Jak si zvýšit vibrace (energii) stravou

obrázok so súhlasom Photokanok/FreeDigitalPhotos.net

obrázok so súhlasom Photokanok/FreeDigitalPhotos.net

Je mnoho způsobů, jak si můžeme zvýšit svou energii a dostat se tak na vyšší vibrační hladinu. Způsoby, které vám popíšu, jsou mnou odzkoušené. Po dlouhé měsíce jsem pozorovala své tělo a vnímala stále silněji jeho reakce na to, co jím, piju a jak myslím. Všechny tyto zkušenosti mě posouvaly k dalším zdrojům energie, a tak jsem schopna vám dnes popsat některé z těchto zdrojů.

Ať vám jsou inspirací, to co vyhovuje mě, může vyhovovat vám, můžete mít také své vlastní specifické potřeby, proto dbejte vždy v prvé řadě na to, jak vaše tělo reaguje, co při tom cítíte a jak to vnímáte…

Kdykoli si potřebuji zvýšit energii, přestávám konzumovat živočišné produkty. Tyto produkty mě velmi uzemňují. Mívám období, kdy jím i maso, ryby, vejce nebo něco mléčného. Nejsem pro extrémy. Řídím se svým tělem, svým rozumem a svými pocity. Abyste mohli vnímat opravdový dopad zvýšení energie mnou popisovaných metod, doporučuji vám vydržet alespoň 3 týdny v tom kroku, pro který jste se rozhodli. Není třeba dělat všechny body, můžete je postupně zavádět podle toho, jak vám to bude příjemné a přijatelné.

Naše těla jsou často zanesena látkami, které nejsou pro naše tělo ani vlastní, ani prospěšné. Proto je důležité tělo pravidelně čistit. Očista těla neboli detoxikace se provádí mnoha způsoby. Já si alespoň jednou za rok dělám bylinnou kůru detoxikační ze sypaných bylinek. Tuto směs kupuji v obchodě s léčivými bylinami, složení: kopřiva list, violka nať, měsíček květ, vřes květ, chrpa květ, jalovec plod, třezalka nať.

Na jaře a pak i během léta konzumuji lístky pampelišky. Čistí hlavně játra, která jsou nadmírou nežádoucích chemických látek přetěžována.

V zimě jsem začala užívat zelené pomocníčky – Zelený ječmen a chlorella. Zde je nabídka široká, já jsem vybírala podle svého pocitu. Zelený ječmen piji 2x denně, jeho chuť pro mě byla ze začátku nezvyklá a chvíli mi trvalo. Ze začátku jsem cítila bolesti hlavy, nebylo mi úplně nejlíp, dostavily se detoxikační projevy, také trávení si potřebovalo zvyknout. Trávicí trakt bývá oslabený. Když jíme zpracované potraviny, střeva si odvyknou a zleniví, a tak je dobré si do těla doplnit to, co mu chybí, alespoň zelenými pomocníčky. Samozřejmě, že ideální by bylo jíst tak kvalitně, aby pomocníčci nebyli potřeba. Dokud tam ale nebudeme, je dobré hledat způsoby, jak se tam dostat.

Oblíbila jsem si některé novodobé superpotraviny. Cítím se po nich líp, mám víc energie a i chuťově mi vyhovují. Mezi ně patří:

chia semínka
goji (kustovnice čínská)
sezam
lněné semínko hnědé a zlaté
dýňové semínko 
slunečnicové semínko
konopné semínko

Namočím si chia semínka do vody, hodně bobtnají, takže dávám tak 2 lžíce. Neustále přidávám vodu a občas zamíchám. jak vidím, že už moc nenabírají, tak to nechám, dám do ledničky. Po pár hodinách opět zkontroluju. Takhle pokud si to ráno nachystám, tak to máme na odpolední svačinu. Rozmixuju dva banány třeba se šťávou z pomeranče, přidám kiwi kousky a nakonec vmíchám chia semínka a pudink se může servírovat. Mé děti ho milují.

V podstatě všechna semínka je dobré dávat do vody na delší čas před konzumací. Aktivují se v nich látky, které potřebuje naše tělo a lépe je umí využívat.

Třeba ořechy – zkusili jste si je někdy namočit? Třeba mandle, nebo vlašáky… Když je dáte večer do misky s vodou a ráno vyměníte, budou za 24 hodin chutnat prostě famózně. U nás už je jinak ani nejíme.

Každý den také konzumujeme sušené ovoce jako rozinky, datle, meruňky, švestky a fíky. Druhů je mnohem více, vybere si každý.

Při hledání způsobu, jak u potravin zvýšit hodnotu, jsem narazila na přepuštěné máslo, zvané GHÍ. Je to fajnová věc, která mi učarovala. Obzvlášť teď v zimním období je ghí ideální varianta obyčejného másla. Je fakt, že ke všemu člověk musí dorůst, o ghí podvědomě vím tak skoro 20 let, ale až teď jsem si ho začala sama připravovat. Vůbec to není náročné.

Z klíčkú nejraději mám pohankové. Kupuji pohanku v bio kvalitě, je trošku taková zelenkavá, ta dobře klíčí. Dám hrstičku do misky s vodou, nechám bobtnat, po hodině propláchnu, nechám opět stát ve vodě, pak ještě propláchnu a pak už jen 3x za den propláchnout ve vodě. Klíčky se tvoří podle teploty místnosti, většinou za 24 hodin. Jím ji s malými i většími klíčky, přidávám do kaše nebo uzobávám jen tak, když projdu okolo. Pohanka vytváří takový mazlavý šlem, proto je důležité ji proplachovat, mohla by pak zapáchat a začít se kazit nebo plesnivět. Někdo klíčí na sítku z plastu, já osobně dávám klíčit jen malé množství, abych ho stihla konzumovat průběžně.

Také si dělávám klíčky z mungo fazolí, čočky různých velikostí, adzuki fazolky, zkoušela jsem i pšenici kamut. Je slaďoučká, když má klíčky.

Tohle všechno jsou moje tipy jak si můžete každý den zvyšovat své vibrace díky tomu, co jíte. Obecně u mě platí, že vařená strava mi energii ubírá, syrová mi ji dodává. Pokud mám chuť na vařenou, dávám si k ní salát nebo něco syrového potom.

V zimním období mi syrová zelenina ve velkém množství moc nejde, proto využívám alternativu – tou je kysané zelí. To je přímo energetická bomba, je plné enzymů, vitamínů a nevím čeho ještě. Je dobré dát si každý den alespoň trochu.

I konzumování tekutin má své zajímavosti… Piju nejraději čistou vodu a čerstvé ovocné šťávy. Čaj si dávám jen bylinkový, černý výjimečně. Kávu ráda mám, tam ale vnímám propad energie, proto kávu omezuji. Přestala jsem ji pít s mlékem, to jsem cítila, jak mi dělá velmi zle, hlavně na játra. Kombinace kávy a mléka není pro naše tělo vhodná. Učíme se ji tak pít od mládí, alespoň já se to tak učila. Od té doby, co ji piju bez mléka, cítím výrazné zlepšení.

Čas od času si dám nějaký ten alkohol, ale obecně mi nedělá moc dobře, pálí mě po něm žáha a chce se mi spát, bývám po něm unavená, takže už asi sami víte, zda mi energii dává nebo bere…..

Tak nezapomeňte sledovat jak a co působí na vás a hlavně se nenechte zblbnout žádnými dogmaty o stravování. Vybírejte co vyhovuje vám a vašemu tělu a nebojte se to změnit, když vám to vyhovovat přestane.

Ať se daří, Jolana

Zdroj článku: www.nova-cesta.com,www.jolanadominguez.cz

Ak sa Vám článok páčil, vopred ďakujeme za jeho zdieľanie:
3 519 pozretí

Všetky informácie uvedené na stránkach Znanie sú od nezávislých prispievateľov, alebo len súborom informácii z voľne dostupných domácich a zahraničných zdrojov a za žiadnych okolností nenavádzajú čitateľov nahrádzať bežnú nevyhnutnú lekársku starostlivosť, či urgentnú medicínu, ani k tvrdeniam o liečivých účinkoch produktov, či postupov. Názory autora sa nemusia zhodovať s názormi tejto stránky, ktorá nenesie zodpovednosť za nesprávne informácie. E-press dáva priestor na slobodu prejavu a právo na informácie, ktoré zaručuje
Ústavný zákon č. 460/1992 Zb. čl. 26 Ústavy SR.>
...Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu...

Ak kliknete ľavou myšou na ľubovoľné na modro zafarbené slovo, otvorí sa Vám o tom viac informácií. Ak niektorý odkaz nefunguje, budeme radi, ak nám o tom napíšete na [email protected] Ďakujeme
  • Array