Zázračná sila grapefruitu

obrázok so súhlasom Suat Eman / FreeDigitalPhotos.net

obrázok so súhlasom Suat Eman / FreeDigitalPhotos.net

”Zázračná sila grapefruitu” je názov knižočky (autori: Shalila Sharamon a Bodo J. Baginski), ktorú som si s veľkým záujmom prečítala. Odvtedy, každý kto u nás je grapefruit, dokonale rozchrúme a zje aj všetky jeho jadierka. A skutočne: náš dom odvtedy infekcie obchádzajú.

Okamžite som s radosťou siahla do knižnice po spomínanej knižke a vypísala z nej nasledujúce riadky, aby ste sa i vy dozvedeli, čo sa v tých nenápadných jadierkach skrýva, a ako sa na to prišlo.

Náhoda je nutnosť zahalená závojom hmly

Tak ako na princíp väčšiny prevratných noviniek, tak i na unikátne vlastnosti grapefruitových jadierok sa prišlo takmer náhodou. V roku 1980 si pozorný záhradkár na Floride (kde sú najväčšie grapefruitové plantáže sveta) všimol, že grapefruitové jadierka vyhodené na kope kompostu nezhnili. Bol to našťastie lekár, nositeľ Einsteinovej ceny, fyzik, imunológ a špecialista – výskumník prírodných liečebných prostriedkov dr. Jocob Harich. Preskúmal fenomén zo svojho kompostu a výsledok bol pozoruhodný: jadierka skrývali látku pravdepodobne účinnejšiu a menej škodlivú ako všetky známe antibiotiká.

Nasledujúce výskumy renomovaných inštitúcií odhalili nečakane široké spektrum účinkov. Extrakt z jadierok ničí vírusy, baktérie, kvasinky, plesne a parazity. (Konvenčné antibiotiká ničia iba vírusy a baktérie.)

Extrakt z grapefruitových jadierok

1 – účinkuje proti 800 druhom baktérií a vírusov, 100 kmeňom plesní a veľkému množstvu jednobunkových parazitov. Žiadna známa antimikrobiálna látka nemá takúto účinnosť.

2 – proti mikróbom účinkuje v koncentrácii 1:1000. To je cca 8 kvapiek na pohár vody.

3 – má minimálne toxické účinky. Extraktom sa možno predávkovať až pri požití 4 000-násobne vyššej dávky, ako je obvyklé. To znamená, že človek s hmotnosťou 80 kg by musel vypiť 3,2 litra extraktu, aby sa extrémne predávkoval.

4 – neoslabuje imunitný systém. Naopak: antimikrobiálne účinky extraktu významne posilňujú imunitný systém.

5 – pri normálnom dávkovaní brzdí pôsobenie škodlivých črevných baktérií, ale neničí dôležité bifidobacily a počet laktobacilov znižuje len zanedbateľne. Zničenie kvasiniek a ostatných pôvodcov chorôb, črevnej flóre veľmi prospieva.

6 – je úplne prírodný produkt. Napĺňa požiadavku ideálnej antimikrobiálnej látky; grapefruit je skutočným darom prírody. Extrakt sa získava mletím a valcovaním jadierok a malého množstva blanitých šupiek dužiny. To znamená, že extrakt neobsahuje syntetické chemické prostriedky, ktoré by mohli mať nepredvídateľné vedľajšie účinky.

7 – je takmer hypoalergénna látka. Väčšina ľudí ho bez problémov dobre znáša. Mnoho ľudí ma alergické reakcie na bežné antibiotiká. Alergické reakcie po aplikácii extraktu z grapefruitových jadierok sa nezaznamenali. Dr. Sachs však poukazuje na skutočnosť, že 3 – 5 % ľudí je alergických na citrusové plody a môžu teda citlivo reagovať na tento extrakt. Im sa odporúča začať užívať extrakt v malých dávkach a skôr vo forme prášku, pretože ten obsahuje menej kyselín ako tekutý extrakt.

8 – je mimoriadne spoľahlivo a rýchle účinný.

9 – sa biologicky rýchle (od 1 do 8 dní) úplne odbúrava. Je preto uznaný ako ekotoxicky neškodný substrát.

10 – je už dostatočne vedecky preskúmaný.

11 – je cenovo dostupný.

Ak sa objaví nebezpečenstvo, príde i záchrana

Extrakt z  jadierok

 – sa využíva najmä na americkom kontinente a v západnej Európe vo všeobecnej zdravotnej starostlivosti o ľudí (pomáha pri mnohých ťažkostiach, aj pri nedávno ešte neznámych chorobách, zabraňuje rozšíreniu infekcií u pacientov s chronickými symptómami oslabenia imunitného systému, ako AIDS, chronická únava alebo kandidóza), o zvieratá, rastliny; na výrobu kozmetických prípravkov, kde sa cení najmä jeho konzervačná schopnosť; na čistenie, dezinfekciu, dezinsekciu a sterilizáciu v rôznych oblastiach (domácnosti, školy, kancelárie, zdravotníctvo, poľnohospodárstvo, priemyselná výroba, potravinárstvo, vodné plochy, chovné nádrže, pitná voda…).

Extrakt má jedinú nevýhodu: nesmie sa dostať do očí! Našťastie sa bežne používa riedený.

Mnohostranné možnosti využitia extraktu veľmi zapôsobili na vedcov a výskumníkov, ktorí sa domnievajú, že ide o najzaujímavejší, čisto biologický, viacúčelový prostriedok, antibiotikum, antimykotikum a antiparazitikum, konzervačný a hygienický prostriedok budúcnosti, ktorý nahradí celý rad preparátov a substancií škodiacich zdraviu a životnému prostrediu.

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
6 907 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme