Plesne či vredy? Hravo si s tým poradí Oregáno

Origanum vulgare, ľudovo zvaný pamajorán, alebo dobromyseľ alebo v Stredomorí známy ako oregano.

oregano

obrázok so súhlasom James Barker / FreeDigitalPhotos.net

Oregánový olej obsahuje niekoľko priaznivo pôsobiacich zložiek, napríklad esenciálne oleje (carvacrol, thymol, borneol), kyselinu rozmarínovú, terpenoidy, steroly, vitamíny A a C, ako i flavonoidy. Je účinným antioxidantom, takže chráni bunky pred voľnými radikálmi. Jedna z jeho aktívnych zložiek – carvacrol – je mimoriadne silnou a jedinečnou antimikrobiálnou látkou. Je schopný udržať a posilniť zdravo fungujúci detoxikačný systém tela.

Je univerzálnou rastlinou, ktorá pôsobí silne protikŕčovo a má poztívny vplyv na činnosť srdca.

Tlmí kŕče – pokazený žalúdok, črevné zápaly, … Podáva sa v rôznych formách pri prieduškových ochoreniach na inhalácie (pridajte pár kvapiek oregánového oleja do vody). Najčastejšie sa využíva jeho schopnosť čistiť zahlienené pľúca a výborne pomáha pri chorobách priedušiek. Uvádzajú sa taktiež pozitívne účinky pri tlmení hystérie a epilepsie. Vhodný je tiež pri bolestiach hrdla – na kloktanie a pri kašli aj ako bylinkový dezinfekčný prostriedok (ústnej dutiny, hrdla, dýchacích ciest).Pomáha i pri zápaloch pečene, nespavosti a reumatizme.

produkty s obsahom oregana
klik na obrázok

Chráni pred choroboplodnými zárodkami nachádzajúcimi sa v potrave. Pri nechutenstve sa tiež osvedčil ako dobrý pomocník na podporu chuti do jedla. Oregáno však môže tiež upokojiť vaše podráždené nervy a ochráni vás pred depresívnymi náladami.

Pamajorán ma tiež vplyv na akné, alergie, astmu, zápchu, bodnutie hmyzom, bronchitídu, afty (vytieranie postihnutej oblasti ústnej dutiny prípadne vyplachovanie), nachladnutie a chrípku, ochorenia ďasien, bolesti hlavy, postihnutie parazitmi, zápaly pľúc, psoriázu, bradavice.

Je úžasným pomocníkom na vnútorné aj vonkajšie použitie. Jedinečný carvacrol si poradí s akoukoľvek formou plesňových ochorení. Stačí na postihnuté miesto nakvapkať pár kvapiek a nechať pôsobiť, poradí si s plesňou na pokožke, nechtoch aj na slizniciach. O pár dní pocítite a uvidíte zlepšenie. Pri plesňových ochoreniach je vhodná kombinácia vnútorného užívania aj lokálneho (priamo na postihnuté miesto).

Máte lupiny? Pridajte pár kvapiek oregánového oleja do vášho obľúbeného šampónu. Pokožka hlavy sa upokojí a prestane svrbieť. Po opakovanom použití uvidíte pozitívne zmeny.

Svrbí vás pokožka celého tela po návšteve plavárne alebo wellnes? Pár kvapiek do sprchového šampónu prípadne telového mlieka určite zmierni pocit svrbenia a prinavráti pokožke krásu bez šupiniek a začervenania.

Pokiaľ neznesiete silnú koncentráciu pri aplikácii priamo na pokožku, zmiešajte pár kvapiek oregánového oleja s krémom ktorý používate.

Pri vnútornom užívaní a aplikácii na sliznice (ústna dutina, žalúdok, …) odporúčame zriediť vždy s vodou prípadne s bielym jogurtom.

Všetky hore uvedené údaje slúžia pre informáciu a poučenie, nenahradzujú akúkoľvek liečbu predpísanú lekárom.

OREGÁNOVÝ OLEJ

je vyrobený z odrody Origanum vulgare. Obsahuje niekoľko priaznivo pôsobiacich zložiek, napríklad esenciálne oleje (carvacrol, thymol, borneol), kyselinu rozmarínovú, terpenoidy, steroly, vitamíny A, C, flavonoidy a chlorofyl. Je účinným antioxidantom, takže chráni bunky pred voľnými radikálmi. Jedna z jeho aktívnych zložiek – carvacrol, je mimoriadne silnou antimikrobiálnou látkou. Oregánový olej je schopný udržať a posilniť zdravo fungujúci detoxikačný systém tela. Je účinný aj v malých koncentráciách. Vyššie koncentrácie prípadne nadmerné používanie môže pôsobiť nepriaznivo na sliznice, žalúdok, mikroflóru a ďalšie orgány. Denná bezriziková dávka oregánovej silice je 50 mg. To znamená, že jedno 100 ml balenie tohto oregánového oleja je určené na mesačnú kúru. Je nevhodný pre tehotné, dojčiace ženy a deti do 3 rokov. Aplikácia pre deti nad 3 roky vyžaduje opatrnosť a zníženie odporúčanej dennej dávky. Aplikácia do očí sa nebezpečná.

Použitie:

  • žlčníkové a tráviace problémy, vredy (žalúdok, dvanástnik, …)
  • je vhodný pre ľudí postihnutých plesňami, pri kvasinkovej, kožnej a slizničnej infekci
  • ide o silný antioxidant a prírodné antibiotikum s protizápalovým účinkom, pôsobí ako prevencia a podporná liečba
  • odporúča sa pri infekčných hnačkách, ale aj pri zápchach, pri postihnutí parazitmi
  • pomáha pri kožných problémoch (akné, lupienka, bradavice, vredy, kožné a nechtové plesne)
  • pozitívne pôsobí pri infekciách dýchacích ciest, zápaloch stredného ucha, alergiách, astme
oregano_mast

Oreganová masť
klik na obrázok

OREGANOVÁ MASŤ

Vonkajšie použitie:

  • akné
  • lupienka
  • bradavice
  • kožné plesne
  • nechtové plesne

Oreganová masť obsahuje okrem oregánového extraktu aj extrakt z jadier grapefruitu (Citrus paradisi) obsahujúci komplex bioflavonoidov, ktoré účinne bránia množeniu baktérií, vírusov a plesní.

Recenzie zákazníkov:

Dobrý deň, oreganový olej sme si obľúbili, kupujeme ho celkom často, užívam ho vnútorne a musím povedať, že kožné problémy, ktoré som mala, sú minimálne nebo nie sú vôbec.


Candimis užívame ako prevenciu vírusových ochorení a zdolávaniu plesní.


Dobrý deň, ešte som kvapky Candimis nedobrala, nemôžem teda takto dopredu hodnotiť, avšak brala som ich asi pred 10-timi rokmi, to mi zabrali, a preto som si ich objednala zasa a dokonca doporučila ešte ďalším známym. Verím, že mi opäť pomôžu. Majte sa pekne, prajem krásny deň, nech sa vám darí.


Dobrý deň, prípravok Fin Candimis som si zakúpila na doporučenie lekára na zbavenie plesní v tele. Užívam ho spoločne s inými prípravkami a ešte nemám dokončenú polročnú doporučenú kúru, tak nemôžem povedať, ako prípravok funguje na plesne. V príbalovom letáku som sa ale dočítala, že pôsobí dobre na bradavice. Preto som si potrela malú bradavicu jednou kvapkou tohto oleja. Bolo to na tvári a dosť  to pálilo, tak som si nabudúce dala jednu kvapku na vatovú tyčinku. Takto som to potrela asi ešte štyrikrát a bradavica naozaj zmizla. Zatiaľ tento olej na nič iné ako plesne a bradavice nepoužívam, ale rozhodne ho odporúčam.


S prípravkom Candimis som veľmi spokojná, je výborný pri prvých príznakoch chrípky a nachladeniach)


Vážení, preparát Fin Candimis užívam vo svojej praxi dlhšiu dobu, resp. som ho používal, a teraz sa k nemu vraciam. Som zverolekár a používam ho ako antimykotikum, samostatne alebo v kombinácií s ďalšími preparátmi, alebo do mastí. Na zažívacie poruchy v doporučenej dávke u členov rodiny aj psích pacientov. Teraz s úspechom v dávke 2 kvapky do jednej dávky ústnej vody ku kloktaniu a vyplachovaniu, k boľavým krčkom, stomatitídam. K dezinfekcii v roztoku betadinu na interdigitálny ekzém psov a podobné kožné problémy. Každopádne s dobrým účinkom.


Dobrý deň, s výrobkom Fin Candimis som veľmi spokojná. Užívam ho i preventívne v dobe chrípok, aj črevných, pri kašli a keď se vyskytne nejaká vyrážka (akné), či bradavica. Prajem pekný deň.


Dobrý deň, zatiaľ sme vyskúšali oreganový olej na pleseň na nechtoch – veľký úspech.


S Origanum vulgare má celá rodina veľmi dobré skúsenosti – takmer vo všetkých inzerovaných oblastiach (zvlášť plesne a zápaly na končatinách), avšak je nutné užívať pravidelne a poctivo (a zvlášť dlhodobo), inak sa problémy vracajú.


Oregánový olej som užívala na pleseň, ktorú som mala na všetkých slizniciach po liečbe antibiotikami. V priebehu užívania sa môj stav začal zlepšovať, až pleseň úplne zmizla. Môžem odporučiť!!!!


S oregánovým olejom som maximálne spokojná. Používame ho celá naša rodina, skvele pomáha pri črevných problémoch, taktiež se osvědčil proti lupinám a používam ho aj na pleseň, ktorá ma trápila dlhšiu dobu pod nechtom a v súčasnej dobe to vyzerá takmer doliečene. Z tohto dôvodu si budem objednávať ešte jedno balenie. Skvelá vec!!!


Dobrý deň, Candimis mi pomohol od problémov zažívania. Mala som veľké bolesti brucha, proste som bola nafúknutá, dala som si na čajovú lyžičku s cukrom jednu kvapku, chvíľku som to držala v ústach, než sa cukor rozpustil a potom prehltla a zapila čistou vodou. Behom štvrť hodinky sa mi uľavilo. Inak beriem oreganový olej každé ráno nalačno, než idem do práce. Taktiež jednu kvapku s cukrom. Cítim celkovú úľavu aj po psychickej stránke. Neberiem to dlho, ale naozaj sa cítim dobre. Ďalej som ho použila na nášho psíka, vyškrabal si kliešťa a zostala mu tam krvavá stopa, tak som mu to natrela, a ranka sa krásne uzavrela, urobila sa chrasta a psík má pokoj. Votrela som mu Candimis do kožúška a môžem povedať, že sa mu kliešte vyhýbajú. Ďalej, moja dcérka si nechala dať pearcing do jazyka. Jazyk mala celý opuchnutý. Mazala si to Candimisom a jazyk jej spľaskol a po troch dňoch ho má zahojený. Vždy sme dávali kvapátkom len jednu kvapku. Manželovi pomohol od škaredej afty. Smial sa mi, vraj, som zvedavý na ten tvoj zázrak. Je pravda, že oreganový olej je silne aromatický, ale je to bomba.


Candimis mi doporučili na problém s lupinami. Zdá sa, že užívanie zaberá, ako 2 kvapky do šampónu, taktiež 2 kvapky vnútorne. Mám pocit, že zmierňuje aj chrípkové stavy.


Keď ma bolí žalúdok, dám si oregánový olej (1 kvapku do vody) a je po bolesti.


Kvasinková infekcia ma prenasledovala 3 roky. Dostala som tip na oreganový olej. Kvapla som si ho na tampón a ten namočila pred zavedením do jogurtu. Neverila som, ale zabralo.


Diagnostikovali mi vred. Odmietol som antibiotickú liečbu. Počul som o Candimise a tak som ho začal užívať. Ešte ho beriem len krátko, ale už ma nebolí žalúdok.

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
63 164 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme