Škola živé stravy – Vitariánství jako Cesta

Škola živé stravy - Vitariánství jako Cesta Hýžová Anna

Škola živé stravy – Vitariánství jako Cesta          Hýžová Anna

Vitariánství je životní směr, ve kterém je stravování založeno na konzumaci pouze tepelně neupravovaných, syrových – živých potravin, tj. zeleniny, ovoce, ořechů, semínek a bylin.

Kniha Škola živé stravy – Vitariánství jako Cesta – již není zaměřena pouze na přípravu nevařené – živé stravy a recepty, jídlo je zde pojímáno spíše jako „příležitost k setkání nad různými životními tématy“.

Snaží se o širší pohled na způsob života, který vitariánství přináší. Je pohledem na některé léčebné systémy, výživové směry a jejich filosofii, na to, co ovlivňuje náš život a naše zdraví, co nás obklopuje a co je pro nás životně důležité.

Pokud bychom změnili jen obsah talíře a nehledali příčiny našich „problémů“ v poselstvích Života, byla by naše Cesta neúplná. Živá strava není jedinou Cestou, která uzdravuje, ale záleží na našich myšlenkách, které nás k životu přivádí, či odvádí, o vnitřní harmonii či disharmonii, jež se projeví vně prostřednictvím našeho zdravotního stavu.

Cílem knihy je inspirace ke změně. Ukázat, že zvyky jsou tu proto, abychom je měnili. Dodržovat je znamená přitakat ne-moci, změnit je znamená přitakat Životu.

Celá příroda nám ukazuje ve svých různých podobenstvích, pokud se neodkloníme od jejích zákonů, jak můžeme prožít šťastný a nádherný život. Každá bylina, každý strom, každý pták, motýl, každé zvíře přijme svůj život a prožije jej v souladu s danými zákony přírody. Nesnaží se nic měnit, nesnaží se nic kombinovat. Slabí jedinci umírají, silní přežívají. I to je jeden z jejich zákonů.

Jen člověk to nějak popletl. Odklonil se postupně od principů a zákonitosti přírody a ztratil s ní tak přímý kontakt, ztratil svou Cestu. Dnes chodí po světě a znovu hledá, kdo je, proč tu je a kam kráčí. Tři otázky, které zaměstnávají jeho mysl.

Hledáme cestu zpět. K přírodě, k objevování jejich zákonů a k jejich ctění. Stáváme se v přírodě hledajícími. Buďme hledajícími, naslouchejme a nechme se vést tím, co nám Příroda, Matka Země a Vesmír sděluje. Jen tak můžeme získat odpověď na své otázky…

Nádherné ilustrace knihy vytvořila opět má přítelkyně Líza: www.easyodlizy.cz
Knížku graficky zpracovala Agama Praha, se kterou jsem spolupracovala již na první knížce.

Kniha Škola živé stravy – Vitariánství jako Cesta

Knihy v kategórii Surová šťava, vitariánstvo a raw food

Vyberáme recept z tejto knihy: Dresing z červenej repy

Ďalšie články o vitariánstve

Viac informácií o produktoch kliknutím na obrázok:

Blender G21 Perfect smoothie maker, RAW mixér 1500 W, 1000 - 35000 otáčok/min. - 180,90 €

Blender G21 Perfect smoothie maker, RAW mixér 1500 W, 1000 – 35000 otáčok/min.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vertikálny šnekový odšťavovač PERFECT JUICER G21 - 183,70 €

Vertikálny šnekový odšťavovač                       PERFECT JUICER G21

 

 

 

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
1 991 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme