtového lôžka, koreňa nechta, podnechtového tkaniva alebo aj tkanív v bezprostrednom okolí nechta) na rukách alebo nohách, spôsobená mikroskopickými hubami, a to:

  1. dermatofytmi (až 80% onychomykóz),
  2. non-dermatofytmi (druhy saprofytických, oportúnne patogénnych vláknitých húb),
  3. kvasinkami (hl. Candida albicans, atď.) – nechty nôh postihujú výnimočne.

Moje problémy sa začali asi pred šestnástimi rokmi v lete, keď som s dcérkou navštívila jedno nemenované kúpalisko. V tej dobe som sa dlhodobo liečila na vaginálnu mykózu, a tak som si povedala, že sa budem pre istotu namáčať v bazéne len po kolená. Aké bolo moje prekvapenie, keď som po nejakom čase na palci nohy objavila vyrastať biely, oddeľujúci sa necht! Vtedy som netušila, že sa mi pod necht dostala pleseň. Ako rástla, nadvíhala necht. Dnes viem, prečo som pleseň chytila tak ľahko. Súviselo to aj s mojím vtedajším stravovaním. Konzumovala som príliš veľa jednoduchých cukrov – glukózy, ale aj fruktózy z ovocia. Pleseň totiž jednoduché cukry miluje.

Každý sacharid (uhlohydrát) sa v konečnom dôsledku v organizme premení na glukózu a ďalšie nestráviteľné zvyšky, ktoré spôsobujú oveľa väčšie problémy ako jednoduché cukry. Preto odporúčame zo stravy vylúčiť všetky obilniny, zemiaky, … Poznámka EZOpressu

K palcu na nohe vedie meridián pečene, ale aj sleziny a pankreasu. V tom čase som z nevedomosti a v dobrej snahe konzumovala veľa jogurtov, ktoré sa vo všeobecnosti odporúčajú pri mykózach, a to na úpravu črevnej mikroflóry. Teraz však viem, že to nebol správny postup. Nadmerné konzumovanie mliečnych produktov zaťažuje pečeň a tráviace orgány. Na úpravu črevnej mikroflóry je oveľa vhodnejšie použiť Probiosan alebo Probiosan Inovum. Teraz, akonáhle pocítim diskomfort v ženskej oblasti, jednoducho si na pár dní urobím kúru 3×1 kapsulu Probiosanu – a problémy sa stratia.

koloidne striebro

Všeobecné vlastnosti koloidného striebra: – Nepáli a neštípe ani v otvorených ranách – Dezinfikuje rany a pomáha k ich vyčisteniu – Urýchľuje hojenie a zaceľovanie poranenej pokožky – Má veľmi dobré účinky na otvorené vredy, hojí chronické ranyJe netoxické a pri vonkajšom použití ho môžeme nanášať dlhodobo

Teraz však späť k plesniam pod nechtami.

Na začiatku som navštívila kožného lekára. Počas pätnástich rokov som absolvovala všetky známe a dostupné možnosti liečby, ktoré klasická medicína pozná. Na nechty som si nanášala špeciálny krém, po ktorom nechty zmäkli a dali sa odstrihnúť. Bohužiaľ, vyrastali opäť napadnuté plesňou. Absolvovala som tri špeciálne kúry fungistatickými liečivami. Ani takáto radikálna kúra však nepriniesla želané výsledky. Keď sa na trhu objavil liečivý lak na nechty – Loceryl – vkladala som do neho veľké nádeje. Nechty totiž okrem toho, že vyzerali neesteticky, pri nosení uzatvorenej obuvi boleli, tlačili v topánke. Pri používaní laku som sa naučila zbrúsiť necht jednorazovým pilníkom, dezinfikovať nožničky a pravidelne dezinfikovať obuv, napríklad sprejom Septoderm. V lete necht pekne vyrástol, no po zime som mala časť nechtu bielu a s opäť rastúcou plesňou.

Jedného dňa mi napadlo, že idem vyskúšať, ako si s mojim problémom poradí Drags Imun. Napadnutú časť nechtov na palcoch nôh som 1x krát do týždňa pravidelne zbrúsila jednorazovým pilníkom a vydezinfikovala nechty aj náradie. Potom som si pravidelne každé ráno a večer kvapla po kvapke Drags Imunu na nechty. S potešením som sledovala, ako mi postupne vyrastajú zdravé nechty.

Kým dospelému človekovi vyrastie celý necht, trvá to aj rok. Prípravok používam od mája minulého roka – odvtedy vidím vyrastať už len zdravé nechty! A najlepšie na tom je, že pleseň sa pod nechty nevrátila ani cez zimu, hoci má tak rada vlhko a teplo, čo uzavretá obuv priam ponúka. Nakazený necht ma trápil aj na prostrednom palci ruky. Tu však Drags Imun nepomohol. Vyskúšala som Audiron. Nielen krásne vonia, ale na mojú veľkú radosť aj pomáha.

Po všetkých ošetreniach si na osušené nohy naneste kokosový olej – má antimykotické účinky

Ak máte podobné problémy, vyskúšajte Drags Imun alebo Audiron. Okrem vhodnej stravy, kde vylúčime sacharidy, …, je potrebné konzumovať veľké množstvo zeleniny a správnych tukov.

Odporúča sa prečistiť črevnú mikroflóru Probiosanom, ale vhodná je aj dlhodobejšia kúra s vnútorných užívaním Drags Imunu, 3×3 kvapky po jedle. Plesne mnohokrát žijú v čreve. Keďže moje problémy trvali dlho, pridala som ešte kúru GrepofitomCytosanom. Plesne sú na našej planéte dlhšie ako živé organizmy. Je veľmi ťažké udržať ich v rozumných medziach. Určite sa však treba o to pokúsiť.

Spracovala Anna Svrčeková

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
83 421 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme